Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 3 447
  • 145
  •   1
Отговори
# 75
Марти така силно дърпа и засуква, че повече от 15 минути рядко стои.
И в повечето случаи даже едната му стига, от другата макс 5 минути и общо стават около 20, понякога 25.

И след час и половина, два е гладен отново, просто си е лаком и затова има повечко газове.
Вечер се храни по-кратко, 10 минутки и му стигат, заспива си след това.
Аз си го усещам в повечето случаи кога е гладен, кога е раздразнен и търси успокоение.
Храня си го на поискване, на мен също ми казаха, че щом е кърмаче няма значение по колко си хапва.
Лошото е, че вкарва въздух по-често, а още се учи как да пръцка и ака, затова се гърчи така.
Чакам да го израсте и толкова.
Всеки период ще си има своите трудности, ще се нагаждаме някак! 🍀

# 76
Някой дава ли омнибиотик, доволни ли сте? В момента съм на биогайя и имам две опаковки биобаланс, но след като ги свърша тях се чудя дали да дам пари за омни. Не са малко пари за месец на фона на други пробиотици.. проблема при моето бебе е, че през седмица и нещо има серия от два дни, в които цял ден се напъва да пръцка и много плаче (изкарва малко газове, но явно я срязва корема). Много е гадно особено както си спи спокойно и изведнъж започва писък.. правя масажи, давам пробиотик веднъж дневно и абоколикен в храната, при нужда давам газ бимби. Симетикон я запича.

# 77
И аз храня на поискване. Понякога не може да се унесе хубаво и също и давам за приспиване. Снощи беше влезнала в някаква кофти фаза и не можеше да заспи. Дремваше по 2-3 минути и като я оставя се събуждаше. Дано е нещо моментно.
Иначе колики няма или ако има е нещо съвсем слабо. Давам Био Амика за всеки случай, но даже не на всяко хранене.
Вече успя да закачи първия вирус от батко си. За щастие се размина леко, само със сополи, които излекувахме с капки.
На някой вече да му е дошъл цикъла? На мен уж още не са ми спряли лохиите (33 дни от раждането), но от няколко дни започнаха да се засилват и забелязах, че понякога са малко по-кървави. Тази сутрин си бяха направо червени и се чудя дали това вече не е цикъл. Не знам възможно ли е да дойде цикъла без да има някаква пауза от след родилното кървене. А и другите ми деца докато ги кърмех не ми идваше. Сега ще съм някаква мега късметлийка, ако кърмя и ми идва Disappointed

# 78
На мен ми дойде на 39 ден след секцио. Първа бременност. Лохиите ми бяха спрели 10тина дни преди това като вече бяла съвсем оскъдни и жълто прозрачни. Отначало помислих да не са още лохии, защото също кърмя и изобщо не очаквах цикъл толкова скоро. Обаче по цвят и консистенция си беше точно цикъл, защото беше много по обилен спрямо лохиите дори в първите им дни и много по наситен, имах и малки съсиречета, които при лохиите ги нямаше. Продължи 9-10 дни от които от 3 до 8ми изключително обилен и накрая 2 дни с леко прокървяване. Даже се уплаших да няма някаква връзка с намаляване на кърмата, защото разредихме нощното хранене с няколко часа 🤔

За капките много се изкушавам да спра и Санколик и Абоколикен и да пробваме без, много ми е гузно, че й давам толкова много неща от толкова малка. Но се страхувам да не я заболи коремчето. Че една неправилна стъпка и въвеждаме храносмилането в ред с дни🫣
Някой пробвал ли е да спре всички капки? Нали твърдят че уж не помагат и са само за успокоение на родителите? Ама смее ли човек да пробва..

# 79
На нас гастрото като цяло ни каза пробиотик да даваме и всичко друго да изключим, че колкото повече неща даваме - толкова по-зле.
Моята е още със запек.. заради тъпите газове, дадох еспумизан преди две вечери и е ужас.. мъчи се да пръцка, ако се изака е твърдичко.. Sad много ми е гадно, за какво го дадох тоя симетикон, да ме бие по главата някой 🥲

# 80
На мен миналата седмица ми дойде нещо като цикъл, беше 3-4 дена и не беше силно. Точно 40 дена след раждането бяха минали 😅 Вчера бях на контролен при АГ и каза, че в началото цикъла ще е така нередовен. Една приятелка ми беше казала, че нейния е бил супер обилен като на MayGodBless, та може и до организъм да е. А може и при мен следващия да е супер обилен 😅

На малчо спрях за 2 дена да му давам лефакс, беше само на пандата и като го почнаха колики майко мила 🥲 Спи върху мен, пъне се, мъчи се. Беше свикнал миличкия на всяко хапване да се изхожда и в един момент нищо. Не знам от недаването на лефакс ли е, нещо друго ли е. Нищо не сме сменяли освен това, та не знам какво да мисля. Пак почнах да му давам и все още не е редовно изхождането, но поне го има. Иначе на пипане коремчето му не е твърдо.

