Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията?

• 12 800
  • 503
  •   1
Отговори
# 345
Аз пак да питам от къде идва тази разлика след като жени и мъже са горе долу равни като брой, тогава за кого са омъжени тази бройка над мъжете?  Предполагам и това, че мъжете в повечето случаи са с няколко години по големи от жените си. Другото е заради продължителността на живота, но тя оказва съществено влияние в доста по късна възраст, предполагам в тази статистика не се има предвид 80+ годишна възраст. Иначе просто не излиза математиката без да има мъже с по две жени едновременно. Това за старите ергени и моми, демек необвързаните.
За децата е същото, трябва да има повече мъже с деца от повече от една жена , от колкото обратното, докато моите наблюдения са точно обратното - жените по често имат втора връзка/ брак с деца от предишен и съответно с деца от повече от един мъж

Част от мъжете правят деца на повече от една жена, за сметка на тези, които хич не правят. Но това е само върхът на сладоледа, реално става дума за мъже, неспособни да намерят жена за връзка, че дори и за секс, не просто да намерят жена да роди от тях. Идеята на инселите е точно такава, че при приблизително еднакъв брой  жени и мъже всеки мъж заслужава да има жена просто защото съществува, но реалността ги опровергава.

# 346
кукумицинка, щекотлива тема засегна, браво Sunglasses

# 347
При положение, че секс с млада и поддържана жена струва 100 евро кажи-речи по цяла Европа, за какъв дефицит на секс говориш, кукумицинка?

# 348
В НСИ има и други статистики, като например на броя на жените и мъжете без деца над определена възраст - старите ергени двойно повече от старите моми. После пак обяснявай как мъжът избира.
Да, мъжете без деца са повече. Но това е избор.
Те могат да си позволят да отлагат – биологията работи за тях.
При жените е обратното – часовникът тиктака и с всяка година шансът пада.
Това не е мнение, а факт от медицината.
Като пример - мъж на 50г стабилен, с дом, улегнал има повече от добър шанс с жена да кажем на 30 че дори и по-млада и това го казвам по лични наблюдения докато за жена на 50 с извинение да не се обидите, но избора е котка. Лафа не е мой.
Така че точно тази статистика доказва, че мъжете избират – отлагат, преценяват, а когато решат, имат опции. Жените – не.

ПС: Приемам забележката относно дължината на постовете си и начина на изразяване от жената над мен.

# 349
Не знам как авторката е решила твърдо какво име да избере на детето, но в тая тема ми се струва, че си промени никнейма два или три пъти само за седмица.

# 350
Pragmatic, когато 2-ма души се разведат и детето остане да живее основно при майката не означава, че имаме: Самотна майка с дете и свободен мъж. Имаме разведена жена с дете и разведен мъж с дете, защото дори и основното попечитество да е на майката то мъжа си е баща и си взема детето, както са се разбрали.

Оплете се в тази статистика като пиле в калчища.
Самотна майка с дете е жена, която е посочила в акта за раждане "баща няма". В 90% от случаите това са жени, които разчитат на социалните и помощите. Таткото си е до тях да цоцкат Държавата. За справка - малцинствените групи у нас и по света.

Та спри се с тези статистики, защото тяхната реална достоверност не е житейски вярна.

Да е върнем на разедените дами. Ами да ти кажа за една жена, която веднъж се е развела, трудно се навива на втори брак и дори дете да има с нов мъж в статистиката си остава "необвързана".

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 18:39 от the Дорис

# 351
50-годишен има шанс с 30-годишна, само ако е много финансово красив.

# 352
И за мъжете има биологичен часовник, мъж на 50 не е като мъж на 30.

# 353

А на 60 е благороден елен ...

