Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 12 643
  • 641
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, мами. Вашите бебета започнаха ли да се обръщам от гръб по корем и обратно. Моето е на 5 месеца и все още не се обръща от гръб по корем. От корем по гръб го е правило няколко пъти само. На страни също не се обръща

# 391
Моето е на 3 месеца+3седмици и се обръща само настрани, но не много често. До сега само 3пъти се е обръщала от корем на гръб. Иначе постоянно рита с краката и ги вдига на 90°.

# 392
Детето направи 4 месеца и грам, ама грам не иска да се обръща от корем по гръб 🤣 Като го сложа по коремче си гледа, усмихва си се, радва се. Правя упражнения, с които да подпомогна завъртане, по 3-4 пъти на ден, но все още не дават резултат. Общо взето когато детето иска да се завърти ще го направи 😃

# 393
Обръща се, първия път беше на 3 месеца и в двете посоки и после всеедно забрави😀 след три дни прави 4 месеца и от седмица се върти по корем, преди това си затискаше ръчичката под нея, сега я изкарва сама. Няколко пъти дремеше и по корем, не позволяваше да я обръщам по гръб, на секундата се завърташе пак по корем 😫

# 394
  • Бургас
Моят мъж е почти на 4 месеца.От гръб по корем по-рядко се завърта но обратното доста често което налага вече да не остава сам без надзор и без някакво обезопасяване.Не знам дали го прави умишлено или от много подскачане му се получава защото в последно време много си играе с играчките от активната гимнастика.Но най-често е с юмрук в устата и чеша венци и не спира да си вдига краката във въздуха.

# 395
Моят мъж е почти на 4 месеца.От гръб по корем по-рядко се завърта но обратното доста често което налага вече да не остава сам без надзор и без някакво обезопасяване.Не знам дали го прави умишлено или от много подскачане му се получава защото в последно време много си играе с играчките от активната гимнастика.Но най-често е с юмрук в устата и чеша венци и не спира да си вдига краката във въздуха.

Притеснително ли е, че на 5 месеца не го прави моето бебче?

# 396
  • Бургас
Не изобщо.Единствено трябва да го пазите защото ще започне от веднъж и да не падне.Баткото така започна на 5 месеца и за малко да падне от леглото.
Всяко се развива с негово си темпо.

# 397
Момичета, как сте, как са малчовците? Relaxed

Днес бяхме на ваксини и сложихме 2 в двете крачета. Беше му за пръв път и определено имаше по-кофти реакция от предните пъти, но пък другия месец се пада последна ваксина и педи каза, че следващата е чак на годинката. За февруари ще пусне направление за кръв и урина и между другото за урината да не се мъчите с колектори има едни пелени на pine - pinemed се казват, те са с контейнер за събиране на урина и било много удобно. Колежките от работата ми ги препоръчаха, та ви казвам и на вас ако не знаете за тях Smile
Иначе детето е 68.5см и 8.300кг. Определено е започнал да забавя растежа - само 700гр и 4.5см, а не като предните месеци с по кг и 500+ и 5-7см Sweat Smile Педи каза след 2 седмици да започваме захранването само че аз мисля след празниците да го почнем. Детето проявява някакъв интерес, но съвсем малък и ми се иска още малко да изчакам. Много се вълнувам и чета в темата за захранването, че съм супер боса по темата и не знам какво, кога, защо Smiley
Вие сега с какво ги занимавате мъниците? От както започна да будува средно по час и 45мин правим упражнения, време по коремче, играе с играчки с моя помощ, разнасям го из апартамента и в един момент няма какво да правим и почвам да се чудя с какво да го забавлявам това дете докато му дойде времето за сън. Преди като че ли го насилвах да заспива видя ли че минава час и половина, но сега лека по лека спирам с играчките, оставям го да се успокои било то на спалнята ни, било то в креватчето му и за има няма 10мин е заспал. Даже за нощното приспиване никаква помощ не му трябва. Сам си се гали по главата и заспива Smile Ако ме питате как става тая работа - с много търпение и с много направени грешки от моя страна и от страна на ММ. В момента, в който решихме, че ще го слагаме да спи в креватчето без люшкане, носене на ръце, приспиване с шише и т.н. започна една битка с детето Smiley Нито то знаеше какво се случва, ние пък си мислехме че знаем обаче се оказа, че не е така и един рев. По 30-40мин сме го приспивали, докато стигнем сега до този момент, в който заспива супер бързо и без рев.

# 398
Аз мисля да започна захранването на 6 месеца, да се адаптира и развие напълно коремчето.

При мен започва да става по-трудно будуването, сутрин около час максимум си играе сама на активната гимнастика, заспива за около 40 Мин и като се събуди не иска повече да лежи , а да я нося изправена и да си гледа. Само да я сложа по гръб и веднага реве. Като я държа изправена пък само се слюнчи и лапа юмрука, ръцете са постоянно в устата..

Ваксини аз няма да и слагам, още от родилното отказах. Информирано решение е.

От първото дете си спомням, че първите 6 месеца са най-лесни, но сега вече ми се иска да може да седи, за да я занимавам с нещо. Точно сега в 4-ти месец ми е трудничка.

