Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 12 811
  • 646
  •   1
Отговори
# 375
Направо ми се прииска да ви прегърна!❤️🤗

# 376
При нас регресията се появи малко преди да навърши 4 месеца. Както си спеше спокойно почти цяла нощ, само с две ставания, започна да се буди по-често. Снощи беше най-зле (вчера навърши 4 месеца). Заспа в 21:00 и се събуди в 24:30. Яде и оттам на всеки половин час мрънкане, въртене. Понякога се успокоява като го погаля и сложа ръка на гърдичките му, но през около час се налагаше да го взимам и да му давам гърда, за да се успокои. Заспива в мен, докато суче, и като го сложа в кошарката, се разбужда и започва пак да хленчи. Общо взето беше тежка нощ, но баща ми е тук за две седмици и сутринта го взе аз да поспя малко Simple Smile

Четох, че за 4 месеца е добре да заспиват преди 20:00, в най-добрия случай около 19:00, защото тогава нивото на мелатонин се вдига, а след 20:00 започват да произвеждат кортизол, ако все още не са заспали. Веднъж му се измести дневният сън и се случи така, че последната дрямка започна в 19:00 и тя премина в нощен сън, и тогава се събуди чак в 5 сутринта да яде. Затова вчера се опитах да му направя режим на дневните дрямки така, че към 19:00 да заспива. Само че последната дрямка я отложи много, защото реших да не го чакам да заспива, а да излезем, въпреки че знам, че той навън не може да заспи... Rolling Eyes Стоя буден около 3 часа, та ми се струва, че тази криза от снощи се дължи и на това.

Аз след раждането бях свалила всичко + още 2 кг. Но с напредването на кърменето започна един глад... и сега съм качила 7 кг (5 кг, ако смятам колко бях преди да забременея). Обаче, честно казано, не се самобичувам. В крайна сметка телата ни минават през толкова много около бременността и раждането, после хормони, промени, режими... Започнах да тренирам и постепенно да се връщам към по-активен начин на живот и се надявам да ги сваля, но не ми е фикс идея. Това, което ме притеснява, е, че понякога нямам време да си приготвя хубава закуска или изобщо да закусвам и започва един глад за бързи въглехидрати, и като стартирам с нещо тестено или сладко, и целият ден ми върви на лошо хранене, и се чувствам виновна Pensive

# 377
Това за кортизола и мелатонина го знаех, но за след 22, не знаех че още от 20, но има логика, потвърдена на практика. Предната нощ заспа в 22:45 и се събуди в 4 да яде, спа леко и много се въртеше и в 8 се събуди с плач.
Снощи заспа в 21:45 и се събуди чак в 8 наспана и доволна като спа много по дълбоко. Та наистина, колкото по рано лягат, по добре.

А през деня като заспи докато суче и очевидно спи, но и суче, броите ли го за сън? Напоследък все така дреме но не ми е много пълноценно, все пак се и храни. Но иначе усети ли че започвам да я приспивам, яко плач и не става..освен ако не сме навън..

# 378
При единия уебинар за сън казаха, че дремването по време на хранене се води за сън.

# 379
При нас нещата със спането са все още лесни. Заспива вечерния сън около 19-19.30ч и спи до около 8-9 сутринта. През това време я храня в 12, 3 и 6ч, но не се буди, а аз я вземам. През деня понякога не иска да суче, защото няма търпението да чака и затова нощем си и давам, че е спокойна и си изцоква всичко.
Иначе заспива много лесно, лежи си на голямото легло до мен, чучорка си малко по бебешки и така сама заспива, аз си чета нещо и почивам (докато каката (на 6г) и таткото се хранят или подготвят за сън).
Забелязах, че през деня когато пия по едно кафе бебка спи по час- час и половина, а ако изпия две кафета 30-40 Мин всеки сън. ..та си оставам на по едно слабичко кафенце.

