Студенти в Испания -тема-2

• 5 596
  • 82
  •   1
Отговори
# 75
drakon4e, какви са условията за хранене в стаите и общите части в двете общежития, които сте ползвали? Като уреди в стаите или на етажа и стол/ресторант на място?

В Амро - при ния имаще кухненски бокс със хладилник и микровлнова  и котлон - в "апартамент" с 2 спални. Приятелката й беше в апартамент с 6 спални и там имаше холо-кухня и имаше и печка....но поради броя на хората чистотата беше под вечен конфлкт. В Абро тя беше с включено храна в цената на наема и не съм го мислила много - ще може ли да готви - или не; Храната беше прилична.

В Микампус е с по- добри условия за апартамент с 2-е спални - имат холо-кухня с пералня, печка, микровълнова и голям храдилник. Тя си взе и еърфрайър, за да готви -  не избира включена храна в цената на стаята; Засега няма оплаквания. Но храната в Хетафе се оказа, че не е проблем  - и е по- евтина от БГ и е по- вкусна - има доста супермаркети наоколо, заведения за храненне тип студентско  и тип по- гъзарско....оцелява се...., а има и БГ магазин, за който съвсем му е милно и родно за у нас.

# 76
Много благодаря, това е много полезно и за нас!

Чудим се и ние дали може да се вземе еърфрайър и в университетските общежития, щом изключват котлоните за първокурсниците.

# 77
  • Sofia
Здравейте,
Пиша с молба за нови впечатления от общежитията в Хетафе - университетските на Карлос 3, Микампус и АМРО. Цените со уеднаквени, но какво прави впечатление като позитиви и негативи на младежите, които са там за първа година, а и не само? Също така, ако се избере двайно настаняване, можеш ли да поставиш условие за съквартирант - напр. да е от твоята националност? Всякаква информация ще е полезна.
Благодаря Simple Smile
Здравейте, моята девойка е в Микампус, в двуспален апартамент. Това са две стаи, всяка със собствена баня и холо-кухня. Както писа Драконче, имат пералня, котлони, микровълнова и хладилник. Взе си еърфраер и кафемашина. Чистят веднъж в месеца и тогава сменят чаршафи, на май не се престарават с чистенето.
Ако някой иска да преспи се плаща 25 евро, но не ти осигуряват допълнително легло и трябва съгласието на съквартирантката. Обаче никой, разбира се,  не обявява на рецепция, че ще има гост Simple Smile
За храната в общежитието нямам отзиви, защото е без изхранване.
Храната в магазините е по-евтина от БГ и  с 30-40 евро на седмица се изхранва, зависи какво си пазарува.
Питай ако имаш въпроси.

# 78
  • Мадрид / София
Българския магазин в Хетафе е много добре зареден. От време на време пазарувам от него, макар да ми е в обратната посока.

# 79
Много благодаря, това е много полезно и за нас!

Чудим се и ние дали може да се вземе еърфрайър и в университетските общежития, щом изключват котлоните за първокурсниците.

Повечето й приятели си взеха еърфраери още миналата година, а тя си купи през септември ей сега. Нейния струва 40 евро, като има и доста по-евтини....

Иначе тази година имат  и приятели, които излезнаха на квартира и не са в общежитията - те също са доста доволни от условията. А като цяло се учи в библиотеките за изпити и през годината, така че няма голяма промяна.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 12:21 от drakon4e

# 80
Българския магазин в Хетафе е много добре зареден. От време на време пазарувам от него, макар да ми е в обратната посока.
А от него дали може да се поръчва онлайн, че синът ми е на другия край на Мадрид в Autonoma

# 81
Здравейте. Не успявам да схвана ранното кандидатстване. За всеки университет ли е различно или за всички е еднакво? Какво искат за него-например 10 и 11 клас или само 11, мотивационно писмо, изпити, препоръки ?
Имаме избрани университети и специалности, но ми се иска да ги обсъдим с човек, който е по-запознат. В този ред на мисли коя фирма бихте ми препоръчали? Бяхме на изложението на Интеграл, но като че ли са по- компетентни за Холандия.
И малко повече информация за девойката-в момента е 11 клас, английска гимназия, испански и немски/ на ниско ниво/. Тренира тенис на корт и езда, свири на китара. Идеята е специалност само английски или английски и испански/ без каталунски/.
Всеки съвет ще ни е от помощ. Благодаря предварително. Надявам се да станем част от темата.
Аз препоръчвам с 2 ръце Дарби, където Марта работи с децата за Испания. Изключително всеотдайна и отзивчива. Когато проучвах фирмите само те и Космо работеха с Испания. Относнонранното кандидатстване и аз да кажа, че ние знаехме само за Карлос 3ти в Мадрид, че има. Оказа се че и Autonoma имат, синът ми го приеха там. После кандидатства и редовно, но реши да остане в Autonoma.

# 82
  • Мадрид / София
А от него дали може да се поръчва онлайн, че синът ми е на другия край на Мадрид в Autonoma
Нямам представа дали може да се поръчва онлайн, но сина ти може да провери с търсачката в Гугъл къде наблизо където е има български магазин. Друг е въпроса как ще е зареден. Например сега в Алкоркон където съм има магазин, но бях силно разочарована от малкото продукти предлагани там. Преди имаше друг магазин, който беше добре зареден, но го затвориха. Та да провери по интернет къде около него има наблиизо български магазин.

Общи условия

Активация на акаунт