🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-35

• 8 216
  • 301
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро, момичета!☕
Много мило ми стана като прочетох това което сте донесли.
Благодаря Ви!
Талант е Чаатай!
Всички го харесват и забелязват.
Изпълниха ме думите:"Запомнете това име, Чаатай Улусой“.
Запомнено е вече.

Пожелавам ви слънчево настроение и топли усмивки!🍀

# 271
Да споделя какво мисля за Хъдър.

Хъдър е човекът, който е дръзнал да избере любовта пред Сираците, нещо, което Ешреф така и не направи докрай. Ешреф винаги поставяше честта, дълга и Руя (като идеал) над Нисан (като реален човек). Хъдър е живото доказателство, че изборът „любов пред дълг“ е възможен.
Това може да накара Ешреф да се замисли. Тоест, Хъдър може да отключи у него съжаление или поне по-ясно осъзнаване на собствените му грешки.
Но Хъдър плаща висока цена- той губи сина си. Това е жестоката страна на историята, която може да затвърди у Ешреф убеждението, че в този свят няма истински изход. Дори любовта не е гаранция за щастие, защото враговете и миналото винаги те настигат.
Какви са евентуалните причини за появата на Хъдър?
Ако сценаристите искат да бутнат Ешреф към сближаване с Нисан, Хъдър може да бъде неговото „огледало“.Той ще му покаже, че човек може да си тръгне от Сираците, да постави любовта над всичко.
Това би могло да накара Ешреф да осъзнае, че цял живот е бягал от Нисан/Руя в името на един идеал, а реалната жена до него е останала пренебрегната.
Ако, обаче искат да запазят Ешреф в „тъмната“ му версия, Хъдър ще бъде като  урок от миналото. Ще му покаже, че любовта е слабост и, ако и си отдадеш, може да загубиш всичко.
Ешреф ще види в смъртта на детето и болката на Хъдър потвърждение, че светът, в който живее, не прощава никакви компромиси.
Така той може още повече да се затвори, да отдалечи Нисан и да и покаже, че я „пази“, но всъщност я изключва от живота си.
(нещо такова чухме в първия фраг от 2 епизод)
Най-вероятно сценаристите ще използват Хъдър и като и пример, и като предупреждение.

Пример за това, че любовта е възможна и човек може да бъде верен на сърцето си.
Но и предупреждение, че цената може да бъде най-скъпото- семейството, живота, дори самата любов.
Така Ешреф ще запази вътрешното си  колебание между мечтата (Руя/идеала) и реалността (Нисан/жената до него).
Според мен Хъдър ще е не просто съюзник в битката с Кадир, а и символ на дилемата, която ще гложди Ешреф през целия сезон.
Вие как мислите?

# 272
Хадър го виждам като съюзник на Ешреф.
Да отдалечи Нисан и да е я пази Ешреф, той това прави до сега, но Нисан има право на любов която и я нужна, семейство да изгради, мъж който да е до нея. Отново ще се стигне "Сираците" -Нисан, аз мисля, че вече е отстъпи малко по-малко от фикс идеята "Руя".

