Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 19 392
  • 850
  •   1
Отговори
# 840
Аз я водя защото видяха Арса- една допълнителна артерия. Вариант на нормата, но все пак се проследява, защото може да прави проблем.
Та така, голямата не съм я водила.
Но пък сега се замислям, че може би не е лошо

# 841
Моето първо детенце имаше шум в сърчицето. Откриха го на обиновен преглед за настнка, беше на около годинка или 2г. Отидохме на детски кардиоло, доктора каза за хордата, ще го израсте и ще изчезне шума. Вече е на 7 и няма шум. Не съм я водила на втори преглед. Израства се с времето.

# 842
Момичета, кога се прави малката питка при прохождане и как се раздава? Някои ми казват, че детето и семейството не яде от нея, други че първо на детето се дава? За прощъпулника и голямата пита ще изчакам следващото пълнолуние, но с малката даже закъснях🩷🙉

# 843
Изобщо не знам такива малки и големи питки😀
Когато правим прощъпулник ще търкулнем една питка и това е. Който иска ще яде😀

# 844
И ние търкулнахме една питка, ковто ядохме после , беше увита разбира се.
Та не знам за две питки 😃

Защо пълнолуние? Тоест защо се правят две питки за два отделни повода ли? Обърках се

# 845
Ние сме още с проходилката, та за питки нямам какво да кажа засега 😀

Вече си имаме християнче! Но пътуването до България беше премеждие.
Накратко...изтървахме полета, а се смятам за организиран човек по принцип, но никога не знаеш какво може да стане по пътя...
Попаднахме в няколко жестоки задръствания, от тези дето стоиш и не мърдаш с минути. Оставаше час до полета, когато пристигнахме на летището, но ни казаха, че няма кой да качи куфарите и ако ги пуснат по лентата повече няма да си видим багажа.
Спахме в хотел и хванахме следващия полен на сутринта.

В България постоянно бяхме насам натам, в приятели, различни градове, различни места. А колата все натоварена с багаж и цялата покъщнина (хладилна чанта с продукти за готвене, блендера, в който му готвя, корито, гърне, столче за хранене, чанта само с играчки и т.н...).

Децата са адски адаптивни, Марти се справи геройски с целия път и всички нови хора, които му носеха преживявания и нови емоции всеки ден!
А ние бяхме на тръни и изнервени 😃

На връщане решихме, че за да може детето да спи малко повече, тъй като полета ни беше в 06:00 сутринта, мъжът ми взе куфарите и отиде 45 минути по-рано на летището да чекира багажа. Е да ама не, искаха да видят и нас...
Оставаха точно 5 минути до затваряне на Gate, когато най-сетне ни провериха и взеха куфарите.
Имаше и още закъснели пътници, та решиха да ни изчакат този път и дори излетяхме с половин час по-късно от уреченото време.

Вече сме си в Англия и си почиваме от почивката 😂

Октомври пак! 🧘

# 846
Ние пътувахме до Варна, като на отиване съкратихме пътя като нощувахме в Плевен и беше  поносимо. Във Варна първата вечер бяхме на гости, успяха да я приспят на легло (на нас не дава, не иска, иска си в кошарата) и я взех с раницата и в колата. Заспа почти веднага.
На другия ден беше с много кратко спане и то накъсано, вечерта пък бяхме на кръщене и си заспа в 20, пробуди се за 1 мляко малко след заспиването и си заспа до сутринта😀 ние успяхме да се отпуснем, бяхме в бунгала и ресторанта беше на няколко крачки от къщичката.  С камерата бяхме, не се е будила. Обаче на връщане... лелеее.. 6 часа ни беше.. с 2 спирания, тя не седи на 1 място изобщо, спа 3 часа от времето (не на една дрямка, а общо), но будното време беше ужасно😀 с нищо не искаше да си задържи вниманието и й беше много тегаво, че не се движи.
Като спирахме да обядваме направо я пуснахме да си обикаля, че друг начин няма.
Имам чувството, че само тя е така😀 тя си е дива от малка, другите все кротки ги гледам.
И дори да се е наяла ако ядем нещо трябва и тя да яде, нищо, че може да не й харесва, пак мрънка и е много досадно.

# 847
Здравейте ,момичетааа !Как сте ,как са децатаа ?Има ли други мами ,които очакват още едно бебче ?Аз тази седмица влизам в 9 м ,а другото бебе е на 1г1м и ще е забавно 😅

# 848
😀 Опазил Господ, не😀
На противозачатъчни съм и ще ги пия поне докато се върна на работа 😀
И двамата не сме готови за 2ро бебе пък и сме в малък апартамент.
На теб приятен завършек на бременността ти пожелавам и живо и здраво бебче!
Да споделиш после как е😀

# 849
Хахахаха, Азара...и аз си помислих нещо подобно като теб!

Бях хванала някакъв вирус и ми се гадеше жестоко, нямах и апетит, обаче уж се подобрявах, след ден пак се влошавах.
Майка ми предложи да направя тест, че вече имах симптоми от седмица.
Отрицателен!!!
Още е рано за второ бебе, аз едва смогвам с едно, толкова много внимание иска вече... ❤️🍀

Желая лек остатък от бременността и нека бъде спокойно бебе, че иначе наистина ще е весело вкъщи 🤪🍀 И най-важното, да бъде здраво, другото ще нагодите!

# 850
Традицията е такава: като направи първите 1-2 крачки детето, майката или близка жена с живи родители меси малка постна питка, желателно на растяща луна или пълнолуние и я маже с мед. Някои я търкулват през крачетата на бебето, някои слагат да стъпи на тестото преди да се опече. Дори да не е на растяща луна, Прави се в сряда или в неделя. Идеята е че така затвърждаваш, че вече прави стъпки. И вече като тръгне по уверено и пази повечко време равновесие, се прави прощъпулника с голяма блага пита. Нашата от няколко седмици прави по 2-3-4 крачки, но сега точно на пълнолуние на 28.08 направо си проходи. 🩷🎊 Аз съм пила противозачатъчни преди и не бих отново. Доооста омотават целия организъм. Пазим си се по олд скул семейния начин, пък ако стане, няма да го върнем де, и без това искаме още поне едно. Но целенасочено ще работим в тая посока поне след година. Искам да си се посветя на нея сега и да й дам цялото ни внимание и време.🩷

Общи условия

Активация на акаунт