И при нас ръцете са постоянно в устата, лиги и балончета има постоянно. Понякога реве, защото не иска вече да лежи, а да я нося изправена и да си гледа. Захранването мисля да си започна в 6-ти месец и по същата схема като при каката. Водила съм записки и сега мисля да ги използвам Simple Smile

# 380
Леле момичета, колко много сте писали. Не съм се включвала много отдавна.
Моят Мартин е вече на 4 месеца и 12 дни, вече е 7 кг, 63 см. Добре си наддава, изцяло на изцедена кърма е. Ще започваме захранване след Коледните празници. Минахме ваксините на 2,3 и 4 месеца, след ротаворусната имаше леко разстройство 2 дни, след другите малко температура. На 18 дни тичахме в Педиатрията в София заради температура 38.3, оказа се вирус, който е хванал от мен. Мина за 2 дни. На 3 месеца беше с хрема и кашлица миличкият, слава Богу, нищо сериозно, мина замина. Батко му носи някой друг бацил от време навреме. Колики не е имал, но доста пръцка на моменти. Също така с изхожданията имаме проблем от около месец и нещо. Изхожда се веднъж на няколко дни, доста се напъва понякога и му помагам понякога с клизма Мелилакс. Като цяло не спазвам някаква диета, много ми се яде сладко, не съм забелязала да му се отразява. Правих си експеримент да не ям сладко и млечни, но не му повлия на изхожданията и затова пак запопнах да си хапвам. Като ям круши, бързо го разхлабва. Имам чувството, че и аз качих покрай това цедене, но скоро ще приключвам. В началото имах доста запушвания и затова пия Лецитин. Вече се цедя по 3 пъти на денонощие и пак ми стига за ден напред количеството кърма 🤯. Мисля да минавам на 2 цеденета и постепенно да намалява и да спира, че ми отнема доста време, а той е все по-буден и енергичен.
Със съня нямаме проблем, даже имам чувството, че спи доста. От месец и половина си ляга около 21:00-21:30. Буди се към 1-2 през нощта за хранене и после спи до 7-8 сутринта. Побудува малко и пак заспива и така до към 11-11:30. После към  13:00 пак заспива и се събужда към 15:00 часа. Към 17:00 часа също има кратка дрямка. След това понякога дремва към 19:00 часа до към 19:45 и тигава си ляга окончателно към 21:30. Понякога дрямката в 19:00 часа не я прави и тогава го слагам към 20:30 да си легне. Като цяло не виждам още някаква брутална регресия в съня, батко му също обичаше да спи като бебе и никога не сме имали проблем със съня. Очаквам в скоро време да почне да пропуска някоя дрямка. В будните си прозорци е доста енергичен, рита, дивее, бърбори си, обича да гледа батко си как играе, обича да стои по коремче и надига дупе да се изтласка напред, също се напъва да става седнал.
Тези дни ще ходим на физиотерапия, тъй като май има тортиколис и предпочита да спи наляво и по-трудно завърта напълно главичка надясно. Също една неонатоложка ни каза, че му е леко крива главата. Иначе борим и едно хемангиомче на коремчето с крем с бета блокер вече от 2 месеца. Започна да намалява и да завяхва, но ще отнеме още време.
Марти съшо е като питбул и му текат яко лиги, ръцете постоянно са в устата, на моменти чак се ядосва и доста зверски си ги лапа. Гризалки не признава особено, ръцете са по-вкусни.
Горе долу това е от нас, като цяло е спокойно бебче, плаче само като е гладен и понякога, ако му е трудно да заспи, мрънка и иска да си слагам ръката на личицето му.

# 381
@flower_94 браво за кърмата! Аз от едно цедене събирам 60-70 мл колкото да и дам за едно дояждане. През деня не се цедя защото и давам да цока и така само веднъж мога около 21ч когато спи по-дългия сън.
Забелязах, че като намаля храна или ям не калорични храни също се отразява и намаля количеството.
А аз не съм от много яшните и апетита при мен яко куца...и така.. Да избутаме до 6-ти месец пък после ще видим

# 382
Аз имам чувството, че си докарах хиперлактация. Сутрин съм цедила и по 400 мл от двете гърди... С първото дете цедях много малко, не знам дали е от помпата, от това че сега повече стимулирах или от хормони, но фризерът ми е пълен със замразена кърма, нямам вече място и затова намалих цеденетата. Горе долу за денонощие цедя по 800 мл с 3 цеденета, направо съм като крава 😅.
Иначе ззабравих да кажа, че ми дойде цикълът, точно Мартин като навърши 4 месеца, не беше много обилен и тежък. С първото ми дете беше доста по-брутален. Косопадът взех да го нормализирам вече със серията за косопад на Ducray- Anaphase и си продължавам Елевита.
Ходих на стол за тазово дъно, имам още една процедура, като цяло има ефект, вече не се изпускам като кихна.  😅

# 383
Мале, момичета, КАААК го правите това - заспиване само с държане за ръчичка, само с погалване по личицето?🥹❤️ Ние още не сме го стигнали тоя левъл🙈😆🤌

