Банята - тема 50

• 19 548
  • 536
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Те тези шкафове не са ли доста ниски...

# 496
Аз пък се чудя каква е тази супер квадратна котешка тоялетна, те са продълговати... Или ще е ъглова... Не за дуго, но ако е продълговата, това коте от къде ще влиза? Сигурни ли сте, че е в мащаб?
В първия вариан съвсем имам такъв проблем, как ще влиза животното и как ще се отваря, за да се чисти тоалетната...
В смисъл, а човек как ще кляка отпред да чисти... Нещо... Никак не ми се връзва това място.
Да, начертал съм куб-а спрямо размерите и- 63см на 54см на 55см. Наистина е квадратна и огромна Grinning
И на мен не ми се връзваше много, сега май повече клоня към втория вариант
Иначе входа на тоалетната гледа към мивката, и остават едни 50 см да влиза спокойно ( не е чак толкова дебел) и да се стигне контейнера за изпразване
Иначе бойлера още не сме избрали, мисля си за онези плоските от елдом, мисля ще се събере перфектно в шкаф

# 497
  • София
Тя айо 55-65 см мивката колко е ?така изглежда ако са мащабно вярни нещата огромна... Така или иначе ако мивката не е стандартно голяма бих сложила по-малка, за да е по-лесно обслужването на котешката тоалетна, тя и нашата е почти толкова голяма, но нещо не ми изглежда удобно, да се тикам между 2тоалетни и мивка, за да обслужа, а колкото и да е автоматична, ще има все някакво такова... В къщатаняма ли друго място за котешка тоалетна? В коридор нещо?

# 498
Тя айо 55-65 см мивката колко е ?така изглежда ако са мащабно вярни нещата огромна... Така или иначе ако мивката не е стандартно голяма бих сложила по-малка, за да е по-лесно обслужването на котешката тоалетна, тя и нашата е почти толкова голяма, но нещо не ми изглежда удобно, да се тикам между 2тоалетни и мивка, за да обслужа, а колкото и да е автоматична, ще има все някакво такова... В къщатаняма ли друго място за котешка тоалетна? В коридор нещо?
Съгласен съм, по-скоро бих избрал по малка мивка. Тази която съм сложил в проекта е 100см, понеже сме избрали от Икея ANGSJON/ORRSJON. Сега гледам че има и 80см вариант на същата.
Иначе има място в килера/пералното за тоалетната му, но то е по-малко и затова се насочихме да я сложим в банята

# 499
  • София
За мен повече от 60мивка е напълно излишно, като говорим за единична, шкафове ще имате много, така че и за съхранение не ви трябва в тази баня повече...

# 500
Моята мивка е 110 см и си ми е много удобна. Разбира се, не е цялата корито, а има две полички отстрани, на които се слагат разни неща. И отдолу има място за шест чекмеджета (2 х 3) и един шкаф по средата. Супер си е.

Концептуално е нещо подобно:

# 501
  • София
Тъкмо щях да пиша същото за големината на мивката като Ейнджъл.
Ние сложихме 80 см, харесвам големи мивки,  но тя е единствената мебел в банята 4.5 м2, така че като мащаб стои добре. Но при толкова много шкафове, и с голяма мивка ще стане претъпкано.

Продължаваме да се чудим дали да слагаме стъкло или перде.

Аз искам да попитам за шкафовете. Ако са над тоалетната и трябва да скрият бойлера, вероятно ще са с дълбочина около 60 см. Няма ли да пречат?

# 502
Тъкмо щях да пиша същото за големината на мивката като Ейнджъл.
Ние сложихме 80 см, харесвам големи мивки,  но тя е единствената мебел в банята 4.5 м2, така че като мащаб стои добре. Но при толкова много шкафове, и с голяма мивка ще стане претъпкано.

Продължаваме да се чудим дали да слагаме стъкло или перде.

Аз искам да попитам за шкафовете. Ако са над тоалетната и трябва да скрият бойлера, вероятно ще са с дълбочина около 60 см. Няма ли да пречат?

Първо да благодаря на всички за включванията, много полезна информация получих.
Значи този бойлер който сме си избрали, е с 27см дълбочина. Предполагам ще ни трябват 30см за да го затворим в шкаф но трябва да говорим с мебелист. Куфара за тръбите и тоалетна е около 25см, но според мен може да го направим и 30см за да съвпаднат

# 503
Аз още не съм говорила с майстор, но съм предвидила за такъв бойлер шкаф с дълбочина 35 см външни размери, 30 ми се видя малко, но може и да греша. 

# 504
Нашия шкаф е 33 по чертеж, реално не съм го мерила. Бойлера е аристон

# 505
Хайде пак да се включа, този път темата са линейни сифони.

Може би съм изчел 100+ страници във всякакви форуми
Учудиха ме противоположните мнения, някои хора казват че никога не биха си сложили такъв, а други казват че нямат особени проблеми и го почистват веднъж на няколко седмици
Съветите също са разнопосочни. "Вземи си такъв с решетка против косми" или "Махни всички решетки и клапи"

Надявах се че по скъпите марки ще имат някакво решение на проблемът,  примерно керамично или хидрофобно покритие с което всичко да се отвежда в централната част без да остава мръсотия, а то даже в Баня стил като ми показаха един скъп на Viega се оказа че само централната част се маха и почиства, останалото не можеш и трябва да наливаш специален препарат за разграждане на косми Grinning

Така че въпросите ми са:
Линеен или точков, коя марка е по-лесна за почистване и ако е линеен дали да вземем такъв с плочка или с нормална решетка. Първите доколкото разбрах задържат повече мръсотия заради крачетата

# 506
  • София
Точков сифон виега със суха клапа в бял кашон.Лесен за монтаж и лесно се регулира височината спрямо плочките.Лесно се почиства .Около 85 лв в Практикер.

# 507
Линейният сифон е по-скъп и с повече за чистене, спор няма, но има някои предимства, заради които си струва. Основното е, че цялата душ зона (или баня) е с един единствен наклон, а сифонът се простира по цялата ширина на душ зоната. С модерните големи плочи да се прави наклон с четири наклона е кофти.  А и е красиво.
Моят е ето този или подобен.

https://www.ivestplovdiv.com/%D1%81%D0%B8%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B … uble-versace-485/

- Има голям дебит
- Чистенето е елементарно - вдига се решетката и се забърсва ваничката. То друго няма какво - една тръба като на точков сифон. Онези лентови сифони с плочки и тесни профили са по-гъзарски, но по-лоши - по-малък дебит, трудни  за чистене. Сестра ми има някакъв такъв и е по-зле.  А моят може и да не се чисти, ако след баня се изплакне хубаво от пяна и други остатъци със слушалката на душа. Може направо през решетката, може и да се махне, на мен кукичката ми е в душ кабината. При миене на коса махам решетката и слагам на отвора розетка за улавяне на косми. За всеки случай.

Та такъв препоръчвам. Всичко му е инокс, сигурно ще е вечен.

# 508
  • Пловдив
Така и така сме на теми сифони - какво ви е мнението за ъглови такива?

# 509
Така и така сме на теми сифони - какво ви е мнението за ъглови такива?

Че той ъгловият сифон си е точков сифон, няма разлика.  Ако те устройват наклоните не виждам проблем.

Общи условия

Активация на акаунт