Падане от леглото

• 706
  • 7
  •   1
Отговори
Ще пиша по темата за падането ,макар тук да искам да вмъкна още един въпрос който е свързан с  организирането на детската стая и заспиването сам. Малко е дълго ,за което ще ме извините. Апартамента ни има 3 стаи.Кухня ( бивш хол) ,спалня и стара кухня (новата детска).В новата детска сложихме легло 3 в 1 които са когато се роди сина ни.До него имаме малка спалня ,която си е от преди ,но беше неудобна и сменихме с нова . Отначало бебешкото легло имаше решетка ,която премахнахме , защото когато сина ми порастна достатъчно,започна да прескача и ни беше страх че ще се прибие .Той започна да спи при нас ,но постоянно пада от леглото нощем .Бях купила от онези прегради ,които се слагат на детските легла ,мисля че на Кангуро беше ако има значение.Оказа се че не е достатъчно устойчива ,въпреки нея пак пада.Мъжа ми няма да иска да изхвърлим спалнята ,по скоро иска да закараме на село детското легло .Това за да се освободи и малко място,понеже спалнята я ползваме и като трето легло когато идват гости  и стаята към момента е малко тясна.А може би и на някакъв етап трябва да го учим да си  спи  самичък.От малко време даже не ми позволява да отида до тоалетна .А уж спи. На този етап също така мъжа ми си спи отделно в другата стая ,защото казва ,че детето му разбива съня и има нужда от почивка .Казано честно не знам какво да правя.

# 1
Слагате нещо меко на пода пред леглото.
Децата падат докато свикнат да спят без преграда.
Учене без преграда е след третата годинка за мен и пак има инциденти, защото нямат развит рефлекс.

# 2
Ако съм разбрала правилно: мъжът спи в друга стая. Ти спиш на легло-спалня в детската стая. Детето спи вече на спалнята при теб, не на неговото легло, но пада. Аз бих махнала детското легло. Местя спалнята до стената и си лягам с детето, като то е от вътрешната страна и няма да има възможност да падне.

# 3
Ако съм разбрала правилно: мъжът спи в друга стая. Ти спиш на легло-спалня в детската стая. Детето спи вече на спалнята при теб, не на неговото легло, но пада. Аз бих махнала детското легло. Местя спалнята до стената и си лягам с детето, като то е от вътрешната страна и няма да има възможност да падне.

Да,това плануваме.

# 4
С риск да ме линчуват, свързвате се с консултант по сън и местите детето в детската да си спи в неговото легло. На пода - възглавници. Мъжът ви - в спалнята при вас.

# 5
Ще споделя това, което направих аз. Махнахме преградата на кошарата и я залепихме до спалнята. И така бебо си е до мен. За да се измъкне трябва да мине по мен и аз така се събуждам. Такова решение намерихме ние, защото преди това сънят в кошарата траеше 5-10 минути и като се усетеше, че не съм до него започваше да плаче. Сега като усеща, че мама е при него е спокоен и има сън за всички ни.

# 6
Слагате нещо меко на земята, за да може като падне, да е на меко.
Мен не ми стана ясно защо трябва да изхвърляте спалнята. Къде ще спите после?
Като искате да си го местите в неговата стая, му обяснявате на детето как ще му купите голямо готино легло и ще може да си спи там и така.
Мен лично ми е много трудно да ти схвана дилемите във всяка тема, ама то хората сме различни и имаме различни гледни точки.

# 7
аз не разбрах колко е голямо детето.

добрият вариант е да се научи да спи в собствено легло дори и вие да спите в същата стая.
прегради има различни видове. ние използваме най-простата от икеа и сме доволни. идва обаче момент, в който трябва и тя да се махне.
нашият звяр (на 4) все още се случва да падне от леглото, когато спи на друго място. ако леглото е високо, слагам някоя олекотена завивка, за да не се удари силно и това е.
скоро ще махаме преграда вкъщи, за да може да свикне.

Общи условия

Активация на акаунт