Клиники в Истанбул- тема 20

• 2 543
  • 72
  •   2
Отговори
# 60
Кой Мемориал е това, Шишли, или някой от другите?

Цените са за Мемориал Бахчелиевлер. Каква е разликата с Мемориал Шишли? Къде е по-добрата ембриология според вас? За Мемориал Бахчелиевлер ми казаха и гледах, че имат много вградени изкуствени интелекта, които помагат за ембрионите.

# 61
Не знам. Всички хубави отзиви в България са за Шишли, там се ходи масово. Аз имах вариант за Аташехир със Серкан Орал, но избрах Шишли. Мисля (но не държа, че съм права), че Шишли са големите специалисти в областта.

# 62
Здравейте момичета,

Включвам се тук след огромно разочарование. С мъжки фактор сме. Пробвахме в България( АГ Селена). Вчера ми направиха пункция и изкараха 8 яйцеклетки като 5 казаха, че са качествени. Днес ми се обадиха и казаха, че нито една не се е оплодила…
Много съм разочарована и разтроена и сме твърдо решени да не си губим времето в България, а да се насочим директно към Турция.
Сега тепърва започвам да проучвам клиниките там. Коя, според вас, е най-добрата клиника при мъжки фактор? Къде са най-добрите ембриолози?

Благодаря предварително и успех на всички!

# 63
Katy, ужас, съжалявам за случилото се Sad Правилно сте се ориентирали обаче. За МФ Semirra беше намерила много добър вариант за работа хем с ембриолозите в Мемориал (които са най-добрите от по-популярните болници посещавани от Българи) хем с добър Андолог. Ние сме пробвали Андролога в Мемориал и останахме разочаровани, та най-добре да се търси алтернатива там.

# 64
Там не наблягат прекалено много на мъжкия фактор, но сякаш добрата ембриология компенсира за това. Аз работих с доктор Лале в Мемориал, където ембриологията се води много добра и с външен андролог, който прецени какво допълнително е необходимо като манипулации при мъжа ми, за да се преодолее мъжкия фактор. Доволна съм, защото имаме успех от раз след 3 неуспеха в Надежда. Ако ви интересува нещо конкретно пишете и ще разкажа.
Ха, сега виждам, че Сахара се е сетила за моя случай, да, и аз тръгнах с подобен проблем и изисквания като вашия и мисля, че наистина се спрях на удачен вариант за случая.

# 65
Благодаря ви за информацията, момичета.

Ние се колебаем между Мемориал и частния кабинет на д-р Тургут.

Бихте ли дали малко повече информация за за външния андролог?

# 66
Изчитайки всички форуми в последната седмица аз се отказат от д-р Емре Тургит. От една страна има мнение, че масовите хвалебствия за него не са писани от реални пациентки (макар, че наскоро срещнах едмо момиче, което ми каза, че е забременняла при него от първи път). Нещото, което мен ме отказа, е че имаше много коментари от жени, които казват, че са имали по 15 яйцеклетки и е ставало само един ембрион. Аз имам намален яйчников резерв и всяка яйцеклетка ми е безценна.
В Мемориал Шишли имат изкуствен интелект, с който подбират по-качествени сперматозоиди. Там той се заплащан отделно - 300 евро. В Мемориал Бахчелиевлер ми казаха, че задължително избират кой да използват с помощта на интелекта и е включено в цената.

# 67
Ама те репродуктивните са отговорни за стимулацията, с нея е възможно да се компрометира качеството на яйцеклетките и нищо да не се получи, но същото може да се получи и при некадърна ембриология или много тежък мъжки фактор, или при проблеми в кариотипа, а често е и съвкупност от фактори. Няма как еднозначно да се лепне на репродуктивния. Ако няма мъжки фактор, няма проблеми с кариотипа, няма фактор възраст, според мен е много по-вероятно да е човешки фактор от страна на лекар/ембриология. Имам предвид, статистически е много по-вероятно, всъщност, не просто според мен.

