Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 7 213
  • 336
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Аз лично се старая и от двете за да няма дисбаланс защото после лявата тече.Тъй като дясната му е любима а и вечер прави малко по-дълга пауза за това специфично вечер гледам да е ял и от двете.

# 226
Нашето момиче пак в някаква фаза - не може да спи повече от 30 минути, даже понякога и 15. Освен това 2 дни яде на 2 часа. Опитите да я залъжа и да изкара повече завършват с истеричен рев. Поне тези 2 вечери прави по-дълги паузи през нощта. Яде към 20:30, до към 22-22:30 се пробужда на пресекулки и след това заспива дълбоко. Събужда се да яде пак 2:30 и така прави едни 6 часа пауза без да я кърмя.
Винаги предлагам и двете гърди, а понякога през нощта като много и се спи едната я отказва или дръпва съвсем малко от нея.

# 227
И при нас е същата работа, но нощната "пауза" е максимално 4 часа напоследък. Снощи пък като се събуди да яде в 3, после се разсъни и с 300 зора я приспах чак в 5 и нещо 🥲
Може да е скок на растежа, но за всеки случай да си имам поръчах капки бимби калма.

# 228
Аз гледам да храня предимно от една гърда през целият ден, давам и втората от време на време. През нощта давам само едната, а на сутринта изпомпвам другата и така редувам всеки ден..
Иначе приема повече foremilk и акото му става със зелен оттенък.

# 229
Зелен оттенък не съм забелязала, но ако пие повече задно мляко наистина  засища по за дълго заради мазнините а и по малко лактоза и съответно проблем с газчета ❤️🍀

# 230
Момичета аз се извинявам предварително за въпроса, просто пусто любопитство Smile Тези които кърмите, акото на вашите бебета започна ли да мирише гадно или е само при тези, които сме на АМ? Sweat Smile Мириса и вида при нас са просто покъртителни и аз съм повече от щастлива, че има по 1 до 2 изхождания на ден максимум, а не както преди по 10, защото не мисля, че щях да го понеса Satisfied

От 2 дена насам нещо все ни се плюнчи на рамената и като все едно "яде" дрехите. Отваря си устичката като да яде и може би си чеше венците. Малко е рано за зъбки, но ако натам отиват нещата не знам ...
А и от днес има нещо като секрет в дясното оченце, което се събира в ъгълчето на окото та утре ще ходим при педи да види какво е - дали е конюктивит, дали запушено слъзно каналче и най-вероятно някакви капки ще слагаме.
На всичкото отгоре се и разболях и сега ходя с маска вкъщи и само се моля да не го хвана и детето.

# 231
Майките, които кърмите, вечер само от едната гърда ли храните или от двете?

Задължително от и двете, потвърдено от консултант. Иначе реално правиш много дълги паузи на всяка гърда.

Да ви кажа след ваксината детето ми е много поспаливо и нощеска не се буди да суче, досега не се е случвало нито веднъж. И през деня спи почти постоянно вече 3 дни, а по принцип е много енергичен и активен.
Малко чак се плаша понякога и нямам търпение да отшуми вече.
След ваксина давайте на бебетата си повече почивка, не правете много гимнастика и време по коремче, нека се възстановят спокойно. Това го чух на една лекция и има резон.

Относно акото - в момента му е с цвят и консистенция на тиквено пюре 😃 не мирише почти на нищо, но преди като дохранвах с АМ, миришеше покъртително, заедно с пръцкането му. Беше наистина отврстително.

И моето човече започна да пуска лиги и си дъвче ръкавите….искрено се надявам да не са зъби толкова рано…. Още малко ще започнат да се раждат за 1ви клас….

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 23:14 от FBID10213355054383755

# 232
Аз изцяло само го кърмя от самото начало, нищо друго не е ял освен кърма, и акото си мирише. Е, не е като при хората, но си понамирисва като се изака още през памперса 🤭 И при нас е като тиквено пюре. Не бих казала, че мирише покъртително. По-скоро на бебешко пръцкане + на кисело.

