Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 12 936
  • 652
  •   1
Отговори
# 360
Не съм и не бих, белега ми е страхотен (колкото и странно да звучи), просто една тънка розова линия. По принцип се скрива от бельото, но и да не се скриваше с гордост си го нося. В средата започна и да избледнява. Мисля, че лазерни процедури трябва да се изчакат заради хормоните и кърменето, но по-добре попитай в студиа.

# 361
Блазе ви за килограмите 🍀
Аз бях 48 преди да забременея, станах 74кг, беше ми много тежко и трудно, аз съм и много нисичка.
Оставих 10кг в болницата и после успях да смъкна още 8кг и съм се заступорила на 56 от няколко седмици насам, аха да видя 55 и нещо ама няма 😂
Не консумирам никакви млечни продукти малкият има алергия към млечен протеин.

А относно стриите, моята кожа е дебела и изобщо не е разтеглива, още в пубертета ми се появиха тук таме, та си знаех, че ще имам като забременея. Появиха се чак в края на осмия месец и само от лявата страна на корема.
Аз съм родена с половин матка и като цяло целият ми корем беше на ляво, абе трудна бременност си беше.
Но въпреки всичко искам още дечица, живот и здраве!

# 362
Да, да са ни живи и здрави дечицата и ние, за да имаме още🍀🍀🍀❤️❤️❤️ другото са бели кахъри, дори стриите, все символи, че си дала живот 🩷 иначе нямам търпение да си възобновя лазерната епилация, че за друга и като цяло за много време в банята не остава такова 😆 но ще е вече другата зима..

# 363
@Michelle и аз съм на безмлечна диета защото моето бебче също най-вероятно има реакция към краве мляко, или лактоза... Като добавка адаптираното ни е хипоалергенно, но на 90% сме на кърма и има около 100-150мл АМ за ден .. При нас симптома е слуз в акото, нищо друго няма. Но въпреки смяната на адаптираното пак има слуз ... Не знам защо така... Какви бяха симптомите при вас?

Относно килограмите за сега съм +6 кг от преди бременността, но не ме притесняват. Лесно ще ги сваля като спра кърменето. Сега си хапвам всичко (без млечни) и редовно.

Косопад и при мен има от седмицата, направи кичурчета падат като се реша...
С първата бременност продължи дълго, около 8 месеца, докато не пуснах изследвания за феритин (запаса на желязо в тялото), който беше много нисък, съответно беше причина за косопада. Коригирах дефицита и спря да капе.

Мисля около 6-ти месец да пусна изследвания, преди това всичко е хаос в тялото и не смятам, че ще ми помогнат резултатите.

# 364
И аз нямам търпение да се върна към лазерната епилация Smiley Миналата година декември месец ми беше последната процедура и аха да си запиша час за следващата и разбрах, че съм бременна Smiley Но много странно, като забременях няколко месеца много бавно ми растяха космите по тялото, което го дължа на ефекта от процедурите, към края пък много се засили растежа и след като родих веднага се забави. Все едно не съм спирала да ходя на процедури Smiley

За косопада и на мен почнаха да ми падат кичури хем пия витамини, но ще мине. През бременността на седмица я са ми падали 10 косъма, я не, а пък нали по принцип на ден по 100 трябва да падат. Мисля и аз февруари месец, когато ще станат 6 месеца от раждането да пусна едно ПКК и едни витамини да видя какво е положението.

Относно кг аз качих десетина по време на бременността като след раждането смъкнах веднага 6 и съм си се закотвила на тях. Много ми е хаотично храненето и понякога набързо, понякога закуската изпускам и после ела да видиш - глад страшен. Но няма как, ще се стягам и ще трябва да се отслабва. За стриите пък заради рязко качване и спадане на кг още от тийнейджър си ги имам и през бременността просто се зачервиха Smiley Хич не ми е разтеглива кожата, но ген.

На мен белега от секциото също ми харесва. Нас един и същ доктор ни е оперирал с Азара и белезите ни са 1 към 1 Satisfied Но пък разбирам защо би искала да го махнеш Анонимна321 - колкото и да го крие корема ти като си знаеш за него и като го видиш в огледалото щом не изглежда приятно заради конците, как да се почувстваш комфортно в кожата си. Аз дори не съм знаела, че има такива процедури, но какво се изненадвам - то какво ли няма Smile

Аз да подхвана темата за захранването въпреки че е още рано, но реших да се водя по детето и когато видя, че е готово и проявява интерес тогава да започна. Ако в 5ти месец му текат лиги докато ям и видимо иска да пробва това ще е моя знак Smile Мисля да карам по схемата на хипп пък по-нататък може и нещо стил ЗВБ. Още не показва интерес към храната, но ми е интересно кога ще започне Smiley

Усещам как регресията леко започва да се проявява. Вечер както си заспиваше между 17 и 18ч. без будене до 5 сутринта (освен мрънкане за храна, но не отваря очички), сега от 2 дена се буди към 20-21ч ама направо си се ококорва и аз се правя на ударена и му давам да яде, той недоволства обаче после почва да цока. Тая вечер се разрева малко и го вдигах да се успокои и просто се молех да продължи да спи, че иначе как щях да го приспивам не знам .. По принцип не е проблем дори да се събуди да остане буден 2 часа до към 23-полунощ, но пък не мисля че ще се събужда по-късно така. Най-вероятно пак към 5.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 22:32 от ni.tray

# 365
Моята е с абкм, на аптамил прегомин адц, днес пуснаха рецепта по протокола. Слуз няма, само кръвни нишки имаше. Доста по-спокойна е откакто сменихме на това мляко. Иначе имам фризопеп ац, ако някой има нужда мога да го продам, неотваряно е.

