Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 12 747
  • 646
  •   2
Отговори
# 615
Аз днес захраних Матео за пръв път с малко картоф. В началото му беше странно, непознато, но интересно. След това опитваше с интерес и апетит. Утре ще пробвам малко морков. Аз ползвам схемата, който ме даде педиатъра.

Захранвам го на 6 месеца без няколко дни. Няколко часа сред като яде картоф чух изхождане като при разстройство, но като погледнах памперса беше съвсем леко по-течно и не съм много сигурна че беше по-течно или просто защото веднага отворих памперса и още не беше попило изобщо. Имаше и малки “парцалчета” като в началото. Не знам дари си въобразявам, но ми се стори, че миришеше на картоф 🤭 но определено нямаше миризмата на ако.

попринцип за да сте сигурна че няма алергия към дадена храна е хубаво поне два дни да му я давате. Поне такава е логиката и така казват педиатрите. Иначе вие ще го за храните изцяло за има няма месец ☺️🤣

# 616
При нас има лек прогрес със захранването. Първите 3 дни изобщо не беше очарована, мръщеше се и даже се напъваше да повръща. На четвъртия ден обаче започна да възприема малко по-добре пюрето. Вчера (пети ден) успяхме да стигнем до 6-7 лъжички. Естествено от тях имаше и едно стабилно количество омазано къде ли не. Днес мисля към тиквата да добавя малко картоф. За сега не целя да давам някакво количество пюре, а по-скоро да я запозная със самия процес на хранене и да свикне с лъжицата.

# 617
Ние започваме от другата събота, ще е на 5+++ и вече има много голямо желание да си хапва. Сложихме го и на столчето за 5 минути, много добре стои, взема си гризалките и право към устата, и то настървено 🤣
Ще започна с тиква първите два дни, после морков пак два дни по няколко лъжички (2-3). И винаги първо ще му давам да суче и след това ще хапва зеленчуци. Сама си направих схема, оттук оттам като чета, а и ме съветват, имах и онлайн среща за захранването.
Ще го храня малко преди обяд, че да сме всички заедно на масата, а и да мога до вечерта да следя за реакции.
От магазина няма да купувам нищо, защото във всичко има добавена захар!
Ще му правя овесени кашички с плод след зеленчуците, и по-рядко оризови. (овес и ориз смлени на прах)!
Марти има алергия към млечен протеин все още и непоносимост към соя, млечни неща чак около годинка ще му дам, да минат още поне 5/6 месеца.
Нямам търпение да го захраня! Дано започне да спинка по-добре вечерно време, че още си ме буди на два часа. 😵‍💫

# 618
Здравейте, мами! Аз не съм с вас от самото начало, но моята дъщеря е родена август с термин септември 🙂 започнах захранването на 5-тия месец, за сега съм въвела тиква, картоф, морков и пащърнак. Водя се по схемата на Хип. Малко преди захранването (но след него се влоши тотално) - започна да ми отказва млякото. Вече е може би 3-та седмица, от както се боря с това. Храня я с АМ, борбата е голяма, понякога плаче, понякога само си играе с биберона, дъвче го, понякога засуква за малко и го пуска, къде с рев, къде започва да си играе с нещо, иска да се обръща. Някоя от вас сблъсквала ли се е с това, има ли представа на какво се дължи? Няколко пъти пробвах да сменя потока - ту яде с по-бързия поток, ту отказва. Отчаях се вече. Ако яде, не си изяжда цялото количество. Имам сравнителен успех, когато яде сънена.

# 619
Чери, моя малчо вече отказва мляко и имаме заместен обяд и следобедна закуска. Наскоро по обяд започна да отказва мляко. Предлагам му - той дъвче биберона, ядосва се, кисел е. Хем е гладен, хем не иска мляко и така разбрах, че за обяд ще е само пюре. И наистина след като хапне пюре 3-4 часа не е гладен. Вчера се наложи да изляза и си мислех, че до обяд ще съм приключила и ще съм вкъщи, но не бях и баща ми е предложил АМ, но той е отказал и е заспал гладен Smiley Яде чак когато се прибрах. Същото нещо прави и следобяд. Всячески отказва мляко и чака друго. Лошото е че и сутрините започна да прави така, което означава че скоро ще иска и закуската да замести, а другата седмица прави 6 месеца Sweat Smile
Твоята дъщеричка колко пюре хапва? Малко колкото да пробва или има едни 90-100гр?