Понеже в този форум по отношение на турските специалисти общо взето се пише за едни и същи имена, аз лично също съм се чудила дали са най-добрите или просто са с най-добрия маркетинг на българския пазар, така да се каже.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 22:12 от Firebird26

# 68
Съвкупност е да. Съответно е важна и ембриологията. Мемориал е доказана лаборатория.

# 69
А на Бахчеджи каква им е ембриологията? Чета много мнения и все се препоръчват Емре Тургут и Мемориал Шишли. А ние искаме да посетим Бахчеджи, защото имам приятелки успели там от първи, втори път, и си мислех, че също е много добро място, но се пропуска в предложенията тук и се обърквам.

# 70
Аз съм от успелите от първи опит при д-р Тургут. Не го приемайте като агитация, споделям опит. Беше ми и първо инвитро, затова нямам база за сравние. Може и да е чиста доза късмет. Заради двата аборта преди това в България директно ме пратиха за донорска. Предните ми две бременности бяха естествено забременяване. Тогава бях на 39,амх 0.5. При мм имаше занижена морфология. Имах 10 фоликула, от тях извадиха 7 яйцеклетки. Всички стигнаха до 5ти ден. След ПИД останаха 2. Останалите бяха тотален брак-с по две, че имаше и един с 3 тризомии. В момента имам дъщеричка на годинка и живот и здраве обмисляме скоро да си приберем и другата снежинка.

# 71
Отидете и на двете места на преглед. Вярно, парите са си пари и трудно се прежалват 1000 лв за прегледи само (ако посетите мемориал и бахчеджи) , но само така ще усетите вашите хора. Ние се отказахме от Бахчеджи още в началото. Казвала съм го и назад във форумите , там розовата агресивна реклама във всички платформи привлича. Разбира се, че има успели и там, но моят 🚩 беше че категорично отрекоха ПИД, защото сме млади  и ,,няма смисъл, ПИД давал много малко информация относно генетиката на ембриона”. Е да, де ама към днешна дата това е най-надеждното изследване в такъв ранен етап на развитие на ембриона. Ние сме с мъжки фактор и с когото и да говорех и пишех казваха с МФ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ви трябва ПИД. Така и направихме в Мемориал. Е младостта и ,,хубостта” ни нямаха отношение към здравето на нашите ,,точици” защото от 5 изследвани имаме 2 напълно здрави. Мисля, че истории като моята може само да ви дадат материал за размисъл. Накрая да добавя аз съм на 26, а ММ 31 към момента на започване на процедурите. Така, че четете, образовайте се, настоявайте! Късмет на всички ви!
А на Бахчеджи каква им е ембриологията? Чета много мнения и все се препоръчват Емре Тургут и Мемориал Шишли. А ние искаме да посетим Бахчеджи, защото имам приятелки успели там от първи, втори път, и си мислех, че също е много добро място, но се пропуска в предложенията тук и се обърквам.

# 72
И моето заключение е, че просто от България има по-известни имена на лекари и клиники. Нормално е ако в тях има български преводачи да се насочват двойките при тях. Аз към момента клоня към Мемориал Бахчелиевлер. Тя е по-нова клиника и явно още не и е толкова настъпила рекламата в България.
От познати турци имам препоръки и за други места - явно турските двойки за там се насочват:

В Болница Maslak Acıbadem Hastanesi - Bülent Tıraş - него много ми го похрвалиха, но за да си наистина при него, а не просто в клиниката цената само за пакета била около 6000 евро...
В Болница Acıbadem Atakent - prof.Dr.Turgut Aydın / различен от Emre Turgut
В Университетска болница Коч - prof. Yiğit Çakıroğlu

Някой има ли за тях наблюдение?

Допълнително дали може да ми кажете какви кръвни изследвания се пускат когато отидем в Истанбул? Има препоръки от тук да си пуснем на ден 1 - FSH, LH и Estradiol, + преглед за броя на фоликулите, за да знаем, че всичко е наред и тогава да тръгнем. Но на място какво още пускат, какво следят?

Общи условия

Активация на акаунт