Пациенти на клиника Бахчеджи- тема 13

• 3 323
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
Най-добре е да се плаща в брой на място в клиниката , таксите за превод не са никак малки. Нашият последен опит за съжаление неуспешен беше 2950 евро със 150 евро по-малко от първият. За инжекции , лекарства и хотели заплатихме около още 3000евро , като се има в предвид че ние пътувахме за всеки преглед преди пункцията до там с кола , някои неща като допълнителни хормони и спермограма не влизат в тези суми . Сега продължаваме там и ни предстой диагностична  хистероскопия ( 2050 евро ) и отново всичко , този път вероятно ще ни излезне много по-скъпо от предните два но не се предаваме и се надяваме да бъде нашият.

# 16
Здравейте! Има ли някой запознат с почивните дни, които ще са в Bahceci покрай празниците( Коледа, за Българският клон) и Нова година за Истанбул

# 17
Здравейте! Има ли някой запознат с почивните дни, които ще са в Bahceci покрай празниците( Коледа, за Българският клон) и Нова година за Истанбул
.        Вчера бях на преглед за започване на поредна стимулация. Това ще ми бъде трети опит в тази болница , ако този път не се получат нещата не сме много сигурни дали ще има следващ път там. Относно празниците попитах за почивните дни , ще почиват единствено на 01.01 2026г.

# 18
  • София
.        Вчера бях на преглед за започване на поредна стимулация. Това ще ми бъде трети опит в тази болница , ако този път не се получат нещата не сме много сигурни дали ще има следващ път там. Относно празниците попитах за почивните дни , ще почиват единствено на 01.01 2026г.
Опитайте замразен трансфер след почивка от 1-2 месеца. Успех!

# 19
Здравейте, момичета!
С мъжки фактор сме.
Имаме 4 неуспешни опита в 2 български клиники. Обмисляме процедура в Бахчеджи. Може ли мнение за филиала в София. Говорих с тях по телефона, обясниха че стимулацията е в София, а пункция и трансфер в Истанбул.
Иска ми се да чуя мнение и от някой извършвал пътя.
Дали д-р Карлъкая ще е добър вариант за мъжки фактор?

# 20
Здравейте, момичета!
С мъжки фактор сме.
Имаме 4 неуспешни опита в 2 български клиники. Обмисляме процедура в Бахчеджи. Може ли мнение за филиала в София. Говорих с тях по телефона, обясниха че стимулацията е в София, а пункция и трансфер в Истанбул.
Иска ми се да чуя мнение и от някой извършвал пътя.
Дали д-р Карлъкая ще е добър вариант за мъжки фактор?
Здравейте!
Ние сме с мъжки фактор. Първи опит при Д-р Карлъкая - успешен. Тогава нямаше Бахчеджи в София и сме пътували за всички етапи до Истанбул.
Желая Ви успех от цялото си сърце!

# 21
Slavi77, заради неуспеха ли решихте да правите диагностична хистероскопия? И, вие или др го предложи? Не е ли двойна цената в сравнение с Бг? Или като е, да е на едно място...

# 22
Посетих отново клиника Бахчеджи, след 7г... По-малко хора и по-високи цени... Любезни и обяснителни, както винаги... Но, защо без да има реален преглед - физически, на апарат, казват се две думи, казани във времето, повторени, се взимат пари? Пускат се изследвания, преди среща с др, които се оказват ненужни, след разговор с др?! И едни 900лв без какъвто и да е смисъл - 250Е преглед и 210Е за 2 хормона... За резултат няма да говоря, в предвид на целите неуспешни, многобройни процедури, на много от нас, в която и да е клиника... По тази тема, всички пациенти, за всички клиники е хубаво да бъдем защитени и обезвъзмездени, дори и с малка върната сума... Къде е стимула на др за успех, като те взимат едни и същи пари, без значение резултата... Те така или иначе взимат едни пари.... Трябва да има разлика в крайната сума, защото разликата е огромна с пълни или празни ръце! За тях няма стимул, освен невидимата съвест, която знаем, че не винаги работи, да не кажа друго...

И, за пътните такси. Закупуване на HGS стикер за лека кола + ходене и връщане до Бахчеджи, без отклонения, по магистралата от Лесово - 1000ТЛ... По спомен беше поне десеторно по-евтино, преди 7 години?!... Преди да тръгнем, четох за някакви 30тл, 120тл.... Нищо общо...

