Летене до Япония в 5тия месец. Съвети

• 794
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте

преди да разбера че съм бременна имах вече планирана екскурзия за Япония. Като цяло бременноста ми е супер лека, дори в момента изобщо не се чувствам бременна.
Доста се притеснявам дали няма да се случи нещо, но имаме и сватба и това ни е медения месец.
Заминаваме в 21-та седмица от бременноста

Наясно съм че трябва да нося специални чорапи, да пия много вода и да се движа на всеки час.

Има ли мами които са летяли до толкова далечна дестинация? Някакви съвети? Опасения? Каквото и да е ще е много полезно

# 1
Един татко тук, който да даде друга гледна точка (че не мога да помогна с въпросите около бременноста).
Направете си добра здравна застраховка. Дано не се налага, но на нас с дете на година и малко ни се наложи да отидем в японска болница. Всичко беше супер, обаче струваше 500 евро за един преглед и рецепта за ибупрофен. Застраховката пое всичко естествено.
Може би е добре да избягвате сушито с риба, което не значи, че не може да посещавате суши ресторанти. Добър и евтин вариант е веригата Kura Sushi. Там си взимате сушито от такава лента, предимството е, че има голям избор на суши без сурова риба. И цените са наистина много добри.
За хапване мога да препоръчам също и Yakiniku Toraji - хубави грил ресторанти за качествено телешко, отново на поносима цена. Особено обедните им сетове с прилично вагю телешко.
С оглед на бременността - проверявайте си добре изходите на гарите и спирките, най-вече в гугъл може да види човек къде има ескалатор или асансьор (не всеки изход на всяка спирка има). Така може да си спестите доста катерене на стълби.

# 2
  • София
Има една българска писателка - Юлияна Антонова Мурата. От дълги години живее в Япония (омъжена е там), доста е активна във Фейсбук и е много отзивчива (често разказва в различни групи и постове за Япония, нейните книги са за тамошната култура и среда). Мисля, че няма да ви откаже някой и друг съвет, пишете ѝ във Фейсбук. Може и да има познати или самата тя да е пътувала също преди време бременна. Питайте я, много е мила и отзивчива. И ще ви даде много съвети за самото пътуване.

# 3
Още едно + за съвети от Юлияна Мурата.
Лично аз не бих пътувала такива разстояния, че и престой и прекачване. Говорете със застраховател. Общо взето застраховката си е валидна, но не покрива усложнения, свързани с бремеността.

Доколкото ми е известно авикомпаниите приемат до 36 седмица.
Натоварена ли е програмата в Япония?

# 4
Ех, че хубава дестинация, дано пътуването мине добре! Жалко за сушито, но другия път.
Звъннете и на авиолинията, ограниченията при бременни са различни в зависимост от полетите, аз до 28 г.с. летях, но ставаше въпрос за чартъри в Европа. Успех!

# 5
Здравейте, пътят ще е изключително изтощителен, но не и невъзможен. Обаче в самата Япония ще ви се отели вола, както се казва. Има толкова много са ходене, дълги разстояния, както в Токио, така и ако искате да отидете на други места като Киото и Осака.
Иначе аз и с двете си бременности в Япония си ядях суши, японките също ядат суши по време на бременността. Но пътуванията ми от Япония към Европа бяха в по-ранни седмици. В 21ва летях от Япония до Филипините, но на самите Филипини си почивах.

Относно полетите, задължително чорапи, също ставане и разхождане, разтягане.

Добра е идеята за застраховка. И ако можете, набележете си само най-важните дестинации, не се изсилвайте да видите всичко, ако не се чувствате добре. Не се притеснявайте да ползвате таксита - не са скъпи. При нужда и проблем - ви препоръчвам болница Аику (Aiiku), това е най-реномираната женска болница в Япония, там е раждана дори внучката на императора. Имат и спешен кабинет, разбира се, както и много англо-говорящи лекари.

Успех и после да дойдете да разкажете как е било 🥰

# 6
Много ви благодаря за съветите!

Относно застраховката имам приятелка, която ми прави специална застраховка, която да може да ми покрие дори преглед, ако примерно много ме боли корема или ако има някакво друго притеснение.

Ще сме с гид. Програмата е натоварена, но знаят че съм бременна и не мисля да се изтощавам.

Готвя се за Япония от няколко седмици вчера ходих 12км пеша и като цяло се опитвам да съм си активна. Дори към момента още не мога да повярвам, че съм бременна, защото се чувствам доста добре. Супер късметлийска съм!

За полета - чорапите са взети, електролити също и ще ставам на всеки час-два да се разтягам и разхождам.

Ще летим с Qatar - проверих какво пише в сайта им и там е описано че само от 28ма до 36та седмица ти трябва документ с позволение от  лекар. Аз ще съм 22-23та седмица докато съм в Япония.

Юлияна я обожавам! Чела съм и всички книги наистина ще и пиша!

