Следродилна депресия или просто отчаяние...

• 1 103
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Със суицидни мисли веднага трябва да направиш консултация с психиатър.

И аз съм на същото мнение. И ако даде антидепресанти, да се взимат както е казано. Самочувствието, че сама ще се справи може да има лош завършек.

# 16
Не смятам, че мога да се справя сама вече на този етап за това и по-горе споменах, че при първа възможност ще се срещна със специалист. Колкото и отчаяна да се чувствам осъзнавам, че поне за един човек със сигурност съм изключително важна и това естествено е детето ми и съм длъжна заради нея да стъпя пак на краката си.

# 17
Не отричам специалиста, но дори и с него пътя ще го извървиш ти!
Няма нищо нередно, че се чувстваш така. Не е приятно, но е нещо през което много от нас са минали. Важно е да знаеш и помниш това. Дори в момента има сходна на твоята тема, като майката живее с майка си и си изкарва неудволетвореността от живота на детето.
Прочети темата и! Погледни нещата отстрани!

# 18
+ 1 за спешна консултация с психиатър или дори за начало личен лекар. Не се страхувайте да говорите с тях. Лек антидепресант за известен период е за предпочитане пред това, през което минавате и в никакъв случай, не е нещо, което ще ви остане 'доживот'.

# 19
Много бърз съвет. Понеже съм чувствителна на тема депресия, се замислих, че ти сигурно системно не се наспиваш. И сигурно хемоглобина ти е нисък. Не знам дали някой казва на майките след като родят, че е хубаво да пият витамини и то точно определени витамини. Докато задействат антидепресантите минава време. Затова се поинтересувай от джипито какви витамини можеш да пиеш ако кърмиш. И желязо. Не казвам, че ще оправят депресията, но могат да ти дадат малко сили и енергия за дневните задължения.

# 20
След като са се появили суицидни мисли е време за специализирана помощ - личен лекар + психиатър.
При депресия се осъзнава всичко, но не може сам да се измъкнеш. Всъщност възможно е, но е много мъчително и продължително, а авторката има и дете, за което да се грижи.

# 21
Не желая да се виждам с никого, не желая да говоря с никого, нищо дори детето не ме радва и честно казано нямам желание и да живея.

Ако не можете да посетите специалист:
Ако не кърмите можете да си купите жълт кантарион от аптека.

https://bilki.bg/zhalt-kantarion-trapezen-filtaren-chay-30gr.html

Само внимавайте, защото това е билка със силата на лекарство.
Не пийте сок от грейпфрут, не използвайте противогъбични лекарства и т.н.

https://revita.bg/blog/c/zhalti-kantarion-moshtno-prirodno-lekar

Ако кърмите, не пийте нищо без консултация със специалист!!!

Общи условия

Активация на акаунт