Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 20 098
  • 498
  •   1
Отговори
# 225
Успех! Аз също бих проучила всичко! Но честно казано не бих се връзвала прекалено точно на ИМПО+. Повече на класическата имунологична биопсия. ИМПО+ е твърде експериментална.

# 226
Благодаря. Ами при извънматочна след ин витро… в тръба, от която е имало бременност по естествен път година и половина по-рано (макар и неуспешна ), вярвай ми всичко ще искаш да провериш. Simple Smile

# 227
Стефи , добър е резултатът , от 4 нагоре е супер . А за колко време ти излезна резултатът и имаш ли и имунологична биопсия ?

# 228
Благодаря! ❤ Да, имам абсолютно всички биопсии. Имунологичната е  с “индекс на имунни клетки 6” и също пише, че биопсията е взета в имплатационния прозорец. Излязоха ми за 11 календарни дни ( биопсията беше взета в четвъртък и общо 4 дни почивни ми се паднаха) . Микробиологична и вирусологична излязоха за 4 календарни дни (пак взети четвъртък ).

# 229
Февруари месец ми бяха първите биопсии и тогава в приложението не ми излизаше резултат от имунологичната биопсия . Само ИМПО и ИМПО + . Явно има промени .

# 230
Явно. На мен ми излезе всичко с изключение на епикризата от хистероскопията в приложението.

# 231
На мен ми излезна епикризата след 20 дни

# 232
Един съвет от мен относно МБ биопсиите в Надежда. Гледайте дали пише, че имате левкоцити. НЕ трябва да има завишени левкоцити в матката. Аз имах, иначе не се изолираха микроорганизми, нямаше коментар дали има лактобацили. Никой не го отрази това в Надежда. Калчев се хвана за главата година по-късно, че не е обърнато внимание. При него излязоха бактерии и ги лекувахме. Както и нула лактобацили, та вливахме.

# 233
Изобщо не е само в Надежда това. И аз имах такъв случай, но другаде. Явно не им се занимава, друго обяснение нямам.

# 234
Аз съм разговаряла с моята репродуктивна относно 4-6 leuco/поле , включени в слузни повлекла , което ми излиза на биопсията  и тя ми обясни защо се появяват. Дрги момичета са споделяли , че и при тях излизат . При мен имаше и хистероскопия преди биопсията , на която също ще се види дали има ендометрит.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 00:12 от 💐💐Sunshine_00💐💐

# 235
Ако си мислиш, че сега нямаш бактерии  , се бъркаш жестоко. Матката не е стерилна среда . За да има защита на матката лактобацилите трябва да преобладават във влагалището като намалят по пътя влагалище - цервикс - матка. (Киселинността е различна )И аз имам микробиом от Калчев. Аз не съм сигурна дали от микробиома на Калчев не се взима и от цервикса.( Мисля, че не може да се избегне да не се вземе и от там) От микробиологията в Надежда аз си имах лактобацили в цервикса , но и във влагалището ми преобладаваха.

# 236
На всички микробиологии в Надежда ми излиза, че ми преобладават лактобацилите . На микробиома 02.10 излиза , че не се изолират микроорганизмите , за които се изследва ендометриума - уреаплазма , микоплазма , гарднерела и т.н не ги помня всички . Не разбрах точно какво точно имаш предвид .  Стана ми интересно за левкоцитите , които спомена Семира .

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 01:12 от 💐💐Sunshine_00💐💐

# 237
Моите левкоцити в цервикса бяха 1-2/поле. (две седмици преди това ми правиха хистероскопия) Отделно се прави PCR за хламидия, гонорея, микоплазма, трихомони , уреаплазма двата вида, гарандрела и вирусите HSV1/2 (вирусологична биопсия).
В на Калчев микробиома не пише нищо за левкоцити. Там всички бактерии са си дадени с к-во и идеята е, че трябва да преобладават лактобацилите. Аз бях с тежка дисбиоза заради много чест и скорошен прием на антибиотик (1 ден преди изследването)и той ми беше изписал два антибиотика. Единият антибиотик смених с друг , защото във влагалището ми се изолираха стрептококи и другият си го оставих, защото ми показа колпит от влагалищен секрет, който се предизвиква от гарандрела. За информация във влагалището също имах липса на лактобацили.
 В микробиомът на Калчев стрептококите бяха 10^1.6, а гарандрелата 10^2.2 и пишеше, че тези бактерии преобладават. Затова ми беше изписал лефлуксацин за стрептокока, който е и нискочувстителен антибиотик за него (не си беше направил труда да го провери) и флажил за гарандрелата. За сравнение с микробиома на моя приятелка  с наличие на лактобацили в матката 10^5.9, имаше и стрептокок с к-во 10^2.3 и гарандрела 10^2.7 (дори по-високи от моите) При нея нямаше нужда от лечение. Точно, защото матката не е стерилна среда и винаги ще има бактерии. Просто лактото трябва да преобладават. И мен малко ме смущава, че от микробиологиите в Надежда не пише нищо за лактобацили в матката, но ще питам докторката като отида при нея. Сигурно си има обяснение. Относно микробиомът на Калчев на мен ми беше полезен, но антибиотиците, които пих, ги взех на база влагалищен секрет, а не микробиом.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 07:47 от Stefaniya

# 238
Ами аз просто споменавам, че в Надежда не откриха бактерии, а и не обърнаха внимание на левкоцити, които са сигнал за евентуален проблем. После се откриха бактерии при Калчев в големи количества. Ясно, че не е стерилна, същото е като влагалището - но трябва да преобладават лактобацилите. При мен такива нямаше, което в Надежда не ги вълнува. А във влагалище винаги са ми преобладавали лактобацилите в годините. Та явно са малко независими. При мен резултатът от лечението и вливките в момента е на лице. Не е само това решението, много неща направих, защото не исках да гърмя здраво ембрионче в кофти или непроверена среда.

# 239
Маточната кухина на здрава жена е стерилна среда.В нея не трябва да има бактерии или левкоцити.Матката ,тръбите и яйчниците трябва да са защитени от бактерии и вируси. Ако влагалищната бариера е нарушена и има чести инфекции това застрашава и матката.

Общи условия

Активация на акаунт