# 384
Аз благородно завиждам на по-спящите бебета. Моя синковец спи по 30мин максимум 40 и така на всяка дрямка - има общо 4. И винаги след 4тата дрямка следва нощния сън, ама винаги. Днес заспа в 16:50 нощен сън Satisfied От 1 седмица го слагам в кошарата да спи и има пъти, в които приспиването е мъка, но има и такива, в които само с галене на личицето или главата заспива. Даже понякога като го видя, че сам се справя не се намесвам Smiley

Значи Анонимна няма от какво да те е срам. Аз освен възхита, че отглеждате и възпитавате 4 деца друго не мога да кажа. За някои хора смелост е и 1 дете да имат Smiley Всеки според възможностите си. Аз много искам 3 и някой като ми каже "вие с мъжа ти сте луди", "как ще ги гледате тия 3 деца" - ами с мерак и с много любов Smiley
Шапка свалям на всички ви с по повече от 1 дете. Аз си представям моя син на 2-3 годинки и едно бебе като него .. нервите ми не знам как ще го понесат Satisfied Но пък в крайна сметка след като искам толкова деца няма как, ще търпя и в лошите моменти ще си мисля колко сладко ми се усмихват Smiley

# 385
Мале, момичета, КАААК го правите това - заспиване само с държане за ръчичка, само с погалване по личицето?🥹❤️ Ние още не сме го стигнали тоя левъл🙈😆🤌

Лично при нас биберонът залъгалка много улеснява нещата със заспиването. Макар, че почна да си го маха от устата постоянно и да си навира ръцете. Но определено като не може да се успокои си го търси.

# 386
При нас бибата помагаше за заспиване до момента, в който зъбите започнаха да напомнят за себе си.😅 Сега я дразни и почти не ползваме да не кажа изобщо. Хубавото е че започна да заспива без биба. Ама особено през деня си иска гушкане, люлеене или гърда. 🩷 Ама не се оплаквам, наслаждавам се.
И ние искаме 3 , минимум 2. Понякога си мисля че 3 се гледат даже по лесно от 2🙈

# 387
@flower_94 браво за кърмата! Аз от едно цедене събирам 60-70 мл колкото да и дам за едно дояждане. През деня не се цедя защото и давам да цока и така само веднъж мога около 21ч когато спи по-дългия сън.
Забелязах, че като намаля храна или ям не калорични храни също се отразява и намаля количеството.
А аз не съм от много яшните и апетита при мен яко куца...и така.. Да избутаме до 6-ти месец пък после ще видим

Ох олекна ми, че още някоя кърмеща жена няма апетит. Вече взех да се притеснявам, ще взема да си докарам някакви сериозни дефицити. Никога не съм била яшна и аз и ям 5 неща на кръст, очаквах от кърменето да ми се хапва, но не…. Ям със зор 2 пъти на ден. Насила не се получава при мен, защото започва да ми се повдига. Абе като съм под някакъв вид стрес и тялото ми отказва храна…. Уж няма стрес, а само приятни емоции, но може би недоспиването и тук-та е по някоя тревога си казват своето. Ще пусна след нова година едни изследвания.

Иначе аз съм само дете и винаги съм искала да имам поне 2, а в идеалния случай 3, но не знам 😃 има моменти, в които се отказвам и след това си казвам абе прекрасно е, искаш 😀  с ММ късно започнахме с децата, та ще видим. Възхишавам се на всички ви, които имате повече от 1. Герои сте за мен!

# 388
На тема възраст, все изчислявам ако живот и здраве имаме 2 или 3, на колко години ще сме, пък те с колко години разлика помежду си, защото искам на всяко да успея да дам нужното внимание, време и грижа само за него, тоест по-голямото вече да е по самостоятелно и да съм заситила нарцистическата му компонента от личността, когато има нужда то да е най-важно на света❤️ нооо ние предполагаме, а Господ разполага, та ще поживеем и ще видим😍
Момичета, махате ли крустите и как? Май трябва, а още ме е страх, а и са скрити в косата и не смея да реша сякаш🙈

# 389
Преди около 10 дни забелязах, че има крусти, не са много.
Вечерта го намазах с кокосово масло, изчаках 10/15 минути и разресах с четчица за тези неща, мекичка. Започнаха да падат, имаме и специален шампоан за тях, разпенваш и изчакваш малко преди да отмиеш.
Намаляват значително вече. Нищо му няма, аз даже не се и замислих.
Пиля нокти, клъцвам ъгълчетата, изсмуквам сополки, абе каквото се сетиш 🤣
А баща му обръща поглед, не иска да гледа. Страх го е.

Общи условия

Активация на акаунт