Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 20 230
  • 498
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, на всички жени ли се правят тези биопсии преди ин витро? Какви са показанията за такова изследване ?

# 211
Здравейте, на всички жени ли се правят тези биопсии преди ин витро? Какви са показанията за такова изследване ?
При мен при първото инвитро не направихме биопсии понеже сме с мъжки фактори и се предполагаше, че това е причината. След неуспешният трансфер направихме микробиологична и импо+ биопсия. Оказа се, че има бактерия и импо+ е 1, като предположението беше, че може наличието на тази бактерия да е причината. След лечение с антибиотици резултатът на контролната биопсия ми е същият, отново бактерия, отново 1. Не съм имала някакви оплаквания, затова и първият път не направихме биопсии, хистероскопия и т.н., но отрицателният резултат беше причината да потърсим проблем и там.

# 212
Показанията са най-често липса на друг проблем и неполучаване на нещата въпреки това. Общо взето, който иска да провери всичко, проверява и това.

# 213
При мен биопсиите бяха предложени заради извънматочна бременност след инвитро на друго място. В общи линии трябваше да проверим какво не му е харесало на ембриона в матката.
Втори рунд биопсии правих след лечение от ендометрит.
Трети рунд ще е защото транафера ще е повече от година след последните, а е добре да знаем какво е актуалното състояние.

# 214
Излезе на страницата на Надежда.  От 22 ноември , включително и декември за нови пациенти.  И почнат и митохондриални трансфери. Аз мислех че е забранено в Бг, защото сме в ЕС.
Също и кампания за ПИД и също трансплантации на яйчници
Дълбоко съм разочарована от срещата си с ембриолог Стефка Николова.
Когато става дума за най-ценното – пътя към живот – очакваш човечност, професионализъм и последователност. Вместо това получих две напълно различни истории – първият разговор вдъхна доверие, вторият го разби.
Болката от несъответствието не е само професионална – тя е човешка. Защото зад всеки пациент стои надежда, а с нея трябва да се работи внимателно, не формално.
И дано един ден системата разбере, че думите и отношението понякога тежат повече от диагнозата.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 07:15 от Polina1980

# 215
А каква е цената на тези две биопсии и как се взимат?
На кой ден от МЦ и с упойка ли е ?
Трябва ли някакви допълнителни неща да има?
Мисля да поискам от докторката да направим и това изследване, така и така стимулацията ми ще се отмени за януари, дали е добра идея ?

# 216
А каква е цената на тези две биопсии и как се взимат?
На кой ден от МЦ и с упойка ли е ?
Трябва ли някакви допълнителни неща да има?
Мисля да поискам от докторката да направим и това изследване, така и така стимулацията ми ще се отмени за януари, дали е добра идея ?

970лв, ИМПО+ и имунологична, на около 14-ден от цикъла се правят, ИМПО + следи и имплантационния прозорец, процедурата е 1 мин, като при взимане на цитонамазка, после чакаш около седмица и повече за резултати и после коментари с  лекуващ лекар.Успех!

# 217
Важна информация за имунологичните биопсии е, че ако ги правите на естествен цикъла после трансферът трябва пак да е на естествен цикъл. Ако ги правите с хапчета съответно и трансферът трябва да е така.

# 218
Да попитам, дали са ви звъняли събота или неделя за Час в Понеделник? Вчера се обадих следобед и едвам ме вмъкнаха в листата за чакащи за Понеделник, казаха ми чакайте си обаждане, ама се чудя това обаждане кога ще е

# 219
На мен са ми звъняли в събота ембриолозите , за да уточним датата за трансфера .

# 220
Здравейте. Да има някой случайно с резултат “индекс на имунен баланс 4” от ИМПО+?

# 221
Имайте предвид, че две 4ки не значат непременно едно и също, това е някакво ниво на балансираност, но може едни клетки да са ви завишени, други занижени, а на друга жена със същия score да е обратното. Съответно и различни терапии.

# 222
Ясно. От нещата, които съм чела тук, предположих. Часът ми е в края на седмицата и нямаме търпение. 😀 Затова са изкуших да пиша.

# 223
А, няма лошо. Simple Smile
Но няма много да научите дори да пише някой друг с четворка. Simple Smile
Само докторът може да обясни какво е подходящо за вашия случай, защото е доста засекретена тази биопсия, но сякаш 4 е приличен резултат - тоест по-скоро едва ли това е решаващият проблем за липса на имплантация, ако това търсите.

# 224
Ами не.. причина за аборти търсим 😀 най-разнообразни. Все едно съм тръгнала страница по страница на някой учебник.

Общи условия

Активация на акаунт