# 366
За косопада бях чела, че помагало натъртване на скалпа с чесън. Не съм пробвала, но даже тук във форума съм чела много позитивно мнения за този метод.
Колкото до белега - както казвате нося си го с гордост, но след 4 деца ми се иска и аз да се поглезя малко Grinning И аз не мога да обясня защо му се втелясвам този път толкова. АГ ми беше казал, че след 6-тия месец може да ида на лазер, ще видим дали ще ми се запази ентусиазма до тогава. След секциото той сам ми спомена, без да го питам - явно го е ударило на съвест заради това как ме е зашил Grinning
По темата за захранването - надявам се някой загрижен батко или кака да не я захрани с нещо без моето знание. Малкия батко (на 2г) понякога влиза във фаза да е супер грижовен и се опитва да и набута какви ли не играчки в ръцете. Въпрос на време е да започне и храна да иска да и дава.

# 367
А туй с чесъна не бих и пробвала. 😀 не знам реално дали има нещо, освен продукт с хормонален състав, който наистина да помогне. То е нещо нормално, ама жена съм😀 китеник ще оплета.. то всъщност и не е чак толкова обилен, просто не съм свикнала.
Преди да забременея, когато имах косопад от стрес, ползвах ревалид. Доста бързо се повлияваше, но са различни причинители.
Ще видя след Нова година как е положението и ще питам направо в някоя аптека.

# 368
Анонимна321.... 4 деца!!!🙏🏆 Жена ти си за медал, апродирам на крака!❤️🤗

Азара, права си, един от малкото наистина ефективни продукти, които открих и то малко преди да забременея беше точно с естроген вътре, спрей, който поръчах от Австрия. Но в момента не е удачен за употреба. Иначе всички 45 пъти, в които съм имала косопад я от стрес, я от сезон или хормонален, съм включвала толкова мерки наведнъж, и домашни маски по 2 пъти на седмица, и ампули, и шампоани и серуми и витамини, че не може да определиш кое точно е работело, най-вероятно ефектът е бил комплексен. Плюс че пиех и протеин и белтъкът в кръвта винаги ми беше на горна граница,  а сега не смея да пия на прах, че знае ли човек на каква производствена линия е минал..

# 369
  • Бургас
Правя си терапия против косопад се води.На полу-мокра коса слага някаква маска и стоя с нея 45 минути след това ме измиват с шампоан от същата серия .Доволна съм за 4 път си я правя миналата зима пробвах и съм доволна.С антифрийз ефект е и определено не ми се заплита така по-лесно е разресването. Аз пия всяка зима от октомври до април витамин Д отделно б комплекс и желязо актив мама витамини и пробиотици на булгарбиотик там има и за коса тях си взех.Вкъщи ползвам безсулфатен хидратиращ шампоан.Сега пробвам и едни ампули от ДМ много ми ги похвалиха против косопад.Вси от нещо се повлиява и не е така плашещо.Аз съм доста суетна на тема коса много ми е важна и винаги съм се грижела много за нея.
Аз имам големи гърди и от растежа си имах стрии там но не са ми били проблем никога не са дълбоки или червени, не се забеляват особено не ме дразнят.Не бих искала да имам по корема но го гледам философски, че след 2 деца някои нещо са като геройски белег 😁
Аз влязох от едно раждане в друго.Юнаците ми са с 1 година и 3 месеца разлика и имам едни 6-7 кг да сваля но и аз заради кърменето не бързам.Давам на организма да се възстанови защото предполагам, че доста съм го изтормозила.
Ще видим как ще ни удари регресията в 4 месец.За сега сме все в същия ритам 21:30 е заспал 5-6 става.После спеше до 10-11 обаче вчера само до 9 спа ще видим.

# 370
При нас симптомите бяха много слуз в акото и постепенно ставаше все по-зелено, докато накрая беше само тъмно зелено няколко дни подред. Една сутрин забелязахме две много малки червени точици. Веднага отидохме на лекар, но не бяха притеснени изобщо. Казаха, че вероятно е алергия към млечен протеин, но в лека форма и ако искам да спра млечните.
Те тук в Англия са някак по-ларж, не те стресират за какво да е. Ние настоявахме да изследват акото, дали не е бактерия или поне да се докаже алергията. Даже още два пъти ходихме, но не.
Посъветваха ме да спра млечните за месец, протеина да се изчисти от тялото ми и да следим. Вече е много добре, има тиквени акита. Но забелязах, че и двата пъти след ротавирусната му ставаха зелени за няколко дни, не на всяко изхождане.
Той цапа памперса поне по 5 пъти на ден.🤣

@Michelle и аз съм на безмлечна диета защото моето бебче също най-вероятно има реакция към краве мляко, или лактоза... Като добавка адаптираното ни е хипоалергенно, но на 90% сме на кърма и има около 100-150мл АМ за ден .. При нас симптома е слуз в акото, нищо друго няма. Но въпреки смяната на адаптираното пак има слуз ... Не знам защо така... Какви бяха симптомите при вас?

