Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 500
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Във вашия пример:
2*100точки НВО МАТ + 2*100 точки НВО БЕЛ + 50точки годишна оценка предмет 1 + 50точки годишна оценка предмет 2 = 500точки

НВО по чужд език не замества БЕЛ или МАТ. Досега не съм разбрала какви ползи има от него.

# 691
  • София
НВО е максимум 100 точки. Оценка по балообразуващ предмет от седми клас - макс 50 точки (за отличен).
2 х 100 от НВО Мат + 2 х 100 от НВО БЕЛ + 2х50 по два предмета от дипломата - максимум 500 точки.
НВО чужд език не служи за абсолютно нищо на никого и никъде

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 11:30 от Magenta2022

# 692
  • shumen
Фортуна,и моя Биологията я разбира що годе,но ако не беше мързела да учи голям щеше да е супер.По Химия правиха входно и има 6,но трябваше да го увикам,за да седне да учи.
Seana,добре дошла.
Детелина,и моя не му се вярва,че може да се преумори в един момент.

# 693
Кой от двата сборника ще препоръчате?

# 694
  • Варна
Ама как бързо се ориентираха и избълваха една камара сборници по новия формат. А старите вече за нищо не служат. Много пари са намесени, освен всичко друго. Като всяка инициатива на мон. Полза за учениците нулева, ама нечии джобчета ще се напълнят. Отново.

# 695
  • пустинята Гоби
От сборника на Просвета решават задачи в класа на моя син, плюс един сборник на Клет.

# 696
НВО по език не се ползва за нищо, аз мисля да се яви, защото е след БЕЛ и МАТ. Миналата година беше по средата датата, сега поне е накрая.
И аз взех помагалото, оценявам, че отговорите и решенията са в отделна притурка, която може да се прибере.

# 697
Miraxi, аз бих избрала на Просвета. Помагалото е само с интегрирани задачи по различните предмети, като накрая са дадени пълните решения на всички задачи. Помагалото на Веди е по новия формат на НВО, но още първия тест е върху теми от раздел "Цели изрази", "Уравнения" и "Основни геометрични фигури" т.е. най-рано ще може да се решават задачи от него след първия срок.
На мен най-много, до момента, ми харесват примерните тестове на БГ Учебник.

# 698
  • shumen
Miraxi,аз бих избрала на Просвета.В училище работят по Коала прес 1300 задачи.

# 699
Нашите в школата по математика в училище решавали от сборника с интегралните задачи на БГ учебник. Аз ѝ бях разпечатала от качените тук тестове и тя вика, че ги била решавала вече. Имаме и предишния сборник на БГ учебник и дъщерята каза, че се повтаряли задачите в голяма степен.
Този уикенд я изпитах на уроците по биология и химия до тук. Иска ми се по химия и някакви допълнителни материали да изровя, че виждам, че ѝ е по-трудно и трябват упражнения.
Днес мисля да прегледам и физиката, макар че там не го карат по учебника, а по някаква система на техния учител.
За историята и географията сили нямам, но тя там си ги разбира нещата уж. Оценките ще покажат.

# 700
  • До морето
Нашите по физика още не са взимали урок. Всеки път задачи решават. Питали госпожата - Такива задачи ли ще има на НВО?, тя отговорила - "Кой да знае, всяка вечер по БТВ". Ако не друго, поне има чувство за хумор.

# 701
  • shumen
Мишленце,по Химия май има някакви помагала,но моя освен учебник друго не ползват.
Boho Chic,нашите по Физика са взели 4-5 урока и решаваха и задачи.По Химия още не са взели урок,но те имат един път в седмицата в Понеделник,а първити два бяха неучебни.

# 702
На мен ми харесват примерните тестове на бг учебник, откъдето сканирам. Госпожицата не е започнала да ги решава изцяло , само отделни задачи.

Seana, добре дошла!

Ето тест 5
Скрит текст:

Скрит текст:

# 703
НВО по език служи единствено някои РУО-та да го включват в статистиките. Което реално е точно едно нищо.
Аз така и не разбрах интензивното остава ли или не извън езиковите гимназии. Догодина в МГ-тата ще имат ли всички предмети, както е при РИЧЕ сега или предимно език?

# 704
  • До морето
И аз това се питам. Отделно във Варна една от елитните гимназии, вече не се води езикова, а училище с интензивно изучаване на чужд език. Това означава ли, че те няма да имат езиков профил, след като не са ЕГ?

Общи условия

Активация на акаунт