Природни средства в подкрепа на женското здраве - потърсете съвет от Мирослава Делчева

• 12 217
  • 91
  •   2
Отговори
# 90
Здравейте, Мирослава Делчева,
Във връзка с последния коментиран въпрос и отговор ще бъде от всеобща полза да бъде публикувана тук тази информация, а не на лично съобщение.
Разбира се, ако говорим за безплатна информация.

Здравейте, разбирам коментара Ви, много ни се иска да има прости решения и схеми за различните оплаквания, но в повечето случаи се изисква комплексен подход. В случая посочените минерални соли са свързани с подобряване на алкално-киселинното равновесие в организма, тъй като гъбичките се развиват в по-киселинна среда. Но само прием на таблетки не е достатъчен, нужна е алкална храна като зеленчуци и добре узрели плодове (които не са кисели), добра хидратация. Намаляване на натоварването от околната среда с химикали от храната, козметика, домакинство, отчитане на стресови фактори и др. Обичайният прием на солите при хронични оплаквания е по 5 табл. дневно от всяка сол, но това не отразява начина на живот, индивидуалните фактори, съпътстващите заболявания, стреса, нивото на енергия и др. Именно комплексният подход с хранене, движение, подобряване на съня, намаляване на стреса, плюс прием на природни средства може да даде трайни резултати. Добавките, билките, минералните соли не заместват рационалното хранене и всички други фактори на здравословния начин на живот. Надявам се да Ви е полезно! В тази статия може да намерите повече информация: https://miradelcheva.com/alkalno-kiselinen-balans-s-shuslerovi-soli/

Последна редакция: ср, 22 юли 2026, 11:35 от Рaдост

# 91
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте!

От около година при влагалищна микробиология се открива: Candida glabrata - значително.
Нямам симптоми като парене, сърбеж или течение. Не усещам промяна от предишното ми състояние.
Гинекологичният преглед, колпоскопията, цитонамазката и ехографът са нормални.
Проведох лечение с различни препарати и глобули, изписани от лекар, но няма резултат.
Сега гинекологът ми отново назначи Итраконазол (вече съм ползвала без резултат), Миковаг и Candivac.

Какво бихте ме посъветвали?

Благодаря за отделеното време!

Здравейте, препоръките ми са насочени към подобряване на средата чрез алкална диета с много зеленчуци; ограничаване на захар и сладки изделия, силно сладки плодове и рафинирани въглехидрати. Прием на пробиотици, насочени към женския микробиом, масло от риган, шуслерови соли като номер 9, 10 и 11. След като няма изявени оплаквания, работете върху храненето и прием на природни средства. Успех! Simple Smile

Здравейте! Благодаря за отговора Ви! Hands Pray
Моля напишете в каква доза и как да се приемат Шуслеровите соли.

Здравейте, може ли да ми пишете на лично съобщение.

Здравейте! Опитах, но се появява съобщение,че  личните съобщения са забранени от Вас Sad

Общи условия

Активация на акаунт