Относно килограмите за сега съм +6 кг от преди бременността, но не ме притесняват. Лесно ще ги сваля като спра кърменето. Сега си хапвам всичко (без млечни) и редовно.

Косопад и при мен има от седмицата, направи кичурчета падат като се реша...
С първата бременност продължи дълго, около 8 месеца, докато не пуснах изследвания за феритин (запаса на желязо в тялото), който беше много нисък, съответно беше причина за косопада. Коригирах дефицита и спря да капе.

Мисля около 6-ти месец да пусна изследвания, преди това всичко е хаос в тялото и не смятам, че ще ми помогнат резултатите.

# 371
О толкова много изхождания не съм виждала отдавна😁
То и тук не стресират, просто аз се бях стресирала 😀
Алергията се изследва с кръвна проба, едното е за еозинофили, но не е задължително да е положително, за да има алергия, пък и доколкото знам до 2г в може да дават фалшиви резултати дори тестовете за непоносимост.
МБ се взима, хубаво е.

# 372
Анонимна321.... 4 деца!!!🙏🏆 Жена ти си за медал, апродирам на крака!❤️🤗

Медал ще заслужавам, ако успея всичките да ги възпитам като добри хора с добра ценностна система. Макар, че има дни в които направо орден заслужаваме, че не съм превъртяла Grinning Но като цяло хубавите емоции надделяват и определено си заслужава усилията.

При нас има известен регрес в съня от около седмица. Отдавам го на това, че сега си откри ръцете и за какво служат. Започна и доста да ги лапа. Започна да се събужда по 2 пъти на нощ и често и отнема по около час докато се унесе хубаво. Ако не я изчакам достатъчно като я сложа в кошарата започва да ръмжи и да се върти. Опитва се в просъница да се налапа ръцете и даже понякога успява да си ги измъкне от антистрес пелената.
Прави опити да се обърне и по корем. Много е смешна милата как се напъва и ядосва, че не успява. Grinning

# 373
  • Бургас
Моя господин последните 2 дни е като питбул с ръцете си.Пробвах да му давам всякакви залагалки но не ръцете явно най-добре чешат венеца.И са едни лиги вече му слагам бандана иначе целият е мокър.Но така беше и с баткото първи зъб ни изби на 10 месеца и до тогава беше едно плюнчене и чесане на венци.
Регресията на съня в 4 месец е доста силно изразена ще видим как ще се промени.За сега през деня сънят му е доста разпокъсан.Но и не се боря за някакъв график на този етап опитвам се поне по 40 минути да направи за да има един цикъл но не се получава всеки път.Благородно завиждам на тези които си лягат към 18-19 ние чак към 21:30 се приспиваме.Приспивам го лесно поне за сега слагам го в кошарата или в гнездото давам му ръчичка и след 10-15 минути е заспал.Като си го усещам кога му се спи.Вчера мъжът ми си играеше с него и аз вече го усещам, че започва да е изнервен и му се спи и му казвам” спи му се дай му ръка” и той спря даде му ръка и човека си заспа и мъжът ми такъв - “ е какво нещо е майката, познава си детето” а не бе швепс 😁
Анонимна герой си ти искрено ти се радвам и благородно завиждам 😇 с каква разлика са?
Аз с двама вкъщи единия на година и 8 другия почти на 4 понякога лудвам но не се оплаквам в края на деня когато и двамата спят ми е едно мило и си давам сметка, че няма по-голямо щастие.

# 374
Първите две са големи вече - каката е почти на 9, баткото на 6. С тях е лесно - има диалог, можем да се разберем Grinning. Третия герой е още почти бебе и той е сътворител на голям хаос - на 2 години. Там се борим с разни кризи на характера, освен това и често боледуване. Но както казваш, на края на деня като ги видиш как сладко спят е много мила гледка. Даже от няколко дни каката започна да привиква малкото да спи вечер на нейната спалня и е много яко като ги видим. Те си приличат визуално, и двамата са с буйн къдрави коса.
Вчера пък гледахме снимка на второто дете като бебе и се удивихме колко много си приличат с това бебе сега. Изобщо всяко голямо си има по една своя мини версия. Grinning
Да си призная понякога ме хваща срам когато някой почне да се възхищава колко сме били смели да имаме 4 деца. Истината е, че 4-тото дете не беше планирано и реално си е резултат от безотговорност от наша страна. Все пак решихме да се отнесем отговорно и да дадем живот и на това дете. Дано някой не помисли, че не си я обичаме. Имаме и едни детенце, което е звездичка на небето и сега тази малка шушка е като дар от Бога за нас, въпреки непредвидената си поява.

Общи условия

Активация на акаунт