Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията?

• 12 777
  • 503
  •   1
Отговори
# 435
Мъж, с малко дете, работа и отговорности, няма как да е социален  тоест да си вее байрака с приятели и да очаква, че в семейството му нещата ще са цветя и рози, и жена му ще е щастлива от тоя факт.
Като искате добри семейства, уважавайте повече жените си.

Относно темата, отношенията са динамични и търпят промени,  но с мъж темерут изначално, би се получило много трудно. Само фактът, че сте си развалили отношенията, заради името на детето е доста красноречив, с какъв човек живееш.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 12:41 от happy doc

# 436
  • София
Изчетох цялата тема.
Горкото детенце с такава майка.
Да, да. Не за друго, а защото търпи тоя недорасляк в къщата си и създава предпоставка невинната душичка да слуша как баща му крещи, да го игнорира и да не го вика по име (после ще има да се чуди, защото детето е с ниско самочувствие и постоянно отхвърляно). Да те светна - когато собственият ти родител не те приема (било име, пол, цвят на косата/очите, кривогледство, глухота и т.н. тези деца израстват непълноценни, смятащи, че нещо им липсва, че са виновни /сигурно съм много лоша, щом не ме обичат, заради.../, с ниско самочувствие и психологически травми). Той, че е кретен е кретен, ама ТИ си отговорната да позволяваш това. Защото ти държиш това човек при себе си и му позволяваш да се държи така към нещо, което уж ти е най-милото. Да не говорим за агресията, чупенето на посуда и т.н. Това пък какви травми създава у дечицата Sad
Иначе, тя, че не е права да кръсти бебето собственоръчно на баща си, не е, ама нека отбележим, че тя е говорила по темата, ама мухльото се е заинатил "Мими ще е на нашите". И съвсем ествествено на нея ѝ е писнало и го е кръстила, както реши. И аз да бях, и аз щях да го направя! Е, нямаше да е на баща ми (не обичам да е дословно с името на някого от близките), но щях да си харесам име и да го кръстя както съм решила, щом той не иска да участва в компромис за неутрално име. Е, най-вероятно щях да му дам начална скорост още при заинатяването, но да кажем решила да даде шанс. Ама умът ми не побира как някой ще се държи така с теб и детето ти и ти ще го търпиш. Не ден, не седмица, не месец. Не, 2/3 месеца. ЕДНА ГОДИНА! Че на всичкото отгоре той си тръгнал някога-си, ама тя му се МОЛИЛА да се прибира?
Ъ?
И любимото ми - "да ме вземе". Че аз да не съм куфар да ме взима някой си. Аз съм майка с дете и сме семейство. А, ако някой е толкова изключителен мога да го допусна в семейството си. Ама , ако този някой е с нагласата, "че ме взима" много бързо ще излети от живота ми.
Да ме вземел.
Хи-хи-хи-хи-хи-хи-хи!

# 437
  • Далечният изток
Той се молил да се връща, не тя на него.
А тя го е прибирала.

Този господин няма ли кой да го разкара завинаги от форума, че започна много силно да прекалява?!
Макар че очаквам скоро нова реинкарнация.

# 438
Трациян се "отказа" от форума, веднага се появи нов потребител.

# 439
  • София
Аз се вълнувам как този нов потребител разпознава самотните жени само по брой постове. Пък се сърди, че по съдържание го определят него какъв е.

# 440
Тях няма да ги бъде.
Не че някой от двамата е изначало лош човек.
Но никой не се е замислил дали ще успеят са дадат най-добрия вариант на детство.
Това при толкова искано и чакано дете.
Важното за всеки от тях е той/тя да е отгоре.
Можете ли да се сетите кой е "отдолу"?

# 441
След като обвинявате авторката, че е взела еднолично решение за името на детето, какво предлагате да беше направила ? При липса на желание за компромис от страна на мъжа и, неутрално име щеше да доведе до същия резултат. Да му клекне и да го кръстят на баща му ? И всичко щеше да е по мед  и мАсло ?! Глупости

# 442
Наистина има разлика при неутрално име.
И може да се избере да не и по ничия угода.
Мед и масло няма никъде.
При такива тежки изпитания като аборт са останали заедно.
Ами заедността при такива проблеми въобще нито е задължителна, нито трябва са се очаква. Такъв е живота.
И при вече родено живо, здраво, толкова искано дете, от точно този мъж???
Дай да зарадвам мамини.

# 443
Да, ако го бе кръстила на себе си, на него, неутрално нямаше да е такава драма!
И нямам представа колко е радостен баща и от това, като ще съсипе брака им и живота на детето. Ще се разведат, ще си поеме всеки пътя с друг човек, ще се роди още едно дете, носещо заветното име на свекърите и това момиченце ще израсте гледайки как баща и прародители предпочитат друг ... Чудо жест!
То дори не е и жест - инати и демонстрации са!

И обръщам внимание, че свекървата не го е давала сърдито - идвала е да ги вижда, но видиш ли що казала, че е топло или мазно или там каквото беше! Ама как може някоя баба да каже нещо! Наглярка - при наличие, че снахата я е боляло као го е раждала. /щото всички други без болки и драми са родени .../
И с нея се изпокарала.

Значи мъжа и, който знае и е избрала с голямо его трябва да е в тези сложни отношения с родителите си щото авторката е "лек" характер...

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 15:27 от the Дорис

# 444
  • София
Тях няма да ги бъде.
Не че някой от двамата е изначало лош човек.
Но никой не се е замислил дали ще успеят са дадат най-добрия вариант на детство.
Това при толкова искано и чакано дете.
Важното за всеки от тях е той/тя да е отгоре.
Можете ли да се сетите кой е "отдолу"?

Mдаааа, милото момиченце, от старта си го...

# 445
Мале какви са тези простотии, като съм била на две работи и то едната хибрид, другата онлайн отвкъщи два дни след първата работа, мм се прибираше по рано от работа, да ми донесе вечеря и гатвеше той, за да си почина, (а по принцип аз готвя повече за дома. Как така ако имаш дете ще си ходиш само на кафета?? Естествено че имаш право на лично време, но то е твое решение как точно ще си го прекарваш и дали ще имаш желание след работа да се прибереш. То и без малко бебе докато се прибереш става 6;30-7, колко време ти остава докато легнеш, пак 3-4 часа максимум като имаш и задължения у дома, а не само свободно време за почивка.. 
Това е нелепо да се мисли, че домакинството е само за жената. Аз обичам да готвя много, и понякога се ядосвам че нямам повече време за това само, да си гледам цветя , билки и да готвя..но ако някой ми говори така като мъжете в темата няма и яйце да му сваря.

# 446
Ако решиш, че мамини са ги по-важни от мъжа - спокойно, няма на кого и яйце да свариш.

# 447
Ако решиш, че мамини са ги по-важни от мъжа - спокойно, няма на кого и яйце да свариш.
А той ако реши, че баща му е по важен?

# 448
  • София
Баща му ще му вари яйца.

# 449
  • София
На нея явно не са, щом си гледа детето. На него обаче тате му е по-важно, вкл.от собственото му дете, което от имат е безименно за него, щото не е на неговото.
Тя явно ще си вари яйца на детето, ама не съм убедена,че баща му, който 10 години дори не е комуникирал с младото семейство, ще се зарадва синът му да се върне при него, че няма къде да иде и хем си тръгва от омразните жена, дете и сватове, хем после моли да го прибират обратно.

Общи условия

Активация на акаунт