СНБМ - инициативи - VIII част

• 11 432
  • 300
  •   1
Отговори
# 180
Най-вероятно няма кой да гледа детето тогава , така че мен не ме брой засега

# 181
Ами списание МАМА, МОЕТО БЕБЕ И АЗ и ДЕВЕТ месеца отразиха анонс за детския празник и съответно за кръглата маса ще го направят.
Ама все си мисля, че трябва да се сложат банерите нали си сътрудничим с тях...............

'9 месеца' са ок, защото раздаваха и брошури в у-щето за бременни, другите могат и да почакат.
Някой видял ли е, че са писали нещо за събитието?
Оставам с впечатление и, че никой не е дошъл на място. Как ще отразят празника?
Освен това имам спомен, че детето.инфо настояваха да са 'основен' медиен партньор точно, защото щяха да правят материал за празника. Последно имаше ли техен представител? Щото ако никой не е бил там, е много несериозно и по-добре да забравят за нас. Всъщност ето какво намерих на сайта на детето.инфо - явно е имало някой, но този някой просто е отбил номера с идването си: http://www.deteto.info/pages/HIDDENFRAMES.HTML

Най-вероятно няма кой да гледа детето тогава , така че мен не ме брой засега

Ееее, Жени, хайде ела.
Тъкмо ще ти донеса и грамотата и другия подарък за Пловдив. Разбрах, че ти си поела ангажимент да ги изпратиш.

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 22:47 от Cruela D'Evil

# 182
Ох, не знам откъде да започна  ooooh!
Хайде първо със срещата.
Тъй като сега разбрах, че следващия уикенд се събират 4 почивни дни мисля, че е наложително да се съберем тази неделя, защото другата седмица повечето може да заминат на някъде.
Ине, съгласна съм за часа. Нека да е 14.
Наси, мястото на мен не ми е много удобно, но ако няма други предложения разбира се съм на линия  Peace Мъжа ми ще е на работа, но ще метна Алекс на някоя баба  Mr. Green

Деси, за стратегията за образованието имаше в някоя от статиите, които пусна Ева, пишеше че този четвъртък ще се гласува от Столичен общински съвет. Rolling Eyes

Наси, някой трябва да се чуе със списанията, които са ни отпечатали поканата дали ще пишат как е протекло събитието в майския брой. Можеш ли утре да им звъннеш да ги питаш, ако не дай координати аз ще им звънна, защото не знам кога им е срока за печат да не го изпуснем ?
А за рисунките супер  Hug

# 183
А сега искам да си кажа аргументите против районирането и ще ви помоля да си кажете мнението, да не изпуснем момента за писмо, ако не сме го изпуснали вече  Rolling Eyes

Смятам, че това къде ще учи детето ми трябва да е наш избор, на родителите. Има най-различни причини, поради които мога да искам детето да не учи в най-близкото ми училище.

1) може училището да е само основно, да има лоша слава и т.н
2) може да предпочитам училището да е близко да работата ми или до работата на мъжа ми,а не до вкъщи, защото може иначе да нямаме възможност да водим и взимаме детето
3) може да искам училището да е близо до дома на някоя от бабите, а не до нас. Моята баба например от 1-ви до 3-ти клас водеше брат ми на училище. Родители, които работят до късно може да нямат друг избор освен този.
4) има училища със специализирани паралелки, музикални, с изобразително изкуство, спортни, с руски да речем и т.н. Това има ли нужда да го коментирам
5) може да искам в училището да има басейн, сега например по и този фактор играе роля при избора ми на ОДЗ, защото Алекс много обича вода и искам да ходи на плуване. Ако няма басейн в училище ще е много трудно някой да го води на друго място

И не на последно място никой не казва какво значи точно предимство за дете от района  Tired. Какво точно е район, кой ще го определи?
Аз например живея в квартал Надежда, но аз съм една община, а блоковете от отсрещната страна на улицата са друга община. Тоест училището, което ми най-близо се явява в друга община  ooooh!

Според мен училищата в които има голям наплив трябва просто да си въведат тестове. Брат ми едно време влезе с тест в 1-ви клас в 22-ро училище срещу НДК.
И тогава имаше райониране и въпреки че имаше висок резултат на теста не искаха да го вземат Confused Но нашите намериха връзки.

Така че последния ми аргумент е че това е предпоставка за корупция.

# 184
Ани, какво става ти ли ще поемеш връзките с дарителите?
Имам една молба към теб или ти ако не можеш някой друг да се заеме.
Статиите, които се пускат тук като линкове да се записват в word файлове и да се качват на сайта ни, за да имаме архив.
В противен случай след време като ни потрябва нещо първо е ужасно трудоемко да се рови в темите и второ в много случаи като имаш само линк статията вече я няма  Rolling Eyes

# 185
  • София
Статиите, които се пускат тук като линкове да се записват в word файлове и да се качват на сайта ни, за да имаме архив.
В противен случай след време като ни потрябва нещо първо е ужасно трудоемко да се рови в темите и второ в много случаи като имаш само линк статията вече я няма  Rolling Eyes

Хриси, аз го правя това от известно време. За по-старите материали пазя само линковете, но на тези от 2007 г. са целите статии. Същото съм казала да правят и на момичетата, които поеха част от изданията, когато аз започнах работа. Когато мине месеца, ще изпратя файла в пощата. А ако трябва да се качва някъде на сайта няма проблем само дайте адрес.

За срещата. Мисля че ще мога да дойда, но много по-удобно ще ми е в събота вечерта. Защото след 6 дневната работна седмица са ми се натрупали повече домашни задачи и предпочитам да имам цял ден без прекъсване.