Като цяло притесненията са ми повече нещо да не се случи по време на полета, макар че има много жени които си пътуват безпроблемно, но просто искам да помисля за всичко и да взема мерки, ако мога нещо да предотвратя.

Лекаря ми каза да пия no spa преди полета, но не разбрах по колко и кога Sad

# 7
  • София
Консултирайте се отново за но шпа. Все си мисля, че в този срок е по-важен магнезият, но не съм лекар все пак... Но шпа изглажда мускулатурата и на шийката и без реален проблем не съм убедена, че се препоръчва превантивно.

Прекрасно пътуване пожелавам и после да споделите! Simple Smile

# 8
Аз лично не бих летяла 20-30 часа със самолет бременна, но вие си знаете. За полет от 4 часа не си усещах краката, то все пак е самолет, няма как да слезете да се разтъпчете, а и има и други хора, единственото ходене е до тоалетната и назад. Предполагам че техните аеролинии са доста по-луксозни, но все пак времето във въздуха няма как да се намали, освен със спане. Дори и бременността да върви леко и добре винаги може да се появи проблем, който във въздуха няма как да се реши, примерно някакви контракции. Вече на сушата има болници. Но това е моето мнение, т.к имам няколко загуби и знам какво е да те е страх от всичко. Вие си решете двамата с мъжа ви, както и какво казва доктора. Ако имате тромбофилия също не е хубаво да се лети толкова дълго. Носете си лекарствата с вас, ако имате изписани такива.

# 9
Аз лично не бих летяла 20-30 часа със самолет бременна, но вие си знаете. За полет от 4 часа не си усещах краката, то все пак е самолет, няма как да слезете да се разтъпчете, а и има и други хора, единственото ходене е до тоалетната и назад. Предполагам че техните аеролинии са доста по-луксозни, но все пак времето във въздуха няма как да се намали, освен със спане. Дори и бременността да върви леко и добре винаги може да се появи проблем, който във въздуха няма как да се реши, примерно някакви контракции. Вече на сушата има болници. Но това е моето мнение, т.к имам няколко загуби и знам какво е да те е страх от всичко. Вие си решете двамата с мъжа ви, както и какво казва доктора. Ако имате тромбофилия също не е хубаво да се лети толкова дълго. Носете си лекарствата с вас, ако имате изписани такива.

Благодаря ви за съветите!

Нямам тромбофилия, да реално няма как да се слезе от самолета, но има достатъчно място за раздвижване и гимнастика, заложила съм си да ставам максимално често да се разтягам и да правя упражения за раздвижване на тялото.
Съжалявам за загубата ви, надявам се да се е случило чудото при вас Heart

# 10
  • София
Вземете си магнезий, в различни форми - прахчета, таблетки, за да да можете да пиете при евентуални контракции от преумора или друго. Питайте АГ за максимално допустими количества на ден.
🍀

# 11
Защо 20-30 часа? Тя няма да ходи до Австралия. 13 часа е директен полет от Европа до Токио, а ако направят връзка някъде в средния изток, дългият полет ще е 10 часа някъде. Хората летят и в напреднала бременност, а и дългите полети са на по-големи самолети, с повече пространство. Постоянно бременни жени летят, че и бременни и с по едно-две малки деца до себе си, при това съвсем сами, без никаква помощ...

# 12
Защо 20-30 часа? Тя няма да ходи до Австралия. 13 часа е директен полет от Европа до Токио, а ако направят връзка някъде в средния изток, дългият полет ще е 10 часа някъде. Хората летят и в напреднала бременност, а и дългите полети са на по-големи самолети, с повече пространство. Постоянно бременни жени летят, че и бременни и с по едно-две малки деца до себе си, при това съвсем сами, без никаква помощ...

Реално ще летим до Доха. До Доха са 5 часа и от Доха до Токио са 10. Сега бях и на лекар и си имам нормална бременност и не е високорискова.

# 13
Аз летях до Япония в 10 гс. И полетът беше 12 часа. Моята бременност беше с много гадене и умора, бях като ударена с парцал, но не съжалявам, беше супер все пак. Е, много горещо ми беше, но това беше цялата бременност.

Сурова риба не може да се яде, но сушито от змиорка е винаги готвено. Както и това с яйце - тамаго. Японското къри също е супер. Както и онигирито от Family mart.

# 14
Аз летях до Япония в 10 гс. И полетът беше 12 часа. Моята бременност беше с много гадене и умора, бях като ударена с парцал, но не съжалявам, беше супер все пак. Е, много горещо ми беше, но това беше цялата бременност.

Сурова риба не може да се яде, но сушито от змиорка е винаги готвено. Както и това с яйце - тамаго. Японското къри също е супер. Както и онигирито от Family mart.

Вие сте герой! Единственото пътуване в 10 г.с беше от дивана до тоалетната. Просто не можех да ходя от умора. Камоли да обикалям Япония.

Ще видим как ще съм аз сега в 21ва седмица. Все още нормално протича бременноста, но все пак се притеснявам

Общи условия

Активация на акаунт