Отговори
# 30
Защо някои месеци цикълът ми е силно болезнен? Какви природни средства са удачни в такъв случай?

# 31
  • тук-там
Бихте ли ми препоръчали нещо конкретно за горещи вълни, компрометиран сън от тях и тревожност. Вече съм година без цикъл и би следвало да съм в менопауза. Благодаря!

Здравейте, може да са полезни билки като Шатавари, Витекс (Agnus castus) за горещите вълни, Ашваганда за безсъние и тревожност. Трябва да се прецени индивидуално дали са подходящи при Вас, особено ако приемате лекарства за щитовидна жлеза или за понижаване на кръвното налягане и да направите консултация преди прием на Ашваганда специално.
Благодаря! Не приемам никакви лекарства. Но с горните добавки съм пробвала и не повлияват хормоналния ми дисбаланс. Взимала съм и корен от бял ревен.
Мислех да пробвам хомеопатия.

# 32
ЗДравейте!Как мога да сваля показателите на ТАТ и МАТ и имат ли те връзка с неуспешни имплантации при ембриотрансфери?

# 33
Здравейте!Интересува ме при полип в женски полови органи ,какво може да се използва като природно средство?

# 34
Скрит текст:
Бихте ли ми препоръчали нещо конкретно за горещи вълни, компрометиран сън от тях и тревожност. Вече съм година без цикъл и би следвало да съм в менопауза. Благодаря!

Здравейте, може да са полезни билки като Шатавари, Витекс (Agnus castus) за горещите вълни, Ашваганда за безсъние и тревожност. Трябва да се прецени индивидуално дали са подходящи при Вас, особено ако приемате лекарства за щитовидна жлеза или за понижаване на кръвното налягане и да направите консултация преди прием на Ашваганда специално.
Благодаря! Не приемам никакви лекарства. Но с горните добавки съм пробвала и не повлияват хормоналния ми дисбаланс. Взимала съм и корен от бял ревен.
Мислех да пробвам хомеопатия.
[/spoiler]

Здравейте, има много хомеопатични средства, които са показни при менопауза, кое ще е най-подходящо за Вас се определя индивидуално. Не е добра идея сами да се назначават, тъй като може да не е точното лекарството и да няма ефект. Определянето на подходящо лекарство зависи от много фактори: как протичат оплакванията конкретно при Вас с характерните особености, кога се подобряват/влошават, какъв е начинът на живот, хранене, какъв е стресът и емоцоналното състояние, храносмилането, сънят и др.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 11:36 от Рaдост

# 35
Защо някои месеци цикълът ми е силно болезнен? Какви природни средства са удачни в такъв случай?

Здравейте, щом оплакванията не са всеки месец, е хубаво да се види в тези случаи с какво е свързано, дали със стрес, претоварване, или нещо друго в начина на живот, което може да оказва влияние. Може да опитате да подобрите оплакванията с билката Шатавари, масло от вечерна иглика или индивидуална класическа хомеопатия, конкретно за Вас като конституция.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 11:36 от Рaдост

# 36
ЗДравейте!Как мога да сваля показателите на ТАТ и МАТ и имат ли те връзка с неуспешни имплантации при ембриотрансфери?

Здравейте, за целта е важно противовъзпалително хранене с избягване на глутен съдържащи храни, в повечето случаи и млечните. Да се набавят дефицитите на витамини и минерали. Може също така да се провери за инфекции на зъби, зъбни канали, нос, гърло. За имплантациите е нужно щитовидните хормони да са оптимални, така че вероятно Ви е назначено лекарство. Понякога се назначава и изследване за NK клетки, за да се види дали имат повишени стойности. Хубаво е да се види цялостната картина, какви са нивата на хормоните и антителата, какъв е режимът на хранене и дневният режим. Ако искате, може да ми пишете и да ми изпратите изследванията на имейла: mira@miradelcheva.com.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 11:37 от Рaдост

# 37
Здравейте!Интересува ме при полип в женски полови органи ,какво може да се използва като природно средство?

Здравейте, могат да се използват различни билкови смеси и тинктури с билки като турта, лайка, бял равнец, коприва, невен и др. С билките трябва да се подхожда вниманително, тъй като може да имат странични ефекти. Хомеопатията също може да е полезна без риск от странични ефекти, като в зависимост от индивидуалните оплаквания, дали има повишено кървене или не, се определя кое средство ще е най-подходящо за Вас.

# 38
Здравейте, за да се подпомогне състояние на сърдечна недостатъчност и незарастващи гнойни рани на краката?
Състоянието се следи от лекари, но може би можем да повлияем и чрез хомеопатия

Общи условия

Активация на акаунт