🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-35

• 6 240
  • 248
  •   5
Отговори
# 180
Добро утроооо! ☕
Да започнем деня с усмивка и пожелание за висок рейтинг на нашият сериял! Успех!

17- септември,
Честит празник на всички софиянци и всички именници днес!
Много вяра, надежда и любов в живота Ви желая!

# 181

Имаме ли велика любовна история?
Ако се върнем в началото, да, сериалът "Eşref Rüya" беше представен като велика любовна история, достойна за класически роман. И аз мисля, че имаме всички елементи на такава.
Имаме съдбовна среща - Ешреф и Нисан, животът ги сблъсква след години, в които Ешреф я обича без да я познава.
Тежки препятствия плед любовта им- тайни, предателства, сираците, обществения натиск, престъпления, затвор.
Любов и страдание, вплетени заедно, като в класически роман.
Да, няма чиста романтика, всичко е белязано от избори и последствия.
Като прибавим и образът на Руя като „невидимата трета“ между тях, нещотa стават още по-сложни.
Но, тук има един нюанс. За разлика от класически роман, където любовта обикновено триумфира над препятствията, "Eşref Rüya" по-скоро показва любов като изпитание, която може да разруши толкова, колкото и да изгради.
Според мен  може да се каже, че това е велика любовна история, не заради щастливия край, а заради драмата, болката и силата, с която героите остават белязани от тази любов. В този смисъл да, имаме любовна история като от класика, но тя е по-близо до трагедиите, отколкото до романтичните приказки.
По подобие на "Ромео и Жулиета ", Нисан и Ешреф знаят, че любовта им е обречена, но въпреки това не могат да избягат от нея.
Мога да помисля и за други примери, но като цяло, котато любовта е голяма, но белязана с болка, остава в съзнанието като „велика“, именно защото не  завършва щастливо.

# 182
За мен има велика любовна история между Ешреф и Нисан/ Руя.
Заради двойки като Ромео и Жулиета, може би схващането ми за велика е неосъществена и трагична, каквато ще е точно тяхната. По-скоро се гради на желание, копнеж един за друг, малко, но запомнящи и съдбоносни общи моменти, отколкото щастливи и спокойни дни.

Например, никога не бих нарекла велика историята на Мира и Яман.

# 183
Точно така мисля и аз, Хриси. Hug
Да видим рейтингите от вчера- доста са зле...

Леко съм притеснена. Rolling Eyes

# 184
Момичета, аз бих ви изненадала може би, защото искам да видя Чачо с Демет Евгар. Тя в момента освен в Бахар играе и в театралната постановка Афифе с Неджип Мемили.

# 185

„ЩЕ СВЕТИМ ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ“
Демет Йоздемир, която играе героинята Нисан (Ешреф Руя), известна още като Руя, казва, че зрителите очаква много вълнуващ и изненадващ сезон: „Ще станем свидетели на големи промени в живота на Нисан. Тези промени ще ни позволят да видим и различна страна на нейния емоционален свят. Нямам търпение да гледам това пътешествие и да видя реакциите на публиката. Всъщност, с публикуването на сценариите, ние научаваме посоката на историята само няколко дни преди публиката да я разбере. Ето защо с нетърпение очаквам новия епизод всяка седмица. Като цяло мога да кажа, че публиката очаква много вълнуващ и изненадващ сезон.“

„НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ДА СЕ СРЕЩНА С ПУБЛИКАТА“
Бюшра Девели, която получи признание за изпълнението си като комисар Чигдем, проблемната фигура на Ешреф и Нисан, заяви, че историята на Чигдем ще се задълбочи в новия сезон, добавяйки: „Точките, които не успяхме да определим съвсем точно миналия сезон, тези, които бяха неясни, този път стават все по-ясни и има развития, които биха могли да се считат за обрати за всички нас. Ще бъде вълнуващо за мен, както да участвам в него, така и да видя реакциите на публиката. Първият сезон беше невероятно динамичен. Връзката, която изградихме с публиката, и начинът, по който тя бързо се превърна във феномен, бяха наистина страхотно преживяване за мен. Така че нямам търпение да се срещна отново с нашата публика.“

"НАШАТА ИСТОРИЯ ПОВИШАВА МОТИВАЦИЯТА МИ“
Ахмет Рифат Шунгар, който играе Фарук, интелектуалния герой в „Йетимлер“, е сред най-развълнуваните от новия сезон: „Сценарият за новия сезон е най-голямото ми вълнение. В този смисъл, наличието на история и сценарий, които можем да очакваме с нетърпение за всеки нов епизод, наистина засилва мотивацията ми.“

"ЩЕ ИМА МНОГО ИЗНЕНАДИ“
Толга Текин, който добавя още едно измерение към историята в ролята на консервативния член на актьорския състав, Мюслюм, подчертава хармонията в екипа: „Още по-развълнувани сме за втория сезон. Превърнахме се в екип, който се познава и се разбира много добре. Мотивацията расте рязко. Силата на сценария и отдадеността на екипа са това, което ме вълнува най-много в новия сезон. Ще има много изненади; ще се появят нови герои. Нашите истории бавно ще започнат да се разгръщат. Вълнението и темпото ще продължат с неотслабваща сила. Ще видим и семейната и емоционална история на Мюслюм.“