# 354
В НСИ има и други статистики, като например на броя на жените и мъжете без деца над определена възраст - старите ергени двойно повече от старите моми. После пак обяснявай как мъжът избира.
Да, мъжете без деца са повече. Но това е избор.
Скрит текст:
Те могат да си позволят да отлагат – биологията работи за тях.
При жените е обратното – часовникът тиктака и с всяка година шансът пада.
Това не е мнение, а факт от медицината.
Като пример - мъж на 50г стабилен, с дом, улегнал има повече от добър шанс с жена да кажем на 30 че дори и по-млада и това го казвам по лични наблюдения докато за жена на 50 с извинение да не се обидите, но избора е котка. Лафа не е мой.
Така че точно тази статистика доказва, че мъжете избират – отлагат, преценяват, а когато решат, имат опции. Жените – не.

ПС: Приемам забележката относно дължината на постовете си и начина на изразяване от жената над мен.
Дали е просто избор?

Я помисли още малко. Нали си много по биология, медицина, статистика? Разбираш от войни и ... и ... Да не подсказвам повече.

Браво, че си поправяш дължината на постовете Grinning А запетаите и пълния член кога?

# 355
  • София

А на 60 е благороден елен ...
JoyJoyJoy
Обаче наум.

# 356
И за мъжете има биологичен часовник, мъж на 50 не е като мъж на 30.
Tо е замо за стрелките. Няма ги вече секундарника и голямата за минутите.
Само малката за часовете е останала. И докато се вдигне от 6 до 12 минават два часа.

# 357
  • Далечният изток
Ако съм на 30 и ще избирам баща на детето, което искам да имаМЕ, определено няма да избера 50-годишен.

Личи си, че момчето нито жена е имало, нито дете. Говори наизуст чуто недочуто...

# 358
Отговарям на първия пост.
Взех решението едновременно много трудно и лесно. Трудно, защото с години усещах, че не върви, не става, не е моя човек, не ме разбира, не се държи добре и тн, но все намирах оправдания, извинения, травмите му, все търсех вина в себе си, стараех се повече и бла бла. И лесно накрая, защото отношенията ескалираха до.... кошмар.. Тогава вече стана много лесно.
Не съжалявам, разбира се. Живея най-якия си живот в момента. Само не ми харесва това "кой щял да те вземе с дете".... Що ти е някой да те "вземал"?!?? Ти кого ще "вземеш"?!?  Ми, никой, примерно. Проблем ли е?!! ОМГ свободата и рахата да нямаш некъв на дивана да те пита "кво ще ядем".... ОМГ, незаменимо.

# 359
Pragmatic, когато 2-ма души се разведат и детето остане да живее основно при майката не означава, че имаме: Самотна майка с дете и свободен мъж. Имаме разведена жена с дете и разведен мъж с дете, защото дори и основното попечитество да е на майката то мъжа си е баща и си взема детето както са се разбрали.

Оплете се в тази статистика като пиле в калчища.
Самотна майка с дете е жена, която е посочила в акта за раждане "баща няма". В 90% от случаите това са жени, които разчитат на социалните и помощите. Таткото си е до тях да цоцкат Държавата. За справка - малцинствените групи у нас и по света.

Та спри се с тези статистики, защото тяхната реална достоверност не е житейски вярна.

Да е върнем на разедените дами. Ами да ти кажа за една жена, която веднъж се е развела, трудно се навива на втори брак и дори дете да има с нов мъж в статистиката си остава "необвързана". 
Да уточним – термините не съм ги измислил аз, а статистическите институти.
НСИ и Евростат дефинират single parent household като домакинство, в което детето живее предимно с единия родител – без значение дали другият има режим на свиждания.
Затова 90% от тези домакинства са именно самотни майки – не защото бащата изчезва, а защото детето е при майката.

Вие може да влагате друго съдържание в "самотна майка“, но в официалната статистика терминът е ясен.
И точно тази статистика показва тенденция, която няма как да отречем – жената с дете има по-трудна пазарна позиция за нова връзка.

Това не е обида, а факт който може лично да проверите.
Отричате числата които са приблизителни, но не лъжат.

Общи условия

Активация на акаунт