Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 17 497
  • 443
  •   2
Отговори
# 435
  • София
Аз не разбирам въпроса, но съм имала преглед няколко дни преди трансфера. Ако се визира преглед в деня на трансфера, не помня да съм имала.
То не епреглед, просто 1-2 мин разговор, ако имаш въпроси.
Преди самите трансфери ако съм имала въпроси винаги сме коментирали с репродуктивната, но не е било в кабинета, а горе в залите преди да започне съответната манипулация.

# 436
Тази година имах 2 трансфера и такъв разговор не е имало. Отиваш си направо за трансфера.

# 437
На някой вливано ли е Флебогама,  ако може да каже цената?

# 438
Здравейте! Кога се обаждат ембриолозите след пункция, за да ни уведомят колко яйцеклетки са били годни и са се оплодили и как се развиват?

# 439
Обикновенно към обяд на следващият ден се обаждат за тази информация. След това на 3 и на 5 ден.

# 440
Това практика ли е да не изписват фраксипарин  след трансфер? В Надежда имам в предвид.
Преди все са ми изписвали, сега даже и аспирин нямам?
Какви изследвания са нужни за да ти изпишат фраксипарин?
Аз 3 пъти съм забременявала и съм вземала фраксипарин, сега трябва да се моля????

# 441
Не са ми изписвали там профилактично фракси, защото още нямах изследвания за тромбофилия тогава. После проимах, но бях сменила вече клиниката и съм си на клексан от деня на трансфера.

# 442
  • София
При мен и при двата трансфера имах профилактично Фраксипарин 0.4. Тромбофилията я изследвах след това и направих консултация с хематолог, от която се потвърди, че тази терапия е била адекватна.

# 443
Аз имам два трансфера там, в момента съм бременна от втория и не съм имала никога изписван фраксипарин. Това според мен е част от протокола профилактично и не бих казала, че е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт