Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 2 801
  • 88
  •   3
Отговори
# 75
Моя опит с инвитро на естествен цикъл не е хубав. Направихме пункцията имаше годна яйцеклетка оплоди се и се развиваше добре докато не тръгнахме за трансфера на 5 ден когато ми се обадиха и ми казаха че е спряло развитие. След месец почивка си направхме стимулация и имаме добър брой извадени яйцекетки и ембриони на 5 ден

# 76
Здравейте.
Иска ми се утре да бъдем в манастира, където ще се проведе ежегодния курбан на болница Надежда. За първа година ще ходим. Въпросът ми е към, тези които са присъствали до сега, носи ли се нещо?

# 77
Аз бях с намален яйчников резерв, със стимулация, при първи опит от две яйцеклетки, един ембрион за трансфер. Неуспешен опит. При втория стимулиран опит, пак само две яйцеклетки, пак само един ембрион, но опита беше успешен и имам момиченце.

Пожелавам ви успех, с намален и изчерпан яйчников резерв, с една яйцеклетка, я стигнете до ембрион, я не.
Не тръгвайте с голямата кошница.

Но в крайна сметка една яйцеклетка и един сперматозоид са необходими и може би ще имате късмет и успех този път. Никога не се знае. Стискам палци.

Предполагам процесът е подобен като при стимулация. Отиваш на 3 ти ден, казват ти фоликул отдясно. Ако има, ако няма чакаш следващия месец. Ако има отиваш пак след няколко дни, когато ти кажат. Казват ти кога ще ти сложат таймираща овулация инжекция. Слагаш я, вадят. Казват ти дали яйцеклетката става. Ако става я оплождат. Ако не става, чакаш следващия месец. Ако става я оплождат, след няколко дни ти казват има ли ембрион и ще има ли трансфер. Ако се развива и е ок, има трансфер, ако не се развива, опита пропада, и чакаш следващия месец.

Успех, пожелавам хубави сперматозоиди и хубава яйцеклетка.

Здравейте! Някоя от вас имала ли е опит с инвитро на естествен цикъл? Знам,че е субективно,разбира се, но ей така за малко информация. Мерсиии

# 78
  • Sofia
Аз съм била само на естествен цикъл и са ми вадени по една Я, само два пъти имах две и те бяха ок.
Развиваха се добре, всякакви варианти ми връщаха-на 3 ден една и на 5 ден след това, по 4 наведнъж, по една...
Просто явно има проблем с протокола след самото инвитро. Самият доктор, при който в крайна сметка се случиха нещата тутакси, също беше учуден при такива показатели на ембрионите защо не се е получило нищо.
С мен в Надежда винаги са били мили и отзивчиви, явно след процедурата се претупват нещата, поне това са ми личните наблюдения.

# 79
Все повече хора споделят, че ембриолози и биолози претупват нещата. В случая, в един и същи месец, една и съща спермограма, различни мнения от двама биолози и същото с ембриолозите. В рамките на 5 дни чути две противоположни мнения на ембриолози. Явно това звено куца много.

# 80
Полина, може ли да споделиш в детайли? Може и на лични.

Аз само на теория съм пациентка на клиниката, имала съм един първичен преглед преди година там, сега ще отида при друг лекар, да видим… Номтези от вас, които са запознати и с персонала, има ли там напуснали от екипа ембриолози или нещо да ви е известно да се сменило? И на мен няколко потребителки ми казаха, че са доволни от лекарите, но не са сигурни за ембриологията. А уж е най-голямата и напреднала ембриология в България (или?).

# 81
По-добре публично. Нали затова е темата, за мнения и добри и лоши. Simple Smile
Аз моето, че ембриологията и в Надежда не става, макар че уж е от водещите в Бг, съм го споделяла много пъти, подкрепено от три неуспешни опита с лош % оплождане и оцеляване и последвал успех от раз в чужбина.

# 82
Факт, е че за едни и същи ембриони чух сто неща.

# 83
  • Sofia
Моят опит пък точно с ембриологията е положителен. Надминаха очакванията ни. Изкараха от мен само една читава яйцеклетка, а имаме и мъжки фактор. Използвахме селекция MACS, препоръчана ни от андролозите след разговор с тях (имаме висока DNK фрагментация). Ами яйцеклетката се оплоди и стана хубав ембрион според думите на ембриоложката и двете лекарки с които съм разговаряла, а и имах грейд, който също проверих с chatGPT, и информацията се припокриваше с това, което ми беше казано.
Друг е въпросът, че от 12 антрални фоликула, накрая останаха 4, извадиха се 3 яйцеклетки и две от тях не бяха годни за нищо. Въпросът е, че с едната годна успяхме да направим ембрион.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 17:02 от Rouina91

# 84
Хубав ембрион по грейд без pgt не съществува. И аз в надежда имах 5АВ и 4АА грейд, 0 имплатация. В чужбина 1 единствен минал pgt + резултат, без никаква друга по-различна терапия. Ембриолозите в Бг са много назад в развитието си, за съжаление.

# 85
  • Sofia
Съгласна съм с теб. То няма как да се знае със сигурност, ако не се изследват. Друг е въпросът кой има възможност и желание да го прави, защото сумата не е малка, още повече ако са няколко. Това вече не зависи от ембриолозите, а от нас самите до колко сме склонни да даваме тези пари. Тук вече не знам до колко ще се справят със самото тестване без да има негативно влияние върху самите ембриони. На мен лично мисълта ми беше друга - тотално бях отписала целият цикъл след като ми казаха, че имаме само една годна яйцеклетка. Не вярвах, че въобще ще го докараме до ембрион. То не, че стана нещо след това, но самата идея, че опитът ни не беше изцяло изгърмян още на пункцията и стигнахме до трансфер ми подейства положително и останах с добри впечатления от ембриолозите. Това вече до колко читави ще са ембрионите генетично не зависи от тях си мисля.

# 86
Парите които се дават за PGT и парите които се дават за нов опит, дори и по фонд е от земята до небето. И не е нужно да се изследват всички ембриони. За мен трансфери без изследване, още повече с мъжки фактор или жени 40+ е абсолютна загуба на време. Да, може да има успех някога, но защо трябва да се губи толкова много време и средства. Да не говорим психически и емоционално цялото чакане след трансфер и евентуален неуспех. Всеки си преценя, аз говоря от моя опит Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 17:32 от Moni442

# 87
  • Sofia
И тук съм съгласна. След смяна на лекарката обсъдихме и това, също така тя препоръча да изследваме ембриони при следващият ни опит, който ние сериозно обмисляме. И двамата сме сравнително млади - аз на 34, мъж ми на 35. Други се оказаха проблемите при нас и евентуално затова сериозно обмисляме тестването. Имаме още време да го помислим, но вероятно ще го направим.
Moni, вие тези ембриони с хубав грейд в Надежда бяхте ли ги изследвали?

# 88
Според мен жените забременели извън България много крайно се изказват… все пак тук има лекари, които са помогнали на много двойки и много двойки все още разчитат на тези хора, че ще им помогнат. Един лекар за да ни помогне трябва да му вярваме. Това, че някой не е помогнал на вас, не означава, че няма да помогне на друг.

Общи условия

Активация на акаунт