Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 7 244
  • 336
  •   1
Отговори
# 195
Neko tiny например е хибридна носилка и е от 2,5 кг. Кенгуруто е за след 6 месец или след като започне да си държи хубаво главата и да сяда - тогава е с гръб към теб. Слинговете, ергораниците и хибридните носилки са с позиция корем към теб, после може да се обърне.

# 196
Конкретно на тази раница в описанието дори пише след 3ти месец.
Ергобейби уж имат някаква с приставка за новородено, но де факто в каквато и да е раница, центъра на тежестта им е върху кръста и дупето, което все още не е ок изобщо. Май слинга го водят съвсем за новородени този еластичния, но нашият ортопед каза слинг твърдо не.

# 197
Не е проблем слинг, даже го препоръчват заради физиологичната М поза на крачетата, стига да е поставено бебето правилно. Тук има тема за бебеносенето. Не препоръчват кенгуру.
Слинга става и за по-големи бебета, но е най-подходящ за новородени.
Има ергономични раници и за по-малка възраст, има и някои, които започват от 3 мес. Всеки продукт е различен, важно е да се гледат характеристиките.

# 198
Моето е 6 кг вече. Позицията му е ергономична в раницата. Не бих рискувала, ако не бях убедена, че е подходяща. Както казах - проучвах ги много обстойно преди да направя избор.

В началото се носихме в тъкан слинг на Yaro, от който също бях много доволна, но определено става 10 пъти по-бързо слагането в раницата.

# 199

Да попитам има ли някоя от вас косопад? Аз кърмя и сякаш започна да ми окапва косата, взех шампоан от червената серия на Деркос + серума, който бил нов продукт. Дано ми помогне, че тамън се радвах на хубавата си и дълга коса, която преди бременността нямах.
Все още не съм забелязала усилен косопад, но косата ми се омазнява супер бързо. На 2-рия ден вече почвам да я чувствам мръсна. Започнах да я мия доста по-често от преди, а аз съм с червена коса и така ми се отмива супер бързо боята. Освен това започнаха да ми излизат повече пъпки по лицето, но това започна да отшумява вече.
Добре, че времето позахладня вече, защото аз съм с ужасни горещи вълни на моменти и това допълнително влошава положението с косата и кожата.

# 200
На нас ортопеда даже ни препоръча слинг/ергономична раница заради М позицията. Каза че е много полезна за бебетата. Но колкото лекари толкова и мнения 😄

Моята коса пада, но може би в нормални количества. Още го чакам този “косопад”, макар че се старая да пия витамини, когато се сетя 😅 Продължавам да пия Б12, витамини за след раждане, както и бирена мая понеже си бях взела да стимулирам повече кърма, но четох че помага и за косопад 🤔 Със сигурност ще почне да пада, но се надявам да не е много обилно.
На шампоани честно казано нямам много вяра. Тук в бг мама има тема за косопада и бременните пишат, че са ползвали някакво масло на Икаров, но според мен то е помогнало, не защото наистина помага, а защото косопада след раждане е на хормонална основа и в един момент като се наредят нещата спира. Има един серум на керастаз, който съм гледала, че помага, но той е като миноксидила - спреш ли го ефекта изчезва. Пила съм приорин по препоръка на дерматолог, вода с розмарин съм си правила и съм мазала скалпа.. не помагат 😅

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 09:34 от ni.tray

# 201
Маслата помагат, но трябва редовна употреба Simple Smile аз още нямам косопад, но превантивно ползвам пяната и серумът на Парусан и взимам витамини 😅 иначе от стрес ще оплешивея😆

# 202
При мен го има и хормоналния дисбаланс още от преди раждането и за да избегна обилен косопад трябва нещата там да са ми в ред, иначе ни масла, ни шампоани помагат 🥲  + че имам себореен дерматит без който няма как да ми се размине косопада 🥲

# 203
Ох, момичета Anguished мъжът ми пак има херпес!! Вчера нещо усети и днес изби. Утре ни е първата ваксина. Имам една приятелка, която ми беше казала, че е отложила ваксина в същата ситуация по собствено желание. Питах личната ми лекарка в България и тя каза, че тя би я отложила със сигурност и то поне с 10 дни. И след като и тя ми го каза вече не виждам вариант да я сложим утре. Изобщо няма да ми е спокойно. Не знам филмирам ли се излишно, но ми се струва, че е по-добре да изчакаме за нищо, токолкото, недай си Боже, да стане нещо.

