Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 11 648
  • 579
  •   2
Отговори
# 570
Здравейте Simple Smile Колко много сте писали! Ние се изнасяхме, пътувахме и въобще не ми остана време да поглеждам във форума. Онзи ден беше първото пътуване със самолет на Матео. Мина много леко. Спази си всички дремки, хапваше. Изобщо не плака, нито се изнерви. След проучване из нета реших да взема с нас възглавница за кърмене за пътуване и сгъваема, лека количка (Не искахме да мъкнем нашата, че е много голяма. А тази, която взехме е специално за пътуване със самолет и я пробрахме в багажното над седалките). И за двете неща не съжалявам, че взехме. Количката ни беше супер полезна, защото го приспах в нея на летището, а и при ходенето по терминали и прочие е много по-лесно да е в количка. А възглавницата служеше и като легло, освен за кърмене.

Беше ми много притеснено за пътуването с кола от София до Бургас, защото той хич не си обича столчето и изобщо не го свърта в столче за кола. Обаче купихме едно на Чиполино, от 0-36 кг, защото има опция за регулиране на позицията на тялото и като заспи може да стане по-легнало. Не гъкна в него. Единствения проблем е, че коланите имат едни мекички, които са доста големи и не може да се стигне палеца и да го лапне, а той често така се приспива Grinning

Моите очи са зелени, на баща му са сини. Засега на Мати очите са копие на тези на баща му.

Нас от първия ден като ни почнаха роднините, 100 души му говорят, занимават го, а той не е свикнал с толкова хора. Снощи плака на сън. Нищо не помогна, чак като го взех до мен на леглото се успокои и заспа дълбоко. Затова днес отложих всякакви уговорки за гости и прочие и ще си стоим малко на спокойствие вкъщи.

Ние хванахме някакъв супер студ и много сухо време. У нас влажноста е 31% понякога. Той на такъв климат не е  свикнал и сега му се появи и лека хрема. Има воднист секрет от снощи и като спи го дразни. Няма температуа, хапва си, не изглежда отпаднал, само този секрет. Вие какво давате в такива случаи? Тук ми казаха капки Грипстоп 2х1 и Осцилококцинум 2х1/2 флаконче разтворрено в малко вода през устата.

# 571
Здравейте моето бебе е родено юли 2025( термин август 2025). Има ли мами от Люлин, Надежда, Обеля за разходки и кафета с бебчета?

# 572
На нас са ни изписвали Вибр0цил при запушен нос и воднисти сополи.

# 573
Здравейте,
можете ли да споделите при кой личен лекар са записани бебчетата ви, ако сте доволни (за гр. София), защото нашата нито си вдига телефона, нито ни дава информация какво да правим в случай, че отсъства, и изобщо не можем да разчитаме на нея

# 574
  • Бургас
За кой квартал става на въпрос?Педиатър трудно се намира в София и трудно се съгласяват ако не живееш в квартала им.Вариант е и личен лекар и когато се налага ще ви дава направления за педиатър.

# 575
За кой квартал става на въпрос?Педиатър трудно се намира в София и трудно се съгласяват ако не живееш в квартала им.Вариант е и личен лекар и когато се налага ще ви дава направления за педиатър.
До момента дори не са ме питали в кой квартал живеем. Просто никой не се съгласява за нов пациент. Иначе сме при Добромира Славчева към момента.

# 576
Момичета, надявам се скоро да ми остане време да изчета какво сте писали Sweat Smile Нещо тези дни всичко ми куца.

Corgi, аз смених ЛЛ миналата година юни месец главно заради детето, защото моята предходна ЛЛ беше доста възрастна, бавна и като цяло не добър лекар. В квартала всички ЛЛ ме отрязаха и най-близка ми беше 17та поликлиника. Моята сегашна ЛЛ беше "в настроение" както тя самата се изрази тогава и затова ме прие като пациент Smile Иначе абсурд - навсякъде режат. Пробвай с д-р Мила Дукова в superdoc. Много ми беше далеч, но поне има метростанция там и все някак щях да стигна. Малко дръпнато се държа по телефона "нямате ли ЛЛ във Вашия квартал?", но след като ѝ казах, че всички са ме отрязали склони да се видим и да говорим за записване при нея. Ако не ме беше приела сегашната ми ЛЛ най-вероятно щях да съм при Дукова.

