🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-35

• 5 250
  • 219
  •   3
Отговори
# 195
Бофче, аз също разбирам гледната ти точка, но съм с Нези по този въпрос.
За мен ключовата дума е велика, не най-силна, не най-вярна, не за пример, а най-запомняща се.
В запомнящите се истории обикновено има драма, предателтсво, любов, дори омраза.
Никой не пише истории за щастливи семейства.

# 196
От Джерен
Направете си чай около 19:45 и нека тези, които ще са пред екрана в 8, вдигнат шум.

Знаете ли дали ще започне с новия епизод направо или ще има озет?

# 197
Аз не съм се замисляла, но май бих приела една любов за велика дори и тя да не е преминала в нищо повече от размяна на усмивки дори. В противен случай бих зачеркнала всички хора с несподелена любов. Тяхната любов е истинска, голяма, може да е както деструктивна, така и градивна. Важното е как този човек използва тази любов, как канализира енергията от нея. Има много хора, събират се, раждат им се деца, в някакъв момент разбират, че могат и да продължат по отделно. Но това не прави тяхната любов по-малко велика. Всяка любов е велика. Голямата любов е в главата на обичащите.
Ето при Ешреф. Рея не е реална. Тя е онова чувство в сърцето на Ешреф която я прави реална и велика. Дори любота на Чийдем е велика. Тя е велика за нея. Дори любовта на Кадир към Якуб Баба е велика.

# 198
Гери, аз лично мисля, че всяка любов е велика, но за този, който я изпитва.
За Ешреф, Рюя не е просто човек, а чувство, което живее в сърцето му и затова е толкова истинска за него.
За Чийдем любовта е тежка и обсебваща, но пак е голяма, защото е нейната.
Дори Кадир обичаше Якуп Баба по свой начин.
Не можем да мерим коя любов е „по-велика“, вярно е.Величието и е в това, че променя човека, който я изпитва.
Но тези любови пак са крайни, имам предвид хиперболизирани, защото всяка една от тях е преживяна на предела  или в абсолютна вярност, или в обсесия, или в копнеж.
И точно в тази крайност идва усещането за „велико“. То рядко е балансирано, често боли, понякога разрушава, но пък оставя белег и отпечатък, който човек носи цял живот.

# 199
Напълно разбирам гледната ви точка момичета.Просто нито едно от изброените за мен не е Любов.Страст,обсесия,копнеж и още много други,но не и Любов.В много произведения,филми,книги,театър и всички видове форми на изкуството присъства болката и страданието ,като задължителен елемент,а в моята глава всичко това се дължи на рани в нас самите-неизлекувани такива,които диктуват поведението ни.Убеждение / истина/ - мисъл-емоция-действие-модел на поведение. Според мен така се движат нещата.Но и вие сте прави ,няма да стане читава история ,ако персонажите са балансирани,в хармония със себе си и света около тях,с доверие в себе си.Ако беше така Ешреф отдавна щеше да е забравил Руя и да е продължил живота си,Нисан никога нямаше да попадне в капана на Чийдем,Афра нямаше да е това ,което е и цялата интрига отива по ягодите.... мдаааааа.
И тук в мен възниква въпроса защо драмата,нещастието,страданието и болката са нещото което ни залепя за екрана - раните в нас са живи и още неизлекувани.

# 200
Е, да, балансът, хармонията и доверието са скучни за разказа. Конфликтът създава напрежение, което движи историята напред и задържа вниманието ни. Без раните, без несигурността, без вътрешната борба, сюжетът губи своя импулс.
А, когато героите се справят с болката си или растат чрез страданието, това ни дава надежда и вдъхновение – ние си казваме: „Ако той/тя може, може би и аз.“ Wink
Хайде, последни часове до началото!

Кой, кога ще гледа?

# 201
Много са щедри с нас.

Не знам защо не се вижда, но ето, че ги има и мускетарите с Ърмак

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 18:40 от gerryto_2

# 202
Гери, благодаря!
Доста дълъг откъс.
И много говорят. Нямам време сега да го пиша по реплики.
В общи линии ще ви разкажа:
Ешреф спи в колата си, казва,че това може да е последният му сън в живота.
И тогава идват приятелите му.
Той ги пита как са го открили, но не иска да тръгне с тях в къщи.
Всички го прегръщат без Гюрдал.
Той отново започва с обвиненията, че заради една жена Той е допуснал да се случи всичко това.
Оставил ги е на произвола на съдбата.
В ръцете на един убиец.
Ешреф му казва,че в тази държава има полиция, правосъдие, да се обърнат към тях.
Той повече не участва.
А Гюрдал казва: Казах ли ви, това не е стария Ешреф.
Якуп баба ще се обърне в гроба от тези думи.
В общи линии Ешреф изглежда решен да не се занимава вече с това и съветва и тях да живеят нормален живот- Фарук сред книгите, Гюрдал да учи  децата на футбол...
И така Гюрдал е много жлъчен и ядосан на Ешреф. Наговори му още един куп неща.
И Ешреф си тръгна.

