Взимате от личния направление за гинеколог (може би може и направо за ЛКК), отивате в 25 поликлиника при Д-р Кукуряшкова с преведената на български бележка от Турция и направлението и тя знае какъв болничен да ви издаде.
Ох, хиляди благодарности, че споделихте тази информация...
Аз имам голям проблем с тези болнични и не мога да се оправя. Прибрах се от пункция преди 2 седмици. Чух се с личния лекар и той изобщо не е в час и ми отказа ЛКК. Не можело със задна дата. Отказа да ми даде изобщо болничен за каквото и да е. За направление не спомена, но и аз не питах понеже не знаех, че ми трябва. С две думи ме отряза за всичко.. Чакам 1-ви декември и го сменям.
Вече нямам платена отпуска, а ще правим следваща стимулация след 2-3 седмици. Задължително ли е да имам направление или може и платен прием за др Кукуряшкова? Представяте само листа от болницата, че сте били от тази до тази дата на лечение или и нещо друго?
Носите ли документите за официализаран превод с подпис и печат или може с DeepL да си го преведа и разпечатам?
Не знам дали може платен, три пъти съм ходила с направление. Обадете се или отидете на място и питайте. Може със задна дата защото се издава по някакъв член за лечение в чужбина. Ето този последния ми е за трансфера. За първата пункция преди две години болничния ми беше с повече от 20 дни назад. Като беше издаден от първи ден на пункцията дните до свежия трансфер плюс дните до теста за бременност. Дадоха ми болничен за 29 дена. Бележката си я преведете вие, няма нужда от легализация. Носите оригинала и превода. Казвате, че сте били на инвитро, давате картона и двете бележки и те си знаят какво да пуснат. Но на бележката от болницата да пише от кога до кога е била стимулацията, ако е имало свеж трансфер кога е бил и кога е датата на теста за бременност. Моят личен също не знаеше и му казах да ми пусне направление за безплодие и така отидох при лекарката.img width=450 height=600]//cdn.bg-mamma.com/8QwX/4dcIF.jpg[/img]
Момичета, при нас пак неуспех.. яйцеклетката не била зряла/годна.
В Мемориал колкото и да са добри в някои сфери за съжаление в областта на намален резерв не блестят особено. До тук съм чула няколко случаи като вашият да стимулират с ФСХ препарати и да пържат така или иначе ниския ви резерв. Обясниха ли, защо не искат на естествен цикъл да работят? НЯР е много специфично и ви трябва такъв специалист, по-добре потърсете другаде. Има и друга група във форума, която е за НЯР/ИЯР, там има жени с много опит, може да потърсите съвет. Ако сте ок с ДЯ и това е опция разбира се.
А явно едната тръба беше леко запушена и пропусна под налягане. Видя се леко срастване в матката, заради което преди трансфер ще е нужно да направим и хистероскопия. Бихте ли ме ориентирали за цена? Сякаш бях чела тук, че в Турция е доста скъпа процедура.