# 577
И аз мажа с адерма екзомега и въпреки че този лосион е помагал много при всякакви обриви, точно за тези около устата няма много ефект. От 2 седмици има много упорита екзема в единия ъгъл на устичката, която пробвах да третирам и с един френски крем без резултат, но сега ще опитам с Dermalibour.

Аз и ММ сме с кафеви очи, синът ни е ясни сини очи (засега). Майка ми и цялата рода от нейна страна са със сини очи, ММ също има рода със сини очи, но мисля, че при детето ни ще станат кафеви с времето. Ще видим. Аз като бебе съм била със сини очи 8-9 месеца.

Момичета, според вас струва ли си закупуването на специален уред за приготвяне на пюрета? Вкъщи имам блендер, но по крем супите, които правя, ми се струва, че не пасира много гладко и ме е страх да го ползвам при захранването. Та, сега се чудя дали да не купя.
Аз съм изключително доволна от моя уред, нувита паппа 7 в 1, взех го на 130 лв на промоция. От 8ми съм започнала захранване и веднъж в седмицата купувам зеленчуци и правя пюрета, замразявам и имам за седмицата.
Имаме и пасатор, имаме и уред на пара, също и нутрибулет (ама май умря🤣), но всичките са много шумни за мен, отнема много повчее време за самите пюрета. На уреда единствено сипвам колкото ми трябва вода, нарязвам зеленчука и пускам програмата. И той си вари на пара, после си пасира, сравнително тих и пасира за  няколко секунди. Мога и ръчно да избера ако искам по-големи парчета, мога и с таймер с отлагане. Вчера за 30 минути имах  6 пликчета пюре от  тиквички. Единствено ги обелих и нарязах. Той си свърши работата, после си ги разпределих и ги оставих в хладилника да се охладят и ги пъхнах във фризера.
Има и самопочистваща функция, както и програми за различните видове храни, риба, месо, бобови, зърнени, зеленчук, плод и тн.
Ако го оставя на предварително нагласената функция си пасира хомогенно и гладко и вече в зависимост колко вода съм сложила в уреда, го прави по-гъсто или по-рядко.
С пасатора тая консистенция на не мога да я направя на картофа - да не лепне и да не е като дъвка. Трябва постоянно да се добавя ам/вода, много повече се пасира. Освен броколи и моркови на уреда за пара не ми харесват други неща как стават, но пък на моя уред всичко е комбинирано и съм пробвала и само сготвено на пара месо, много крехко го прави. И за себе си съм си правила комбинации като ми извадиха зъба, че не можех да ям нищо😀
Мен си ме улеснява. В това време мога да си върша нещо или да излезем на разходка и да ми е готово после.
Една вечер, в която ми се занимава си накупувам няколко зеленчука и ги приготвям, после само зареждам уреда и го пускам, така една вечер направих не знам колко с тиква, картоф, пащърнак и тн.
И аз го обмислям този уред, благодаря за подробното мнение. А може ли да питам в какво замразяваш-пликчета, кутийки и т. Н и по колко са ти порции те?

# 578
В пликчета за кърма. Така най- добре се побират във фризера, нямаме голямо отделение. Изкарвам въздуха и ги слагам легнали като се охладят и във фризера.
Ами различни порции имам, но зависи колко ще ти яде детето. Моето явно нее е от ящните. Хапва си, но посмъртно не можем да стигнем грамажите пюрета на другите бебета🤣 засега е опознавателно, така че каквото използвам през деня, останалото пак в хладилника за следващия ден и после хвърлям. Имам и малки имам и големи порции. Мислех във форми за лед по 60-90 гр обаче няма смисъл, поне докато нямам пространство във фризера.

# 579
Азара, много добра идея ми даваш за пликчетата за кърма, хем поне са стерилни. Че ми излезнаха едни чашки на филипс които са и за кърма и за пюрета, ама 60 лв ми се видяха някак излишно много сякаш. Хем имам едни пликчета на Канпол дето не стават за директно връзване към помпата, та за пюрета и заготовки ще са тъкмо. Плюс хубавото е, че може да им се вади въздуха. А на формичките и съдовете не. А съответно при наличие на кислород и окислението върви по бързо, дори при минусови температури. ☺️

Общи условия

Активация на акаунт