Медицински университет - Тема 5

• 14 219
  • 169
  •   1
Отговори
# 135
За съжаление аз не мога да изкажа мнение,но ще следя...
От кой курс ще им е необходим?

# 136
За съжаление аз не мога да изкажа мнение,но ще следя...
От кой курс ще им е необходим?

За моя изненада още от втори курс имат някакви упражнения по физиология, за които трябва стетоскоп и апарат за кръвно, макар и да не са много. Аз мислех поне от трети курс нататък.

# 137
Аз честно си помислих,че от 3ти курс ще им е необходимо ,когато им започнат Пропедевтика на вътр.болести.

# 138
Здравейте. Бихте ли споделили на лично съобщение препоръки за добри учители по биология и химия в София, подготвящи  кандидат-студенти? Благодаря предварително!

# 139
  • София
Littmann Classic 3  си е чудесен ( според дъщеря ми)  за студенти.
Скрит текст:
Нещо по - скъпо (тук вече според мен) е вариант за подарък при дипломирането.Загледала съм се по този повод в Littmann Core Digital.Той е от кардиологичния клас, но е подобрен и с цифрова технология. С много по-добра акустика е според описанието, с регулируема  диафрагма, с визуализация на тоновете като графика, с опция за архивиране  на тонове с цел проследяване на заболяването и т.н..Някой дали може да каже нещо по въпроса ( заслужава ли си, тоест) ,че аз съм лаик?

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 15:28 от Просто русалка

# 140
  • София
Апарат за кръвно трябваше във 2ри курс, не са скъпи, но гледайте да не закачен стетоскопа (ака пак се нарича така) за маншона. 30-40 лв. по спомен бяха скъпите в Ремедиум.
Стетоскоп Littmann Classic 3 купихме от Амазон преди месец, т е. 3ти курс. Цената + в добавка калъфа, дойде малко под тази в България.

# 141
Мен като реклама ми излезе, че има намаление по повод "черен петък" в stetoskop.bg.  Не съм разглеждала продуктите в сайта.

# 142
Ние търсим оферта с гравиране на името😀

# 143
  • София
https://www.medisave.eu/bg-bg/products/stethoscope-case-cardiopod-ii-all-black
Тук има и гравиране.
Ние решихме, че към момента е по-добре без.

# 144
https://www.medisave.eu/bg-bg/products/stethoscope-case-cardiopod-ii-all-black
Тук има и гравиране.
Ние решихме, че към момента е по-добре без.

Да,знам го този сайт, а иначе ние против кражба ще гравираме,не за друго.

# 145
Закрепеният стетоскоп може да се разкачи. Има винтче, отвива се и готово. Цял живот ползвам китайските стетоскопи, дето вървят към апарата за кръвно. Но и специалността ми не е "слухарска".

# 146
  • София
Закрепеният стетоскоп може да се разкачи. Има винтче, отвива се и готово. Цял живот ползвам китайските стетоскопи, дето вървят към апарата за кръвно. Но и специалността ми не е "слухарска".

Да, правилно, имало винтче. Личи си, че съм лаик.
Като прочетох се замислих, че трябва да има мембрана, която да улавя звука и проверих.
Това е модела (но май бе малко по-евтин преди 1 г.)
https://remedium.bg/microlife-bp-ag1-30-mehanichen-aparat-za-izm … -nalyagane-8356/p

# 147
  • София
Цял живот ползвам китайските стетоскопи, дето вървят към апарата за кръвно. Но и специалността ми не е "слухарска".
Ra2, аз пуснах  горното  питане  за  по- хубав, по-чувствителен акустично,  с повече  функции   стетоскоп не  от  стремеж  за излишно   изхвърляне,  а    единствено в  чудене  какво да измисля  за подарък на  завършилата прясно  докторка  Simple Smile
Скрит текст:
Тя  си  има  класическия Littmann,  специалността напред няма  да  е "слухарска",  но   ми се искаше  да е  нещо свързано  с работата напред подареното.  Иначе  в  деня на  издържането на  последния  трети държавен сестра й я   чакаше на  входа с  балони  с пожелания, с  букет,  с импривизиран  бърз  подарък  от  всички  ни.  Но  това  са неща  за  момента,  чуденето  ми беше  за  нещо,  което  да  й остане   за  спомен - затова  се  отказах  и  от   торта с  форма на  лекарска  престилка, със  стетоскоп,  инжекция,  блистер  с таблетки  и  сие неща по нея..  Та  ако някой  има  интересна  идея,    ще  съм благодарна  да  сподели.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 17:55 от Просто русалка

# 148
Цял живот ползвам китайските стетоскопи, дето вървят към апарата за кръвно. Но и специалността ми не е "слухарска".
Ra2, аз пуснах  горното  питане  за  по- хубав, по-чувствителен акустично,  с повече  функции   стетоскоп не  от  стремеж  за излишно   изхвърляне,  а    единствено в  чудене  какво да измисля  за подарък на  завършилата прясно  докторка  Simple Smile
Скрит текст:
Тя  си  има  класическия Littmann,  специалността напред няма  да  е "слухарска",  но   ми се искаше  да е  нещо свързано  с работата напред подареното.  Иначе  в  деня на  издържането на  последния  трети държавен сестра й я   чакаше на  входа с  балони  с пожелания, с  букет,  с импривизиран  бърз  подарък  от  всички  ни.  Но  това  са неща  за  момента,  чуденето  ми беше  за  нещо,  което  да  й остане   за  спомен - затова  се  отказах  и  от   торта с  форма на  лекарска  престилка, със  стетоскоп,  инжекция,  блистер  с таблетки  и  сие неща по нея..  Та  ако някой  има  интересна  идея,    ще  съм благодарна  да  сподели.

Някакво персонализирано медицинско куфарче,  или ако носи бижута, стилизирано колие на предстоящата тематика по специалността.
Аз бих заложила на нещо, за което си мечтае, дори и да не е непременно професионално. Ако кажете каква специалност е може и още идеи да ми хрумнат.

# 149
Аз съм за медицински екип, може персонализиран. Има и жилетки, елеци с лик на лекар и име. Облекло винаги трябва.

Общи условия

Активация на акаунт