Последна редакция: ср, 11 мар 2026, 11:08 от Deona

# 23
Здравейте!
Да споделя и аз моя опит с Бахчеджи и по-специално д-р Карлъкая. Моля, имайте предвид, че това е лично мнение, с което никого не ангажирам!
И така: свързахме се в българския клон, след като две близки успяха да забременеят и родиха здрави дечица. Тук направихме стимулацията, за пункцията пътувахме до Истанбул. 12 фоликула - 12 оплодени яйцеклетки. Свеж трансфер на ден 4 мисля - отрицателен резултат. Общо 3 замръзен ембриона, които достигнаха до ден 5. След неуспеха Карлъкая поиска да си направя нова цветна снимка, при тях (всъщност е място до болницата, на 5 мин пеша) - ниииищо общо със снимката в Токуда, която прие да ползвам оървонапално. (Това нетоваренв с излишни изследвания ми направи много добро впечатление.) Първо, не болеше изобщо. Второ - дори аз видях аномалия (Т-образна матка). Карлъкая каза - правим хистероскопия и като вляза - ще преценя офисна/надраскване или по-дълбока за разширяване на матката и нейната неправилна форма. Направихме по-сериозната. Искаше се 1 месец почивка, аз си дадох 3. После замръзен трансфер и поне към момента - положителен резултат. Така: последният път даааже не останахме да спим в Истанбул, шофирах си 6 часа, аз обичам да шофирам и не ги послушах...😊
Тук малко контекст: в България имаме 5 инсеминации в "Надежда", заповед от фонда, стимулация, свеж трансфер и замръзен при Персенска. Няма да ползвам епитети, но не обясняваше нищо, претупваше, че ми направи хистероскопия, след която ми спря цикълът; че намери високи NK клетки в матката, за което ме биопсира 2 пъти (ТОВА БОЛИ АДСКИ), взимаха ми венозна кръв, филтрираха и ми я връщаха 3 месеца... Просто не беше нашият човек! Някак нищо в нея не ми казваше, че всъщност я е грижа. Щеше и ПИД на ембрионите да предложи. Когато питах Карлъкая човекът каза: що да ги тормозим напразно, ако са хубави, ще се хванат. Не си е измислял изследвания, клетки... Мда, имам само едно ЧХГ за момента и да, и там вече се усеща някак конвейера, ама също така хората са любезни, не те товарят с хиляди ненужни изследвания и ние го усетихме като някой, който знае какво прави.
Тука да кажа, че в България имах 2 хистероскопии преди това - касапница е малко да кажа, особено при Персенска. Съжалявам, че по-рано не погледнах статистиките и не прежалих пари и време. Който и да иска съвет от мен - Турция или клиника някъде, където не само ще си платите, щото и в България държавата плаща (тоест ние плащаме индиректно), ама ще получите план и посока.
Успех на всички и само да кажа, че 80% от притесненията ми досега са били неоснователни! 🍀

Последно за мъжкия фактор - Персвнска непрекъснато хвалеше съпруга ми как се е представил, в българския клон на Бахчеджи д-р Миглена (не помня фамилията) беше потресена колко е лоша спермограмата. Ние бяхме в шок, досега мислехме, че мъжът му проблем няма. 🤯 Както и да е, Карлъкая каза, че щом ще правим инвитро няма нужда нищо да пие и да прави мъжът ми, щото все 10 сперматозоида, които стават, щели да намерят. Толкова. Не е пил витамини, само го ядосвам редовно. 😅 Та вероятно не сме с най-добрата спермогрсмата за естествено зачеване, но нямаме мъжки фактор; то и женски нямахме в България, ма се питам коооолко трябва да ти е зле апаратурата през 2021-ва, за да не видиш Т-образна матка...
Здраве да е!

Последна редакция: пн, 16 мар 2026, 16:54 от Sweet__dreams

# 24
Здравейте,

може ли някой да ми сподели мнение за новата докторка в Софийския клон?

Току що разбрах, че д-р Друмева вече не работела там, а честно казано на мен тя много ми харесваше.

За жалост ние не сме от щастливците с положителен резултат от първите пъти и ще се подготвяме за 5ти трансфер 😕

# 25
Здравейте,

може ли някой да ми сподели мнение за новата докторка в Софийския клон?

Току що разбрах, че д-р Друмева вече не работела там, а честно казано на мен тя много ми харесваше.

За жалост ние не сме от щастливците с положителен резултат от първите пъти и ще се подготвяме за 5ти трансфер 😕

Здрасти новата също е много добра и много внимателна да не е като Д-р Друмева но се опитва да е полезна максимално

# 26
Здравейте,

Имунолог ми препоръча вливки и фраксипарин заради антикоагулационни проблеми, дали в Бахчеджи могат да ми ги включат в подготовката за трансфер? Някой имал ли е такъв проблем?

Благодаря предварително и пожелавам много положителни новини на всички

# 27
Здравейте,

Имунолог ми препоръча вливки и фраксипарин заради антикоагулационни проблеми, дали в Бахчеджи могат да ми ги включат в подготовката за трансфер? Някой имал ли е такъв проблем?

Благодаря предварително и пожелавам много положителни новини на всички

Просто дай резултатите от изследванията и препоръките на имунолога на лекаря ти в Бахчеджи. На мен ми изписаха Оскапар (турския еквивалент на Келксан) от деня на трансфера. В последствие минах на Фракси, защото направих алергия към Клексана. Вливките на интралипиди си ги направих сама - една в Сигридов преди трансфера и една в Малинов след положителния тест. Турският ми лекар (проф. Юздамар) каза, че са абсолютно ала-бала и ми изписа вместо тях Преднол (метилпреднизолон) за подтискане на имунната система и NK клетките. Пих го до 16та седмица. Но реших, че интралипидите са хранителна добавка и няма да навредят, та си направих вливките все пак…

# 28
Здравейте! Обръщам се с въпрос към хора, които са правили ин витро в Бахчеджи и са преминали през ПИД - Предимплантационната генетична диагностика на ембрион. Въпросът ми е за колко време са готови резултатите от изследването? Какъв документ ви предоставят от Бахчеджи за резултата? Какво се описва в този документ?

# 29
Здравейте! Обръщам се с въпрос към хора, които са правили ин витро в Бахчеджи и са преминали през ПИД - Предимплантационната генетична диагностика на ембрион. Въпросът ми е за колко време са готови резултатите от изследването? Какъв документ ви предоставят от Бахчеджи за резултата? Какво се описва в този документ?

Аз правих ПИД на 3 ембриона. На 2ри декември миналата година направих превода за изследването, на 9ти декември ми писаха, че един е генетично ок. На 11ти ми изпратиха и протокол с резултатите. Ето така изглежда:

Общи условия

Активация на акаунт