Ni.tray благодаря за информацията за пелените за урина, не знаех че има такива и ще ги потърся да пробвам

# 399
При нас днес бяха в двете крачета и педи каза, че вече на годинката. Нямаме другия месец? Но това е може би защото и на втория месец пак ни бяха и в двете крачета.
Захранването педи каза като навърши 6 месеца. Заспиването всеки ден е различно. Понякога бързо, понякога повече време си е нужно, понякога с гушкане, понякога в количката, и времетраенето също много различно. Но спрях да се втелясвам, както й се спи така, важното е че е бодра, весела, засмяна.🩷 Четем книжки, много обича, особено като е по коремче. Ама и в търсенето на активности и забавления също не се втелясвам. ММ чел, че първите 6 месеца са им важни не играчките и игрите, а вниманието и да слушат как им говориш, да ти гледат изражението, да ти следят интонацията, ние и инстинктивно усетихме, че това й е най-интересно и на това й наблягаме.🤗
Въпрос: кога ви пратиха на ортопед? Знам, че май се полага 3ти и 6ти месец?
А на нас ни каза, щом сте били на преглед при раждането, само в 4ти отивате и вече като проходи?

# 400
Ние на ортопед бяхме в 3-ти месец, в 4-ти на гастроентеролог и на 6-ти отново на гастроентеролог

# 401
Щом педиатърът ви е преценил, че можете да започнете захранванено, това означава ли, че детенцето вече седи?

На орторед отделно не сме ходили, защото лекарят ни е и с тази специалност, но той е ОПЛ, не е педиатър, нямах друг вариант. За планиране на плеглед при гастроентеролог не съм чувала, имам чувството, че изпускам нещо.

Момичета, имали място в София, където да водите на частно децата и да сте доволни? На моменти искам да отида и просто да си платя, за да получа по-обстоен преглед и консултация.

Момичета, как сте, как са малчовците? Relaxed

Днес бяхме на ваксини и сложихме 2 в двете крачета. Беше му за пръв път и определено имаше по-кофти реакция от предните пъти, но пък другия месец се пада последна ваксина и педи каза, че следващата е чак на годинката. За февруари ще пусне направление за кръв и урина и между другото за урината да не се мъчите с колектори има едни пелени на pine - pinemed се казват, те са с контейнер за събиране на урина и било много удобно. Колежките от работата ми ги препоръчаха, та ви казвам и на вас ако не знаете за тях Smile
Иначе детето е 68.5см и 8.300кг. Определено е започнал да забавя растежа - само 700гр и 4.5см, а не като предните месеци с по кг и 500+ и 5-7см Sweat Smile Педи каза след 2 седмици да започваме захранването само че аз мисля след празниците да го почнем. Детето проявява някакъв интерес, но съвсем малък и ми се иска още малко да изчакам. Много се вълнувам и чета в темата за захранването, че съм супер боса по темата и не знам какво, кога, защо Smiley
Вие сега с какво ги занимавате мъниците? От както започна да будува средно по час и 45мин правим упражнения, време по коремче, играе с играчки с моя помощ, разнасям го из апартамента и в един момент няма какво да правим и почвам да се чудя с какво да го забавлявам това дете докато му дойде времето за сън. Преди като че ли го насилвах да заспива видя ли че минава час и половина, но сега лека по лека спирам с играчките, оставям го да се успокои било то на спалнята ни, било то в креватчето му и за има няма 10мин е заспал. Даже за нощното приспиване никаква помощ не му трябва. Сам си се гали по главата и заспива Smile Ако ме питате как става тая работа - с много търпение и с много направени грешки от моя страна и от страна на ММ. В момента, в който решихме, че ще го слагаме да спи в креватчето без люшкане, носене на ръце, приспиване с шише и т.н. започна една битка с детето Smiley Нито то знаеше какво се случва, ние пък си мислехме че знаем обаче се оказа, че не е така и един рев. По 30-40мин сме го приспивали, докато стигнем сега до този момент, в който заспива супер бързо и без рев.

# 402
Чета в други теми, че ги пращат и на нефролог по каса. На нас за такъв пък изобщо не са ни споменавали дори?

# 403
Нефролог е на 6 месец
На ортопед ходихме на 40 ден, после около 6 месец.
Не седят още преди това. Моята прави опити като я сложа на краката си, се набира.
Вижте в дкц Вита, за частни прегледи.

# 404
Детето дори няма наченки на сядане, но педито от време на време следва практики на старата школа и затова препоръча тогава захранване. А може би и защото детето е на АМ изцяло, а не на кърма. Според мен ако беше на кърма щеше да каже след 6тия месец. А и на мен честно казано ми се иска да започнем една идея по-рано, за да мога да го махна това АМ. Не ми е зор да замествам хранения, просто самото АМ има един такъв гаден вкус .. не знам на детето как му харесва.

На ортопед ходихме детето като беше на 2 месеца и ортопеда тогава ни каза да идем отново 5ти или 6ти месец. Вчера като споменах на педи и тя каза че по принцип не се полагало, но щяла да измисли нещо и да даде направление. Аз не знаех, че се дава направление за гастроентеролог и тя сама си каза, че ще пусне, да му видят с ехограф коремните органи. За нефролог съвсем наскоро разбрах и аз, че пращат децата по каса 6тия месец, но педи нищо не каза и май май на частно ще си го водя детето да го види нефролог. Ваксинка имаме и другия месец, защото като давахме ротата педи не искаше да стават 3 наведнъж.

И книжки имаме музикални и такива със звуци и много им се радва, отделно стоим и си говорим много, гледаме си се Sweat Smile Не знам защо все си мисля, че не му е достатъчно и мога с още нещо да го занимавам .. най-вероятно заради социалните мрежи. Не знам колко от вас са в групата във фейсбук за августовски бебета, но имаше една мама там, която изброи сигурно 30 активности, които върши с детето и питаше за още Satisfied На мен ми се струват много и всичко с времето си, но пък и се зачудих тогава в мен ли е проблема и отделям ли му качествено време на детето.

Общи условия

Активация на акаунт