Но ми е токова притеснено вече с тази първа ваксина, така исках да я сложат вече и да минава. И без това веднъж вече я отложихме. Има ли при вас такива, които са я отложили и с колко? На 3ти ноември ще стане на 3 месеца. Ние реално живеем сами и никой не идва вкъщи, разхождаме се на открито в парка и не го срещаме с хора, но все пак... притеснява ме и това, че стои дълго време без защита.

Знам, че е нелепо и той не е виновен, че има херпес, ама така съм му ядосана на моя мъж!!! От 11 години сме заедно и е имал само веднъж херпес, откакто се роди детето вече втори път. Вероятно има общо със стреса от това, че ни откраднаха новата кола, но това е друга тема...

Чувствам се ужасно, защото трябва да взема решение, което касае здравето на детето ми. Но определено май няма да ходим утре. Извинявам се за напрегнатия пост, просто исках да споделя и малко да ми олекне Disappointed

# 204
Ние не сме в отлагали, но уж трябваше да е на осма седмица, а му я биха точно в девета. И той тъкмо стана на 2 месеца и един ден тогава. Не би трябвало да е проблем, че и вие отлагате, а и лекарите щяха да кажат ако е проблем!
Нормално е да се притесняваш.

Ох, момичета Anguished мъжът ми пак има херпес!! Вчера нещо усети и днес изби. Утре ни е първата ваксина. Имам една приятелка, която ми беше казала, че е отложила ваксина в същата ситуация по собствено желание. Питах личната ми лекарка в България и тя каза, че тя би я отложила със сигурност и то поне с 10 дни. И след като и тя ми го каза вече не виждам вариант да я сложим утре. Изобщо няма да ми е спокойно. Не знам филмирам ли се излишно, но ми се струва, че е по-добре да изчакаме за нищо, токолкото, недай си Боже, да стане нещо.

Но ми е токова притеснено вече с тази първа ваксина, така исках да я сложат вече и да минава. И без това веднъж вече я отложихме. Има ли при вас такива, които са я отложили и с колко? На 3ти ноември ще стане на 3 месеца. Ние реално живеем сами и никой не идва вкъщи, разхождаме се на открито в парка и не го срещаме с хора, но все пак... притеснява ме и това, че стои дълго време без защита.

Знам, че е нелепо и той не е виновен, че има херпес, ама така съм му ядосана на моя мъж!!! От 11 години сме заедно и е имал само веднъж херпес, откакто се роди детето вече втори път. Вероятно има общо със стреса от това, че ни откраднаха новата кола, но това е друга тема...

Чувствам се ужасно, защото трябва да взема решение, което касае здравето на детето ми. Но определено май няма да ходим утре. Извинявам се за напрегнатия пост, просто исках да споделя и малко да ми олекне Disappointed

# 205
Aglainike, големия ми син се роди малко преди ковид пандемията. Първите два приема на ваксините ги сложихме на време, но след това се наложи да изчакаме 3-4 месеца, докато вдигнат забраните за ваксини. По-добре изчакайте още седмица примерно и да ви е спокойно.
На мен също ми е гузно, защото бебка още няма 2 месеца, а вече за втори път се разболява. Добре, че леко и се разминава, но явно малкия батко ще приключи с яслата, че основно той носи разни екстри от там.

# 206
  • Бургас
Трябваше да поставим първата ваксина още миналия месец и ние на 8-ми ноември правим три месеца но за сега сме я отложили тъй като баткото първо беше болен след това сега със сополи.И аз понякога го мисля, че си минава време и все още не е с поставена ваксина.Но вкъщи сме си само с мъжът ми и това ми дава някакво спокойствие.Иска ми се бебо да е напълно здрав за ваксината и да няма болни около него.За това баткото няма да ходи на ясла и ще ни е една мини лудница вкъщи.

# 207
Малко след като се роди дъщерята на моя приятелка се установи, че тя има АБКМ и от там като се почнаха едни проблеми + че детето много боледуваше и ваксините постоянно ѝ се отлагаха. Дори сега на 2г и 7м е с отложени ваксини заради това първоначалното забавяне.
Няма да се притесняваш Heart Случват се такива неща и няма как да ги предвидиш и предотвратиш. Ще му се бият ваксинките на детето и всичко ще е наред!

# 208
Здравейте, случвало ли ви се е бебето да изяде около 60-70мл (предвид че обичайно се храни със 120) след което да започне да плаче истерично и да откаже да доизяде остатъка?

# 209
Може да боли коремче или да е в криза на растежа и да иска да хапва по по-малко и на често.
А беше ли гладно, само ли се събуди или?

Общи условия

Активация на акаунт