"ТЕ НЯМА ДА ИЗЧЕЗНАТ ОТ ЕКРАНА“
Гьоркем Севиндик, който играе злодея на Ешреф Руя и заклет враг на Ешреф, Кадир, също така подчертава обратите, които очакват зрителите: „Много изненади и обрати очакват публиката. Мисля, че няма да могат да се откъснат от екрана дори за минута. Сценарият е пълен с приключения, драма и екшън. Подготвили сме история, на която публиката ще се наслади и ще намери всичко, което търси.“

"ПУБЛИКАТА ОЧАКВА ДРУГИ ЪГЛИ“
Джерен Бендерлиоглу, която добави цвят към сериала с изпълнението си на Ирмак, единствената жена член на групата „Сираци“, е едновременно развълнувана и амбициозна за втория сезон: „С края на първия сезон всички бяхме хвърлени в хаос. Бяхме разпръснати до такава степен, че, честно казано, бях много любопитна да видя как ще се възстановим във втория сезон и как ще се развие историята като герои. Мисля, че любов, задънени улици, обрати и завладяващ екшън очакват зрителите в „Ешреф Руя“ този сезон.“

"МНОГО ОБИЧАХ ГЕРОЯ НА ХЪДИР“
Левент Йоздилек, който играе Хъдър, един от героите, които ще отворят нови глави в историята на Ешреф Тек, хареса своя герой: „Обичах Хъдър, защото той е един от ключовите моменти. Големи изненади очакват нашата публика; ще бъдат отговорени много наболели въпроси. Освен това, нашият сериал има глобална аудитория. Още преди да започне, бях бомбардиран със съобщения и поздравления от различни страни. Това е източник на голяча гордост за нашата страна.“

# 186
Здравейте момичета,
В денят на Ешреф,  Simple Smile

Много е хубав Чачи,
Няма да имам възможност да съм с вас Днес, но се надявам да хвърлям по едно око на темата Simple Smile
Днес имам повод да ви почерпя,

Да си пожелаем страхотен епизод и висок рейтинг Simple Smile

# 187
Честит имен ден, Nanni!

Само от Чаатай нямаме изказване за новия сезон...
Иначе са му дали много модерна каравана.
Забележете как си е подредил маратонките. Wink

# 188
Подредено е момчето, Simple Smile
А днес ми излезе спомен

10 години любов Simple Smile

# 189
# 190
Честити два празника на всички!
Да има много вяра, надежда и любов в живота ни и от време на време - по малко мъдрост!
Същото пожелавам и на сериала. 
https://www.instagram.com/p/DOjLKkFCD_t/?img_index=1

Нези, благодаря за указанията:hugs:, още се уча за снимките /значи не съм остаряла, нали Ели:heartpulse:, но ще си
призная без бой-на 65 съм, ама не се давам, да знаете/

# 191
Браво, момче, така се прави! Hands Clap
Затвори устaтa на всички недоброжелатели!

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 14:06 от NeZ_9

# 192
Честит имен ден, Nanni!
Носи името си с чест и върви в живота с финес!

Забелязах, още като видях снимката, маратонките, ръкава на ризата, сакото отзад, всичко. 
Браво на Чачи! Знае той как!
Много хубаво е направил като е харесал поста на Аслихън.
Не се притеснявайте, момичета!
Рейтинга ще е добър.

# 193
Привет,момичета Heart

Честит Празник на всички !

Не знам момичета,може и да сте прави. За мен великата любов не е несподелена,нито неизживяна.Не споделям мнението на руските класици ,а и не само ,че колкото е по-трагично толкова е по-истинско и велико.Ще обесня защо:
Неизживяната и несподелената любов е илюзия,тя съществува само в ума.Там са бляновете,мечтите,милионите сценарии,които никога не се случват в реалният живот.Един балон - но абсолютно и напълно нереален.За мен това не е любов още по-малко велика такава.
За мен великата любов е тази,която променя към по-добро ,тази която те кара да израснеш,но не през страданието,а през приемането,тази която ти дава криле,опора и споделен полет без значение дали ще е за ден или за десетилетие и определено великата любов няма как да е съпътствана от лъжи,премълчаване,манипулации,егоизъм и т.н и тук не говорим за сладникав ром-ком образ-да уточня,той изобщо не би паснал на историята и на Ешреф.
Но и вие сте прави,ако сценаристите гледат през призмата на руските класици / давам тях за пример,просто защото тях няма кой да ги бие по трагизъм / то тогава - да.Има ги всички компонененти.
Ще гледаме и ще видим - накрая - с последния епизод.

# 194
bof4eto, разбирам гледната ти точка. Истинската любов в живота наистина трябва да изгражда и да дава опора. Но историята на Eşref Rüya показва другата страна, онази, обсебваща и разрушителна любов, която не е идеална, но е неизбежна и белязва героите завинаги.
Тя може да е илюзия, може да е балон, но оставя отпечатък, който ги променя завинаги. За Ешреф и Нисан това не е идеалната любов, а онази, която изпитва границите им, сблъсква ги със собствените им слабости и ги тласка към избори.
Може би затова я наричат „велика“, не защото е чиста или съвършена, а защото е неизбежна и толкова силна, че ги бележи за цял живот.
Истинската любов в живота може да е тази, която дава мир, подкрепа и полет. Но във филмите и сериалите често търсим другото- онази любов, която боли, разрушава и все пак остава незабравима.
Това е любовта, която не живее в ежедневието, а в сърцето и е сурова, неудобна, понякога разрушителна, но вечна.
Такава любов я има и в живота, но най-често тя се преживява от екрана.(романа)

Общи условия

Активация на акаунт