Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 499
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
  • До морето
Много болни има. В нашето училище и половината учители ги няма.

# 721
Има ли дечица от 119 СУ? Интересувам се от госпожата по математика, която преподава/преподавала там.

# 722
  • shumen
Те стихотворенията на Чинтулов са достатъчно объркани.Нашите тях ги минаха и започнаха вече На прощаване.
Моя днес ядосали госпожата по БЕЛ и им дала петминутка.
Месечинке,много болни има.Моя беше миналата седмица.За сега е добре уж.

# 723
  • Пловдив
Ей,много болни дечица ☹️.
Бързо оздравяване  на всички.
Моята като беше  болна точно по същия начин класа е ядосал госпожата по БЕЛ и набързо са вадили по един лист за бърз тест.Всички са с двойки и тройки.🙄.

Аз да ви кажа изобщо съм я оставила  да си учи  сама,не и се меся,ако нещо има въпроси  ще помагам,ама засега така  ,че кака и ми къса нервите  жестоко и няма да издържа на два фронта.Направо се чудя как ще оцелея.На валидол съм тези дни🤐

# 724
Бързо оздравявяне! И нас не ни подмина миналите седмици.
Тези дни класната се е изнесла мотивационна реч, че трябва да се стегнат. Че то покрай всичките ангажименти и хормони сякаш от сега почват да прегарят, а то е минал само месец.

Благодаря на Fortuna за тестовете! Да попитам някой има ли помагалото на Клет - Математика на практика? Ще бъда много благодарна ако снимате отговорите.

# 725
Да попитам някой има ли помагалото на Клет - Математика на практика? Ще бъда много благодарна ако снимате отговорите.
Има ги по-назад в темата. Jsed ги беше качила: https://www.bg-mamma.com/?topic=1812961.570

# 726
Скрит текст:
Да попитам някой има ли помагалото на Клет - Математика на практика? Ще бъда много благодарна ако снимате отговорите.
Има ги по-назад в темата. Jsed ги беше качила: https://www.bg-mamma.com/?topic=1812961.570
[/quote]

Благодаря! За съжаление линка е вече невалиден и не мога да ги сваля.

# 727
  • shumen
Принцес Лея,този път госпожата по БЕЛ им е казала,че ще им прости и ще си помисли дали да им нанесе оценките,но другия път няма да има прошка.
Ние тая вечер имахме родителска среща за екскурзията и класната им се оплака,че много ги мързи.И аз дръпнах на моя една лекция,че с тоя телефон ми вдигна кръвното.Уж учи,а акъла му все в него.Обещах му,че ако продължава ще му дам един с копчета пък нека му се смеят.

# 728
Нашите в часа на класа щели да говорят с психолога за мотивацията. Дано помогне. Говоря, давам пример,  сам вижда как стоят нещата, но други неща са му по-важни. Спряла съм игрите, но той,  ако не иска да учи, през прозореца ще гледа и пак няма да научи.

# 729
Миналата година моята беше за известно време с телефон с копчета. В училище каза, че сме ѝ взели телефона. А този, който носеше не го показваше.
Училищният психолог не вярвам да свърши работа, определено съм скептично настроена към тях.
Определено и Вас като чета, като си гледам детето, и тези около нея, виждам, че като цяло са много умни, но възприемат по различен начин. Ако на моята и засилиш интереса стой и гледай колко неща ще намери, за да научи повече и повече,юни за останалото като каже "Скучно е, учителят не прави нищо, за да ми е интересно и т.н. от сорта" и все едно се сблъсквам с бетонна стена. За мен това не е мързел, по-скоро липса на интерес и ѝ липсва всякаква идея защо трябва да учи неща, които са ѝ безинтересни и според нея безполезни.

# 730
  • София
Просто сега са в такава възраст - разсеяни са, вълнуват се от други неща и когнитивните умения са по-слаби. Скучен им е материалът, така е. Няма как да се мотивира някой отвън, мотивацията идва отвътре, ако е отвън е манипулация.

# 731
  • shumen
Съни,на училищния психолог нямам много вяра аз.
Гиги,моя не е от тези деца,които ще скрият с какъв телефон е.Те междучасията са в тях и на 100% играят.Не знам какви родители имат някои деца,но тази сутрин каза,че едно само се хвалело със скъпи и маркови дрехи,колело,часовник,телефон,а на екскурзия нямало да ходи,защото им се виждат много 50 лева за един ден.Все говоря да не се влияе от такива деца и за сега не се и дано и занапред е така.
Сега видях в Админ плюс,че има по Биология 6 на проекта за Токсоплазмозата.

# 732
За съжаление деца, които се хвалят ги има навсякъде, ама те са като родителите си, нищо повече. За щастие моята не обръща внимание – и за дрехи, и за други неща подхожда практично, да ѝ е удобно. Обаче с малката ще е друго от сега се интересува кой с какво е облечем, тя с какво е облечена, засега се търсят главно принцеси, но предчувстваме как ще ескалира в бъдеще.

# 733
  • там където има винаги вятър
Здравейте момичета, чета ви най-редовно но няма какво да пиша. С това пътуване времето изобщо не стига, а и тя е от "енергоспестяващите". Два дни в седмицата имат по 3 разказвателни предмета, а два пък по 1 само и то единият е понеделник. Голям "умник" е правилият програмата няма що Rage

Нали съм "абонирана" в Озон, та днес ми изпращат това в пощата:

и това:

За първите е ясно - има описание какво съдържат.
Но за вторите - комбинираните, няма никакво описание какво съдържат освен: "В края са поместени листове за записване на отговорите на задачите" и нищо повече...Thinking Някой срещал ли  е "на живо" това издание?

# 734
  • shumen
Гиги,аз затова предпочитам да са с униформи,за да не се хвалят и гледат кои с какво е облечен и какво има.Моя се наложи да му вземем преди време нов телефон,че стария му счупи дисплея,но не го е ползвал,защото брат ми му даде тогава един негов стар.Из онези дни се присети и се опита да сложи картата на новия,но се оказа,че има някаква парола на самия дисплей и не може да го включи.Опитвахме какво ли не,но не тръгва.Ще трябва да се носи на сервиз явно.Но засега задържам максимално колкото се може да използва стария.
Мама Яси,първото съм го срещала,но второто не.
За програмата и аз се възмущавам,че в Понеделник имат 3 разказвателни и 8 часа,че и допълнителни часове по БЕЛ и са до 16 часа,във Вторник пак част от тях(понеделник История,вторник пак,вторник Биология,Сряда пак).

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 09:53 от danaeka

Общи условия

Активация на акаунт