# 273
Според мен сценаристите ще използват Хъдър едновременно като пример и предупреждение, но  акцента ще бъде върху примера.
Причината е, че сезон 2 изглежда поставя по-силен фокус върху любовната ос (Ешреф–Нисан/Руя), отколкото върху чисто мафиотската линия. А Хъдър е идеалният герой, който може да „разклати“ мисленето на Ешреф.
Хъдър е напуснал Сираците заради любовта си и въпреки трагедията, в очите му личи, че това е било правилният избор. Той ще вдъхнови Ешреф да не пропилее остатъка от живота си в името на принципи и фикции, а да избере живата жена, която обича. В същото време трагичната съдба на Хъдър ще държи Ешреф на ръба на страха, че ако пусне Нисан до себе си, тя също ще плати най-тежката цена.
Така ще  имаме  драматично напрежение, защото Хъдър е като живо доказателство, че любовта е възможна, но и че светът на Ешреф е способен да унищожи всичко , което той обича.
Аз очаквам, че накрая Хъдър ще изиграе ролята на „тласък“ .Той ще бъде човекът, който ще отвори очите на Ешреф, че Нисан не е просто втори шанс, а самата му съдба.
(още повече, когато разбере, че тя е Руя)
Но пък сериалът започна с финала - смъртта на Ешреф.Това означава, че сценаристите имат рамка,  която не могат да прескочат. Ние знаем накъде върви историята, но не знаем какво се случва вътре в самия герой, докато стигне до този край.
Ето как това може да се върже с Хъдър.
Той ще бъде живото доказателство, че любовта си заслужава дори пред лицето на смъртта. Ешреф вижда, че Хъдър е изгубил най-милото, но все пак никога не  е съжалявал, че е обичал.
Това може да накара Ешреф да се отвори за Нисан (дори и за кратко), защото разбира, че е по-страшно да си отиде без да е обичал истински, отколкото да умре в битка.
Така смъртта му (финалът, с който започна сериалът) няма да изглежда като случайна жертва или просто мафиотски разстрел, а като логичен завършек на любовна и човешка трансформация на човек, който е избрал да живее и умре не само като „Тек“, а и като мъж, обичал една жена.

# 274
Привет ,момичета Heart

Или ще прояви малко разум и ще избере златната среда.Сираците и Нисан зааедно.Реално не той е опасността за нея ,а любимият и продуцент,който ще си я мачка както намери за добре без значение дали Ешреф е там или не - той ще се постарае Ешреф да научи разбира се.Само единен фронт ще ги спаси - дали са дорасли да го видят - не знам какво е решил сценариста.

# 275
Ешреф е създаден като герой на ръба. Той не умее да живее в нормалното, в златната среда, както казваш.
Неговият свят винаги е на границата между любов и смърт, чест и предателство, светлина и мрак.
Ако намери баланс, това би било щастливият финал, който в техния свят почти не съществува. По-вероятно е винаги да избира между Сираците и любовта, винаги да плаща висока цена, когато се опита да има и двете
и накрая да остави след себе си легенда, но и трагедия.
И в това е силата на образа му  той не е герой на компромиса, а на крайността. Ешреф не би бил Ешреф, ако не рискува всичко.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 15:38 от NeZ_9

# 276
Аз имам чувството, че е един безкраен низ от това Ешреф да допусне Нисан до себе си и веднага след това да я отблъсне. Или тя да прояви здрав разум. Но той я е допуснал много повече, отколкото тя си мисли.
В мислите му в момента тя е на първо място. В действията е нещо друго. Нали Юмер каза, че не толкова желанието да убие онзи го е накарало да излезе от затвора онази нощ, а желанието да я види. Също се каза, че всички му липсват, но Нисан най-много. И отново първо с нея се видя, а не с братята си.

# 277
Да, така е, но и Руя още се промъква в съзнанието му.
На пейката, когато Нисан го попита
" Никога ли не ме обикна така както нея. От тази мисъл много ме боли" , той отговори само
"Мен също"...

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 16:32 от NeZ_9

# 278
Да, така е, но и Руя още се промъква в съзнанието му.
На пейката, когато Нисан го попита
" Никога ли не ме обикна така както нея. От тази мисъл много ме боли" , той отговори "Мен също"...
Точно това имах предвид като писах преди. Той знае, че най-силните му чувства са към Руя. Но обича и Нисан. Нищо че сърцето обича само веднъж…

# 279
Аз много се радвам, че Хъдър се появи. Така Ешреф ще има подкрепата на още един човек и то силен, срещу Кадир. Според мен Хъдър ще помогне на Ешреф да си върне Сираците, но и ще му даде съвет да не изпуска Нисан, а защо не и Хъдър да стане начело. Той може да е избрал любовта, но пък е платил и висока цена. Въпреки, че се съмнявам, предвид финала на филма

