Подготовка за малкия човек - тема 30

• 8 209
  • 213
  •   1
Отговори
# 180
Много, много ви благодаря 🫶

# 181
Здравейте, момичета! От няколко дни съм на вълна "помпа за кърма" и за сега се колебая между Momcozy и Medela. В момента в сайта на bghlapeta са доста намалени и разликата в цената между двете не е голяма. Бихте ли ми дали съвет какво да съобразя в избора? По-голям/ по-компактен бюст фактор ли е и др.?

С точно тези двете помпи съм в момента. За съжаление не успях ексклузивно да кърмя и се налага да се цедя, за да стимулирам вече 5 месеца. Попмата за мен се оказа изключително важна и направих няколко грешки в тази насока. Първо си бях взела точно тази Медела, но както по-рано казаха, с нея си вързан за дивана и освен ако кърменето не ти се получава и нямаш нужда да се цедиш повече от веднъж -два пъти на ден или ако бебето не е в кувьоз примерно и да му цедиш само докато то не е при теб за мен не е подходящ избор. Аз нямах достатъчно кърма и ми се налагаше да се цедя на всеки 2-3 часа денонощно докато гледам бебето и беше абсурдно с такава помпа да се случи това, т.е. да седя вързана на дивана, а някой друг да трябва да се занимава с бебето. Но късно се усетих и един месец карах с нея като естествено се цедях когато успея, което понякога означаваше да правя по-големи паузи, съответно кърмата ми не успяваше да се стимулира достатъчно. В края на първия месец се реших да взема още една помпа - точно тази Momcozy и благодарение на нея ми се спаси кърменето. Започнах да цедя с нея на всеки 3 часа, защото тя позвoляваше да гушкам бебето, да готвя, да чистя и да правя всичко докато се цедя и нямаше нужда да чакам бебето да е заспало. Съответно благодарение на честата стимулация кърмата ми се поувеличи, (не достатъчно, защото вече беше късно), но всяка капка за мен беше от значение. И така до ден днешен, през деня ползвам Momcozy, през нощта когато бебето спи ползвам Медела. Но ако се върна назад, по-скоро бих си взела само Momcozy. Отделно това което не харесвам на Медела е че има само един размер фуния включен в комплекта, което е много неприятно, и трябва да дадеш 20-30лв още за друг размер фунии, ако зърното ти е от малките/големите. Освен това са само 3 размерите, а на мен дори най-малката им ми беше голяма. Докато Momcozy има в комплекта включени над 4-5 размера вложки и пособие с което да се измериш, така че да използваш максимално подходящата за теб вложка и да се цедиш по-ефективно. За справка моя бюст след раждането стана с чашка размер D и въпреки това нямах проблем с MOmcozy, което в началото ме сприаше да избера нея, защото си мислех, че за голям бюст няма да е подходящо (да има място) да си слагам в сутиена и handsfree помпа.

# 182
За матрак на бебето на какво се спряхте?
Гледам един Магнифлекс на Pierre Cardin, от хубавите ли е? Дали има опасност от задушаване?

# 183
Гледам един Магнифлекс на Pierre Cardin, от хубавите ли е? Дали има опасност от задушаване?
Ние купихме Кашмир на Рейни от Вис Виталис, доволни сме

# 184
Не  е до марката, а до твърдостта на матрака. Та за конкретния модел или го вижте на живо да прецените или някоя мама, която го е ползвала да каже.

# 185
Здравейте, момичета, имам два въпроса.

1) Бихте ли препоръчали некст ту ми, от което сте доволни? Някоя пробвала ли е на Snuz, заслужава ли си парите?

2) Използвали ли сте гнездо? Ако да, какво? Доста чета за риска от задушаване..

# 186
Ние имаме Chicco next2me Magic и сме доволни. Ние го взехме втора ръка, ползвахме го, после го дадохме на едни приятели, после на други приятели и смятаме да го ползваме втори път, та мога да потвърдя, че освен удобно е и здраво. Евентуално колелцата бих сменила само. Освен това всичко е с ципове и се пере в пералнята.

# 187
Няколко човека сме писали за Magniflex на Pierre Cardin. Хубав е. Ние го ползваме.

За гнездо също съм писала, че препоръчвам на Cotton Hug, поради доста причина. Хубаво матраче, добра изработка и материали. Но имайте предвид, че се ползва до около 5-6 месец (може и до по-рано или до по-късно), защото бебетата в един момент започват да се обръщат. Нашата често иска да спи по корем и в гнездото и е трудно да се обръща.

# 188
Пълнолуние, а на Cotton hug твърдо ли е матрачето? Аз се чудя между него и Coconababy.

# 189
Ние сме със SnuzPod4 от приятели, но и да не бяхме пак бих избрала него. Стабилно е, малкият обожава че се люлее, включително се люлее постоянно сам понякога като се събуди, а не плаче, а като му е закачена въртележката си е откарвал и по 1 час да се люлее сам, защото вижда, че и въртележката се клати от неговите движения. На активна гимнастика не харесваше, та му бях закачила лента с играчки, които се водят за количка, та започна да ги удря, от люшкането още повече се ентусиазираше. Може да се сложи и стопер да не се люлее, от която страна предпочитате, така става и с лек наклон и е антирефлуксно. Мести се лесно - може да се изкара и само коша, без основата.
Матрачето също е тяхно, не спарва. Ние като цяло сме много доволни и пак бихме взели такава за второ.

# 190
Дейзи, не бих казала, че в твърдо, но не е супер мек. За мен е добър.  
Скрит текст:
Така изглежда без да го стискам с пръсти. При стискане с пръсти се усеща материала, но не и пръстите. Калъфа на гнездото се сваля и се пере в пералня.

Половинката ми беше взел едно евтинко гнездо, което така и не ползвахме. На светлинки години е от Cotton Hug. Нещото, което се води матрак е едно тънко одеало. Не бих сложила детето да спи в него, освен ако няма друг твърд матрак под това гнездо. Това на Cotton Hug се ползваше всеки ден и го взимахме с нас при пътувания и малката си спеше в него.

За споменатото от теб не мога да кажа нищо. Бях гледала един влог и бяха споменали, че бебето е отказало да спи в него и са минали на Cotton Hug.

# 191
  • София
Момичета, а леглата Next to me до каква възраст се ползват? В чуденка съм дали да дам едни 600 лв. за next to me и след няколко месеца още толкова за голяма кошарка.

# 192
Доколкото знам next to me е до около 6 месечна възраст. Аз мисля да взема кошара с падаща преграда, и без това спалнята ни е миниатюрна и искам не искам ще е next to me.
Аз имам въпрос относно столчетата за кола. Живеех в заблудата, че ще купя количка 3в1 със столче, което да ползваме до около първата годинка (горе-долу толкова са 13кг), дори съм си харесала модел на Чиполино. Колкото повече чета обаче, разбирам, че тези столчета не са окей.
Можете ли да ми препоръчате столче за кола от новородено до максимално дълъг период напред? След това вече се купува столче за голямо дете доколкото знам и се ползва до достигане на ръст/кг зададени от производителя.

# 193
  • 🌊
Аз се отказах от next to me, защото реално просто ще ми отложи търсенето на кошара. Уви, производителят към който се насочих още не ми е отговорил на въпросите.

За столчетата за кола аз бях в абсолютно същата ситуация, но в последствие разделих нещата на столче и отделно количка 2в1 с идеята да имаме повече избор и сигурност. След четене на проучвания и мнения може би I-PRODIGI  на Joie би било подходящо, защото е за до 7 годишни, идва си с базата. При нас отпадна, защото не виждам как би било комфортно на 7 годишно да е обратно на движението и със сгънати крака. Другите ни варианти, които останаха са Joie - I-Spin, 360° и AXKID SPINKID 2, но те са до 4 годишни.

# 194
Имам питане: дали за новородените е важно матракът да е максимално твърд само заради риск от задушаване или и за гръбнака е необходимо условие?

За next to me, ние сме с платнена сгъваема кошара от тези дето има еднотипни на чиполино, лорели, мони и кой ли още не. На второто ниво те са до 9 кг или до 6 месеца. После пак може да си спи плътно до родителската спалня но вече ще трябва да е на първото ниво което е под нивото на матрака на спалнята и обмислям вътре да сложа 2 твърди матрака един върху друг за да не стане изведнъж твърде ниско само с едно матраче.

Кошарите които се водят само нект ту ми, тип кошче, пак са до 6 месеца. Освен по скъпите на чико от 600+ лв  , има и разни бюджетни по 180 - 250. При тях обаче няма опция да продължи да се ползва след тази възраст, а за мен до годинка поне ще е добре детенцето да си е до мен а и за нея е спокойно.

Този тип кошарки са по удобни защото лесно се местят по стаите през деня заради габаритите си. Защото реално в такава стандартна платнена кошара 120х60 едно новородено направо се губи, излишно голяма е.

В детската сложихме дървена кошара но при нас няма място за нея иначе и тя щеше да си е супер некст ту ми защото има 3 нива и твърда подматрачна рамка тоест на високото ниво щеше да си спи прилепена до нашето легло и над 9 кг със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт