Подготовка за малкия човек - тема 30

• 9 363
  • 243
  •   1
Отговори
# 240
Аз не съм стерилизирала шишетата, нито с първото нито с 2рото. 🤔 От време на време ги заливах с вряла вода.

Помпа може и да си носите в болницата, аз ползвах на болницата, ами то все едно нищо не вършеше тази помпа. Nano,neno  нещо такова беше. Добре,че малкия засука добре и правилно,че иначе щях да приключа с кърменето преди да съм започнала. 😃

# 241
За помпата не съм много съгласна, задължителна си е поне по мое мнение. Доста добра работа ми свърши в болницата на мен. Да отбележа - ръчна помпа! Аз не успях да цедя на ръка, някоя акушерка само, ако ме стисне за да види каналите, та благодарение на помпата не съм с мастит. При мен нямаше опция помпа от болницата, но аз съм малко Монк и не бих взела така ползвана помпа 😀

# 242
Помпата може и да докара мастит. Ако всичко е наред с кърменето, не е нужна и може да навреди. При мен беше нужна, но пак ме доведе до хиперлактация и болезнени бучки.

Мастит се избягва с кърмене на често

# 243
Не съм цедила на ръка, защото не исках..
Ползвах моята на Авент(ръчна) и няколко пъти електрическата на Медела(на болницата). Тогава разликата ми се видя от земята до небето, в полза на втората :=)

Общи условия

Активация на акаунт