Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 7 278
  • 336
  •   3
Отговори
# 150
Момичета, какъв витамин Д3 ви изписаха и от кой ден го приемате? Така като гледам само ние сме на някакъв странен Вая биотик от 20ти ден. Имам усещането че развива дефицит, за което съдя само по съня и раздразнителността преди и по време на сън. За денонощието прави не повече от 13 часа което е зверски малко за 1-2 месечно. Нощем заспива след 12 а вече и след 1 и е много тревожна, но няма вече колики. А хапва добре, чак педи се съмнява, че преяжда. Буди се също напрегната и.много рита и ръкомаха.🥹

# 151
От 20 ден на вигантол 1капка,  на АМ сме.

# 152
Да не би да е в някаква криза на растежа? И ние сме на Вигантол по 2 капки. Аз този вая биотик даже не съм го чувала, но всякакви разновидности на Д3 има на пазара. Може да пробваш да смениш с Вигантол по 1-2 капки на ден и да видиш как ѝ се отразява.
А по колко капки от тоя вая биотик са казали да даваш? Че гледам пише 7 капки са 400 IU D3, а на вигантола 2 капки са 1000

# 153
И при нас има дни с много неспокоен, почти липсващ сън. Особено вечер е някакъв ужас приспиването. Отдавам го на т.нар. скок в растежа.
Вигантол давам от 20-тия ден по 2 капки. След консултацията на 1 месец го вдигнаха на 4 капки, заради бързото наддаване на тегло.

# 154
Нашият витамин Д3 го даваме от навършването на 20 ден, на Kern Pharma. Даваме по 0.2 мл.

И при нас последните три дни се върна събуждането през 4 часа и е доста неспокоен сънят. Освен това започна да си лапа ръчичките Disappointed Не знам ще отшуми ли и как да го отуча. Вечер се събуждам не от рев, а от шума на смученето. Надявам се да отшуми. Както си заспиваше сам в кошарката, от една седмица започна да се криви и каквото и да правя, докато не го взема в мен не заспива.

Ние сме без биба и честно казано предпочитам да не започваме с нея.

# 155
Добре че ми напомни за кризата на растеж 🤗
Да 7 капки са 400 и познай дали точно ги дозирам всеки ден като тя слюноотделя и част от тях сигурно изтича🥹
Прави ми впечатление че са ви дали дори по 1000 единици..
Да не би да е в някаква криза на растежа? И ние сме на Вигантол по 2 капки. Аз този вая биотик даже не съм го чувала, но всякакви разновидности на Д3 има на пазара. Може да пробваш да смениш с Вигантол по 1-2 капки на ден и да видиш как ѝ се отразява.
А по колко капки от тоя вая биотик са казали да даваш? Че гледам пише 7 капки са 400 IU D3, а на вигантола 2 капки са 1000

# 156
И при нас има дни с много неспокоен, почти липсващ сън. Особено вечер е някакъв ужас приспиването. Отдавам го на т.нар. скок в растежа.
Вигантол давам от 20-тия ден по 2 капки. След консултацията на 1 месец го вдигнаха на 4 капки, заради бързото наддаване на тегло.

Много интересно за това с вдигането на теглото и витамин Д3-то. Като е повечко кг по-голяма доза ли е необходима? Защото на мен педи си ми каза 2 капки и на сегашния преглед, а моя доста бързо качва. 1.700 за месец.. 😂

Иначе на мен и тези 2 капки ми е трудно да му ги давам. Понеже вигантола много бавно тече не мога да му дам в устата и му слагам в лъжичка от тези бебешките. Питай педи да минете на вигантол. Даже не знам изначално защо него не са ви го казали. Аз оставам с впечатлението, че на всички казват вигантол, ама явно не е така.

Аз на малкия му давам биба, но той като не я иска я плюе 😁 Като го гледам не държи много на нея. Но наистина при някои деца като се почне и после много трудно отказването..

# 157
Ни, преди да насочиш към устата, завърти шишенцето обърнато надолу, докато започне да образува капчица и тогава насочи в устата. Реално не тече бавно, просто трябва да намериш накъде е тръбичката.

# 158
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добър ортопед в Пловдив за бебчо?

# 159

Много интересно за това с вдигането на теглото и витамин Д3-то. Като е повечко кг по-голяма доза ли е необходима? Защото на мен педи си ми каза 2 капки и на сегашния преглед, а моя доста бързо качва. 1.700 за месец.. 😂

При по-рязко наддаване на килограми нуждите на организма се увеличават и за това дават и по-голяма доза. Големият ми син беше качил 1, 600 първия месец и пиеше по 6 капки Вигантол.
То витамин Д май е малко трудно да се предозира, а и сега слънчевите дни започват да намаляват значителна, така че няма да им се отрази зле по-високата доза.

Здравейте, бихте ли ми препоръчали добър ортопед в Пловдив за бебчо?

Аз ще я водя при Гоновски, макар че чета доста разнопосочни мнения за него (главно от към отношение).
Ходили сме преди години при Димов в Д-мед и останах доволна от него, но сградата е мега неудобна за придвижване с количка, а ще водя и другото дете с мен и няма как да разнасям бебето на ръце.
Четох добри отзиви и за Лазаревски, но не преглежда по ЗК.

# 160
Значи на следващия контролен ще питам педиатърката за дозата. Те явно стандартно на всяко бебе по 1-2 капки казват да приема и малко са тези, които съобразяват и наддаването. Ако не беше ти да ми кажеш сигурно никога нямаше да разбера 😅

Азара, ще пробвам така пък ще видим дали ще стане. Че моя пък и като е гладен си върти главата и даже с лъжичка ми е трудно да му давам 😅

# 161
Тя не търпи да я държа докато шава😀 така че просто й проследявам движенията и като е спокойна й капвам набързо. Иначе се усложнява😀 държа ли главата явно осъзнава, че ще й правя нещо и започва да се дърпа😄 даже и като й обличам и събличам дрехите през главата. За това и ако дрехата позволява го правя надолу😆

# 162
Вашите бебета имат ли си любима гърда? Grinning
От известно време като я сложа на дясната и започва да нервничи, да реве и понякога почти не яде от нея. Ако започнем храненето с дясната не прави фасони, явно защото е гладна. Но ако съм дала първо лявата при смяната почва да става така изнервена. Понякога ми се струва, че струята и идва твърде силна и като не е толкова гладна започва да се ядосва.
Също така от известните време издава един цъкаш звук с езика докато суче. Не е винаги и не постоянно, май го прави пак само в началото при по-силна струя на кърмата.
Изобщо все някакви драми с това кърмене, а уж вече имам опит Grinning ПОне вече знам да не се втелясвам и да се притеснявам много. Ако не и е стигнало нещо на едното хранене просто ще ревне по-рано да яде и пак ще си вземе каквото и колкото и е необходимо.

# 163
И при нас го има този цъкащ звук от време на време Simple Smile Предпочитания за гърда не съм забелязала, но ми се струва, че в дясната винаги има повече от лявата. А уж се старая да давам и двете или да редувам.

Вашите бебета имат ли си любима гърда? Grinning
От известно време като я сложа на дясната и започва да нервничи, да реве и понякога почти не яде от нея. Ако започнем храненето с дясната не прави фасони, явно защото е гладна. Но ако съм дала първо лявата при смяната почва да става така изнервена. Понякога ми се струва, че струята и идва твърде силна и като не е толкова гладна започва да се ядосва.
Също така от известните време издава един цъкаш звук с езика докато суче. Не е винаги и не постоянно, май го прави пак само в началото при по-силна струя на кърмата.
Изобщо все някакви драми с това кърмене, а уж вече имам опит Grinning ПОне вече знам да не се втелясвам и да се притеснявам много. Ако не и е стигнало нещо на едното хранене просто ще ревне по-рано да яде и пак ще си вземе каквото и колкото и е необходимо.

# 164
Мен акушерката при която ходих на уроци ме предупреди, че едната винаги има повече от другата. А днес и Хедра в блога си писа публикация, че статистиката сочи, че това е дясната, при мен също🤗🩷

Общи условия

Активация на акаунт