# 203
Има максимум час до началото на старта на новия сезон. Да е на добър час.
Ето и линкове за гледане на турски

https://www.youtube.com/watch?v=JrfEya3r93g

https://www.kanald.com.tr/canli-yayin

# 204
Може да си пуснете субтитрите Heart Определено съм озадачена... всичката информация досега ,всички фрагове,Хадър,паметника говорят,че Ешреф се връща ,а тук ги отсвири напълно.Нямам търпение за утре с бг буквичките .Ще надничам и в темата.

# 205
От това, което чух той не иска да ги въвлича повече в неприятности.
Изглеждаше като човек, който изпитва чувство за вина. Все пак всичко се случи, когато той тръгна след Руя.
Ешреф няма да се предаде, сигурна съм.
След всичко, което е оставил зад решетките, Ешреф ще се върне по-силен, с още по-мрачни сенки зад гърба си.
Нисан вече не е същата, враговете му дебнат отвсякъде, а всяка негова стъпка носи цена.
Той вече си дава сметка за това.
Очаквам с нетърпение новото пътуване на Ешреф, което започва тази вечер.
Забравих да кажа, че Ешреф знаеше с какво се е занимавал всеки един от тях, докато той е лежал в затвора.
Те бяха много учудени.

Според мен ще има някакъв озет.
Аз лично ще започна да гледам малко по-късно.
Ще се включвам, когато мога.
Желая приятно гледане на всички!

# 206
Цвети, много благодаря!
Имам 17 минути на всичкото отгоре и съм и в трафик. 😬

# 207
Цвети, благодаря за линковете!
Момичета, спокойно, в момента има озет.
В Инстаграм видях още един откъс, в който Нисан споделя със сестра си, че колкото и да се опитва не може да забрави Ешреф и плаче.
Защо пускат откъси минути преди началото, нямам идея.
Ето го и него

Имаме и ново попълнение

Бюшра Чебе е избрана за ролята на Седа в сериала "Ешреф Руя".
ДЯСНАТА РЪКА НА ДИНЧЕР БУРЧАЙ
Седа ще се появи в сериала като педантична дясна ръка на Динчер Бурчай (Taner Rumeli),  докато той търси отмъщение за Ешреф. Дуетът Динчер и Седа ще засили напрежението в сериала този сезон.

# 208
В Ютюб почна. И сме 53К вече.

# 209
Минавам набързо.
Ешреф е уважаван в затвора. В началото четиримата  му приятели го посещават, но той има казва,че вече няма да е част от това.
Каза,че им е оставил пари, да живеят нормален живот.
Гюрдал не ги иска.
Дават живота на всички- Гюрдал тренира децата на футбол,  Мюслюм е продавач, често дава стока без пари на хората,  Фарук се опитва да пише роман.
Ърмак не може да си намери работа.
Всички са отчаяни. Гюрдал пак крещи, че не иска парите на Ешреф, защото той ги е изоставил заради Нисан. Но в същото време става ясно, че Ешреф много му липсва.
Нисан от своя страна е издала сингъл. Снимат я за списание.  Сестра и предварително е предупредила да не я питат за любим човек и любов. Но я питат.
Следва откъса, който видяхме и тя говори за любовта.
После сестра и и казва,че някой Динкер иска да се срещне с нея.
Междувременно някакъв се обади на Ешреф в затвора и го заплаши чрез Нисан.
Но, другият, който знаем,че ще го пази, организира да го извидат за малко от затвора. Уж го намушкаха и го закараха в болница. После Ешреф се измъкна и отиде в дома на онзи първия и го застреля.
Каза му, че винаги спазва обещанията си.
Преди да се върне в болницата спря пред дома на Нисан да я види отдалече.
Оказа се, че не е спирал да мисли за нея. По всичко личи, че и тя е така, защото Афра и Джерен не искат изобщо да се споменава пред нея за Ешреф и любов.
Опитват се да я накарат да се съсредоточи върху кариерата.
В общи линии е това. Ако се сетя още нещо, ще допълня.
Кадир- е станал още по силен, по-богат и по-жесток.
На представянето на портрета,  гръмна в крака един, който се разсмя.
После каза на Кенан, че е получил някакво предложение за милиони
Кенан май не е много съгласен.

Общи условия

Активация на акаунт