# 186
  • На края на вселената!
За среща в неделя 14ч ще опитам да дойда, стига Лина да не ме изненада.

# 187
За районирането - Съгласна съм с голяма част от аргументите, посочени от Хриси, но също така смятам, че и обратните са вярни - че живущите в определен район трябва да имат предимство при записване в ДЗ и общообразователни УЗ в същия район (без профилираните такива, с изучаване на специални предмети или художествените у-ща - там трябва да си е на конкурсен принцип). 
Искам да имам възможност да запиша детето си в района, където живея.
Дали бабите (или респективно някой друг) ще идват до моя район или аз ще тичам да оставям детето сутрин и да го взимам вечер от друг, няма съществена разлика.
Предимство не означава "задължително", както беше преди години.
Всеки родител има възможността да избира дали да запише детето си в или извън даден район.
Съществено обаче е да се дефинира понятието "предимство" и да са ясни районите.

# 188
  • София
Омбудсманът издава каталог за правата на децата
Цитат
Омбудсманът Гиньо Ганев ще сформира работна група, която да изготви каталог с правила, свързани с грижите за децата, стана ясно вчера по време на национално съвещание "Да опазим децата на България". В каталога акцент ще бъде поставен върху правата на децата. Според Ганев институциите, които в момента се занимават с децата и техните права, имат дублиращи функции. По време на дискусията социалният министър Емилия Масларова призова обществото да издигне в култ отговорното родителство. Трябва да кажем стоп на майките инкубатори, кукувици, които оставят децата си на нашите грижи, допълни министърката. Тя призова и за ограничаване на насилието, показвано в медиите.

Децата на учителите с предимство за първи клас

Подборът на първолаците - в ръцете на училищата

Въвеждането на задължително обучение по религия

Светското обучение по религия трябва да бъде в часовете по истор … е отделен предмет

# 189
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Аз ще гледам да дойда, но ако няма кой да гледа Георги ще пропусна.

# 190
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
За районирането - Съгласна съм с голяма част от аргументите, посочени от Хриси, но също така смятам, че и обратните са вярни - че живущите в определен район трябва да имат предимство при записване в ДЗ и общообразователни УЗ в същия район (без профилираните такива, с изучаване на специални предмети или художествените у-ща - там трябва да си е на конкурсен принцип). 
Искам да имам възможност да запиша детето си в района, където живея.
Дали бабите (или респективно някой друг) ще идват до моя район или аз ще тичам да оставям детето сутрин и да го взимам вечер от друг, няма съществена разлика.
Предимство не означава "задължително", както беше преди години.
Всеки родител има възможността да избира дали да запише детето си в или извън даден район.
Съществено обаче е да се дефинира понятието "предимство" и да са ясни районите.

Peace Аз съм съгласна с това!

# 191
За срещата. Мисля че ще мога да дойда, но много по-удобно ще ми е в събота вечерта. Защото след 6 дневната работна седмица са ми се натрупали повече домашни задачи и предпочитам да имам цял ден без прекъсване.

И аз съм на същото дередже. Зарязах си всичко миналата седмица. Тази 6дневна и следващата 5 дневна имам много работа, а в петак пътувам. Така, че искам да си запазя неделята. А ще ми трябва и малко спокойно време за отчета. Така че, ако срещата остане за неделя аз пасувам. Ако се разберем нещо за събото вечерта ще дойда.

Ина имаше хора от детето инфо на празника - една мацка даваше брошури, а имаше и фотограф (който обаче не съм сигурна дале беше с нея  newsm78 )

Наси дано сте се чули с Пепи (пратих й твоя скайп) защото колежката й вече е дала пари и трябва да и дадем рисунки.
Ако не се видим в неделя дайте отчета за продадените рисунки и фактурата от кафето на Хриси, за да довърша отчета.
Ина дойде ли фактурата от кетъринга / обещаха да я пуснат по пощата на твоя адрес?

# 192
Цитат
Наси, някой трябва да се чуе със списанията, които са ни отпечатали поканата дали ще пишат как е протекло събитието в майския брой. Можеш ли утре да им звъннеш да ги питаш, ако не дай координати аз ще им звънна, защото не знам кога им е срока за печат да не го изпуснем ?

Хриси днес съм на работа и не мога да звънна. В Акшън плана на Доли, за малкото събитие, което принтираше по срещите най-накрая има данните на списанията.

# 193
Цитат

Хриси днес съм на работа и не мога да звънна. В Акшън плана на Доли, за малкото събитие, което принтираше по срещите най-накрая има данните на списанията.

Момичета, нека който говори със списанията да има предвид, че:
- за да отразят събитие, на което не са присъствали, се очаква ние да им предоставим текст и снимки и
- трябва да ни предоставят поне х 1 бр. от списанието, в което има публикуван анонс и последващо отразяване.
Нали все пак сътрудничеството има 2 страни - ние слагаме банер в замяна на отразяване на събитието (или поне и те да качат наш банер на техните сайтове)

# 194
Ани, какво става ти ли ще поемеш връзките с дарителите?

За първото- връзките с дарители, аз съм ок да ги взема.Ще ми трябва някой , който да ми обясни първоначално какво трябва да направя и да ми даде координати и нямате грижи! Hug С кой да се свържа от вас, за да ми обясни по-подробно?Вадя си нещата от предният постинг, в който бяха описани някои от нещата, но ми се иска да ги обсъдя с някой Simple Smile
За второто- съгласна съм да ги качвам на сайта- още повече така се бяхме разбрали на срещата.Но ако Евчето ги е хванала и ги иска -ок, аз ще поема нещо друго:2box:. 
За срещата- Добро ми е удобен, само че ако не намеря кой да пази Калина ще трябва да я водя с мен, а доколкото разбирам това не е желателно.Засега баща й трябва да ходи на team building , ако има промяна ще дойда!Така че за идването допълнително ще потвърдя!

Общи условия

Активация на акаунт