# 81
На мен ми дойде на 39 ден след секцио. Първа бременност. Лохиите ми бяха спрели 10тина дни преди това като вече бяла съвсем оскъдни и жълто прозрачни. Отначало помислих да не са още лохии, защото също кърмя и изобщо не очаквах цикъл толкова скоро. Обаче по цвят и консистенция си беше точно цикъл, защото беше много по обилен спрямо лохиите дори в първите им дни и много по наситен, имах и малки съсиречета, които при лохиите ги нямаше. Продължи 9-10 дни от които от 3 до 8ми изключително обилен и накрая 2 дни с леко прокървяване. Даже се уплаших да няма някаква връзка с намаляване на кърмата, защото разредихме нощното хранене с няколко часа 🤔

За капките много се изкушавам да спра и Санколик и Абоколикен и да пробваме без, много ми е гузно, че й давам толкова много неща от толкова малка. Но се страхувам да не я заболи коремчето. Че една неправилна стъпка и въвеждаме храносмилането в ред с дни🫣
Някой пробвал ли е да спре всички капки? Нали твърдят че уж не помагат и са само за успокоение на родителите? Ама смее ли човек да пробва..
Аз спрях всички капки и вече месец не давам. Само чай с копър и лайка.

# 82
Имаше ли негативна промяна в настроението и храносмилането на бебчето след като ги спря?🤗

# 83
По скоро не. След изписването от болницата давах Био Гая в началото. Тогава бяхме на смесено хранене АМ и кърма и давах капки с идеята за по - добро храносмилане и изхождане някъде две седмици. Бяха също и по препоръка от педиатър. После по моя инициатива ги спрях, бебка беше вече само на кърма към този момент. Говорих с педиатъра и каза, че е окей. Имс си пълни памперси и не давам от тогава.

# 84
Моята мишчица от няколко дни е в много кофти фаза. Уж заспива,  а като я оставя се събужда. И това нещо се повтаря с часове. Пробвах да я повивам с анти стрес пелена. Понякога има ефект, но понякога и това не върши работа. Кърмя я за успокояване, но и тогава не винаги има ефект. Дано бързо отмине тази фаза, че малкия батко и той си е още бебе и си иска да го гушкам.

# 85
И моето момче не спи по мнооого часове през деня и търси гърда нон стоп, след това й ръмжи и я дере. Гледка си светлини и цветове, но няма сън. Уж скок в растежа, знам ли….

# 86
И Матео много обича да гледа полилея. Като хипнотизиран е. В парка пък като види листа по дърветата и започва едно кокорене и ентусиазъм 🤭

При нас от 5 сутринта до 9 е сън с хленчене и въртене. Ни да го взема, ни да спя до него… През деня си взема малки дрямки на често.

# 87
Аз пък съм с температура 38,6, втрисане и болки в мускулите. Каката кара такъв вирус  преди3-4 дни...
Много съм се притеснила, защото спя с малкото в едно легло заради кърменето..
А и на всички симптоми отговарям за мастит , последните две седмици отсъствах по 5-6 часа и все препълваха гърдите, включително и днес...много силна болка от няколко дни в едната гърда имам ..
Ще се ходи на док утре...ако утре падне темп значи не е мастит....трудна работа това с кърменето, честно предпочитам да съм отново бременна 9 мес с голям коремотколкото да кърмя...

Иначе спането и при нас е разпокъсано през деня, но от раждането заспива един дълбок вечерен сън към 5-6, понякога 6-7ч та чак до към 9 сутринта. През това време кърмя между 3 до 4 пъти, но пак не ми стига съня....

# 88
Момичета, искам да ви питам ползвате ли вече някакви столчета за хранене с приставка за новородено, люлка, шезлонг, изобщо нещо от този род? Моя мъник много започна да се оглежда и отказва да лежи. Иска някой да го държи или да е в по-изправено положение облегнат на нас, за да може да си разглежда, та си мисля за столче с приставка за новородено. Обаче не мога да си харесам модел 🤣 Харесва ми на bugaboo столчето, но то пък не може да се свива да става по-компактно, на peg perego столчетата изглеждат удобни, но дизайна не е много по мой вкус, а и те до колкото съм виждала ползват директно седалката, за да създадат някакво легнало положение. Другите 2 които съм харесала са на анекс ози и на карело ерго.

Иначе съня при нас е мираж. През деня дремва по 30-40мин, обаче после плаче понеже не се е наспал като хората, но отказва да заспи отново..

# 89
Нашия е на Pegg perego Prima papa, но ако не бях сложила... една плюшена тетрадка формат А4 с твърди корици да изправи малко хлътналата част на седалката и отгоре одеала, не става за новородено. И все пак е компромисен вариант, но за по малко през деня става, даже си дремва😅🤗

Общи условия

Активация на акаунт