# 620
ni.tray, все още яде само по 50-60гр най-много, така че все още си мисля, че трябва да я дохранвам. Thinking а и днес съвсем ми отказа пюрето. 4 дена й давам  едно и също, защото почти не го яде, за да мога спокойно утре да въведа новия зеленчук

# 621
Явно имам късмет че нямам отказан зеленчук и пюре. Явно си зависи от детето и всяко е готово по различно време. Започнах с картоф, морков, броколи, карфиол, пъщърнак, грах. Предупредих ме да не започвам с тиква защотото е сладка и после няма да иска да яде зеленчуците и така и направихме. Започвам лека полека да вкарвам и плодово пюре за следобедна закуска, но в кучешките има захар. Опитвам с пръстенче с мрежичка за да може сам да се храни. Все още обаче не съм опитвала да дам храна която не е под формата на пюре. Какво е вашето мнение за това?

# 622
Моето бебе също все още хапва малко, онзи ден даже изяде около 30 гр, защото не успях да подготвя по- рано пюрето, пък аз я храня с пюре 30-40 мин преди млякото, а и не знам защо от храненето с пюре се изморява😃 та започна да мрънка, направо й дадох млякото и я сложих да ляга. Днес също не яде много, около 60, но за момента е така.
Първата седмица захранване ми отказваше млякото дори само две лъжички да е хапнала, но аз не съм я насилвала, оставях я да подремне малко и след около половин час се събуждаше и си дояждаше. С времето си свикна да си пие мляко след пюрето.

# 623
ni.tray, все още яде само по 50-60гр най-много, така че все още си мисля, че трябва да я дохранвам. Thinking а и днес съвсем ми отказа пюрето. 4 дена й давам  едно и също, защото почти не го яде, за да мога спокойно утре да въведа новия зеленчук

За дохранване си е, да, но защо отказва може да са много причини - регресия, скок, зъби.. то какво ли не 😅 Да не би пък млякото да не харесва вече? Ако пробваш да дадеш друго или не е вариант?
А това с даването на тиква и отказа на други зеленчуци след това не е така 😄 На моя син повече му се услади картофа, а първо дадох тиква. После пък ми отказа сладкия картоф, който на вкус е като тиквата.. 😃 Сега яде всичко и много рядко да върне нещо.

# 624
Аз започнах с картоф. Много му хареса. След това му дадох морков - изобщо не го хареса, едва набутах половин лъжичка. Днес ще тестваме тиквичка и след това тиква. После ще започна да ги смесвам.

Иначе е много ентусиазиран. Слагаме го да седне в количката до масата и е голямо вълненение и радост. Столче още не сме взели, защото все още не сяда, а е леко седнал.

И на мен ми казаха, че тиквата не е препоръчително да е първа, но не знаех, че е защото е сладка. Има логика Simple Smile

Мати тъкмо се опави и снощи пак се появи секрет в нослето. Събужда се 4-5 пъти с рев, защото го дразни. Много е упорита тази хрема 😒 Ние в дуги ден трябва да пътуваме обратно за Мадрид, но с този студ не знам дали няма да отложим.

# 625
Има столчета с позиции, не е нужно да може да сяда напълно.

# 626
Давам лечебно мляко за запек, не е много вариант смяната на млякото. Ще видя на консултацията какво ще ми каже педито. Днес ще пробвам друг зеленчук, може пък да си го хапне. Пюрето, което ми отказа беше тиква и пащърнак (запонах захранването с тиква), та може би отказа не е свързан с нея.

# 627
  • Бургас
Аз така се  увъртях, че след по-малко от седмица бебчо прави шест месеца а още не сме се захранили.Баткото се разболя, мъчи го страшна хрема, юбилей, организации и изобщо не ми беше до това.Днес почиваме последно и утре вече сериозно ще му дам първият му зеленчук да видим как ще реагира и на друга консистенция.Той до сега е  бил само на кърма даже вода много рядко съм му предлагала.Радвам се за всички които вече са предложили и особено на тези които са заместили 👏🏻 Моя мъник се върти супер много и обикаля целия хол от скоро започна да се опитва и да лази предполагам събира краката и движи в някакъв опит за нещо.Ест не му се почува и от там се започна сърденето.Заради това уникално умение ни страда и нощния сън 😩

# 628
Говори ми, освен опитите за лазене, започна и със ма ма, ба ба и ам ам 😃 плюс дразнещи венци. Чудесно ни е вечер! 🎉

# 629
Къде оставяте вашите бебчета да лазят директно на пода или в кошара и на детско килим че? С какво почиствате пода и колко често преди да ги оставите да лазят, защото моето дете непрекъснато лапа ръчички те? Все още ли стерелизирате шишета та, защото аз да

Общи условия

Активация на акаунт