Аз се опитвам да давам и от двете гърди и ако не мога - да ги редувам. Но през нощта, като се буди, цоква 3-5 минути макс и заспива и реално само от едната си суче. Опитвам се да ги редувам, но интересното е, че вечер основно дясната ми се пълни и става на бучки, дори и да ги редувам. Та понякога просто давам само нея. Въпреки че може би е по-добре да я цедя и да давам другата.

# 233
При нас е цвят като на тиня и мирис като на тиня Smiley Толкова силно мирише, че чак се изненадвам, че от толкова малко човече може да излезе това Sweat Smile

# 234
При моята е тиня и блато, ама заради АДЦ млякото 😀 поне от тогава тръгна, преди това беше горчица🤣

# 235
При нас на кърма след мекониума, акото не си е променяло цвета и мириса. Преди да родя бях слушала един семинар по детска психология и казаха, че ходенето по нужда е първото удоволствие в живота на детето и е много важно да не се създаде невронна връзка, че е  нещо срамно и лошо. Защото по този начин за тях се заклеймява, че удоволствията в живота са нещо срамно, лошо и може да те усмиват и т.н за тях, затова ако ги правиш трябва да са тайни и скришни.
Та в началото на шега ММи казваше ооо дупето мирише лошо, но на те нямат представа за ирония , затова като се наака, й казвам "браво, мамо, как хубаво мирише на облекчение". Първо че съм сигурна, че тя всичко разбира, второ, не я лъжа, наистина е така. Всички знаем колко е напрегнато вкъщи когато бебето не е акало. Та мирисът наистина е на облекчение..за всички 😅❤️

# 236
Аз даже напъвам с него 😂 и го окуражавам да ака.
От една седмица му е любимо да ака докато е в люлеещото столче, явно позата предразполага. Като го видя да напъва и го слагам там.
Нашето ако беше зелено и слузести, има аромат, но не е непоносим. Казаха, че вероятно има алергия към млечен протеин, вече трета седмица не ям нищо млечно и още на втората акото се подобри значително, слузта изчезна.
Сложиха ваксините и сега пак се върна...но поне си е жълто на цвят.

# 237
  • Бургас
Аз съм луд фен на сирената но на моя малък мъж изобщо не му понасят.Ака зелено и доста често за това се ограничавам вече втора седмица.Аз имам и друго дете и някак си съм свикнала със миризмата не ми прави впечатление.Знам кога е пръцкано кога акано и така знам дали ще се мием или само ще сменяме.Аз не съм и от гнусливите за мен е нещо напълно нормално и обичайно ми е точната дума 😁 Когато ям сирене е леко зелено иначе си е горчичен жълт цвят(изцяло на кърма сме).
Ние също поставихме ваксините 2 и ротавирусната.Нямаше никакъв отзвук нито температура нито да спи повече.Сложих му кул пач още след поставянето на ваксината след 3 часа смених и пак му сложих на всяка краче и след това не съм поставяла повече.

# 238
Хаха и аз се напъвам с него. С ММ си викаме, че за първи път се радваме някой като се оригне, пръцка или ака😀 ама се бъзикаме с нея, малее, какво си изакала мамоо, ама как ги правиш тези творения😀🙈 и тя се смее. Ама истинската миризма ни очаква при захранването. За сега кошчето на Томи Типи ни спасява, ама после.. 😆

# 239
  • Бургас
За после притръпваш 😁 като си е твоето някак си не е толкова гадно.И като заговорихме за захранване знам, че има доста време до тогава но мислел ли сте от кога ще започнете.Това също е една тема носеща доста разногласия.С баткото ЛЛ ни караше от 4-тия месец да започнем но аз се бях заинатила, че ще го кърмя до 6-тия точно и на 6 месеца и 2-3 дни дадох първата лъжичка пюре от тиква.Сега мисля да процедирам по същия начин дори и на АМ да минем в някакъв момент пак да си изчакам.

Общи условия

Активация на акаунт