# 280
Момичета, привет! Отново гледах срещата на брега, любим момент:smiles: Ешреф е уморен герой, в мислите му е Нисан и изведнъж тя се появява, като призрак или като холограма, родена от въображението му - видяхте ли как уплашено я гледаше? Сякаш не вярва на очите си и помисли, че полудява, огледа се притеснено и се премести, по-скоро да се отдалечи от привидението, отколкото да й направи място. А когато тя седна до него, той осъзна, че не сънува и се засмя и този смях ми се стори като успокоителна въздишка- все още съм ОК, не съм откачил. Но и друго ми стана интересно-стана дума за Картал Тибет, и за филм, който не знам дали съществува, но ми напомни за пиесата "Догодина по същото време" - гледала съм я с Тодор Колев и Анета Сотирова - невероятен тандем ...Вижте Картал https://www.kino-teatr.ru/kino/acter/m/asia/191482/foto/1484114/#fotohttps://, Чачо прилича на него.

# 281
Добро утро!

jasnazvet,имаш право, направо нереална му се стори появата на Нисан.
 А такъв филм има.

Yong Wolf е написал характеристика на героинята на Демет Йоздемир.
Малко по-късно ще я донеса.

Ешреф и неговата първа любов- фъстък!

Желая ви прекрасен ден! Hug

# 282
Здравейте,

Днес не сме никак активни. Явно сме се посветили на последния дълъг уикенд. А той си е направо летен.

Само на мен ли ми се струва или Чаатай най-после играе онзи безмилостен убиец, за който се говореше преди Гаддар. Но вече го прави в много по-смислен сериал. Много по-качествен и вече в убийствата му няма нищо, което да ми се струва излишно. Аз и по-време на сериала си казах, че виждам Гаддар, когато убива. Обаче тук всяко убийство е неизбежно. Гаддар няма да го коментирам. Но Ешреф тук обезглави един, застреля друг и го показаха как убива като дете. Само дето за всяко от тези убийства не си помислих, че е взел властта в свои ръце и не си казах, че е трябвало да се обадят в полицията.

Вижте за действията на Кадир не мога да кажа същото. В миналия сезон имаше намек, че той лично никога не се занимава с убийства. Имаше редки изключения. Ама явно неговата дясна ръка смяташе, че той е по-чувствителен.

И последно. Не се сещам името на помощника на Кадир. Обаче коментирахте, че той не му вярва. А именно това момче му спаси живота не веднъж, измисляше и изпълняваше по-сложните схеми. Най-сложните ги измисли Чийдем, а сега и тя е в немилост. Накрая от твърде голямо желание да се покаже като някакъв страшен главорез, Кадир ще остане без подкрепа и ще стане лесна плячка за Ешреф. Продължава да не е много умен. Якуб Баба е имал причина да не го прави наследник.

# 283
  • AMS
Привет и благодаря за интересните постове!!!

Ако е война, нека е война, ако е смърт, нека е смърт.“ 
Остават 3 дни до новата серия!
💣

# 284
Привет.
С доста голяма закъснение успях да изгледам епизода преди да  се е появил втория. Тази тенденция от сезон 1, смятам да не повтарям.
В общи линии епизода ми хареса, меко казано. Ешреф продължава да всява страх сред враговете си с властта, която е изградил в затвора.
Битката на Сираците започва да смущава старейшините на подземния свят, което води до неочаквани развития и за двете страни. Истини излизат наяве, поставяйки героите пред избор: да се подчиниш на съдбата или да я предизвикаш. Героите са изправени пред нови предизвикателства и вътрешни конфлики, трябва да взеват трудни решения, които ще повлияят на бъдещето им и на тези около тях. Съюзи се разпадат и нови се формират... Напрежението между персонажите нараства, като всеки от тях се бори със своите конфликти и външни заплахи.
Сюжетът се развива динамично, като се очаква да доведе до нови обрати и изненади в следващите епизоди. Аз трябва да си призная,че харесвам дори тъмната страна на Ешреф. Дари в най-голямата бруталност виждам оправдание за действията му.
Утре ще пиша отново....

Общи условия

Активация на акаунт