Клиники в Истанбул- тема 20

• 20 704
  • 487
  •   3
Отговори
# 165

Взимате от личния направление за гинеколог (може би може и направо за ЛКК), отивате в 25 поликлиника при Д-р Кукуряшкова с преведената на български бележка от Турция и направлението и тя знае какъв болничен да ви издаде.

Ох, хиляди благодарности, че споделихте тази информация...
Аз имам голям проблем с тези болнични и не мога да се оправя. Прибрах се от пункция преди 2 седмици. Чух се с личния лекар и той изобщо не е в час и ми отказа ЛКК. Не можело със задна дата. Отказа да ми даде изобщо болничен за каквото и да е. За направление не спомена, но и аз не питах понеже не знаех, че ми трябва. С две думи ме отряза за всичко.. Чакам 1-ви декември и го сменям.

Вече нямам платена отпуска, а ще правим следваща стимулация след 2-3 седмици. Задължително ли е да имам направление или може и платен прием за др Кукуряшкова? Представяте само листа от болницата, че сте били от тази до тази дата на лечение или и нещо друго?
Носите ли документите за официализаран превод с подпис и печат или може с DeepL да си го преведа и разпечатам?

Не знам дали може платен, три пъти съм ходила с направление. Обадете се или отидете на място и питайте. Може със задна дата защото се издава по някакъв член за лечение в чужбина. Ето този последния ми е за трансфера. За първата пункция преди две години болничния ми беше с повече от 20 дни назад. Като беше издаден от първи ден на пункцията дните до свежия трансфер плюс дните до теста за бременност. Дадоха ми болничен за 29 дена. Бележката си я преведете вие, няма нужда от легализация. Носите оригинала и превода. Казвате, че сте били на инвитро, давате картона и двете бележки и те си знаят какво да пуснат. Но на бележката от болницата да пише от кога до кога е била стимулацията, ако е имало свеж трансфер кога е бил и кога е датата на теста за бременност. Моят личен също не знаеше и му казах да ми пусне направление за безплодие и така отидох при лекарката.img width=450 height=600]//cdn.bg-mamma.com/8QwX/4dcIF.jpg[/img]

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 21:58 от Vjara Vasileva

# 166
  • София
Скоро някой беше споделил, че личния отказва да съдейства за болнични и документи. При мен се случи нещо подобно и ме вбеси яко. Реших, че няма да се дам и се оказа се че не само Декември и Юни може да се сменят...
За София се подавя заявление в РЗОК - ж.к. Стрелбище, ул. „Енос“ 12, 14. До няколко дни ви отговорят и с този документ отивате при новия личен.

# 167
Петя, може ли контакт/линк на апартамента и локация? Благодаря!

Не съм Петя, но ето Ви контакт на собственичката. Има я в AirBnb. Три пъти отсядаме при нея. Направо си й писах аз на WatsApp. Миналата година сме отсядали точно в същия апартамент за 30 евро.

# 168
Cry Момичета, при нас пак неуспех.. яйцеклетката не била зряла/годна. Cry
Незнам,  но май е време да се откажа и да отивам за донорска. Май вече само трошим луди пари, а смисъл май вече няма и шансове за успех също.
Все пак , ще се срещна с Юджел другата седмица, да видим какво ще кажа и ще решим.

# 169
Здравейте, може ли някой минал през ЗЕТ в Мемориал да опише как протича. Колко прегледа има, на кой ден са, какви медикаменти са ви дали.

# 170
  • София
Cry Момичета, при нас пак неуспех.. яйцеклетката не била зряла/годна. Cry
Незнам,  но май е време да се откажа и да отивам за донорска. Май вече само трошим луди пари, а смисъл май вече няма и шансове за успех също.
Все пак , ще се срещна с Юджел другата седмица, да видим какво ще кажа и ще решим.
Кураш каквото и решиние да вземете. Heart

# 171
Baby1313, съжалявам Sad В Мемориал колкото и да са добри в някои сфери за съжаление в областта на намален резерв не блестят особено. До тук съм чула няколко случаи като вашият да стимулират с ФСХ препарати и да пържат така или иначе ниския ви резерв. Обясниха ли, защо не искат на естествен цикъл да работят? НЯР е много специфично и ви трябва такъв специалист, по-добре потърсете другаде. Има и друга група във форума, която е за НЯР/ИЯР, там има жени с много опит, може да потърсите съвет. Ако сте ок с ДЯ и това е опция разбира се.

# 172
Baby1313, съжалявам Sad В Мемориал колкото и да са добри в някои сфери за съжаление в областта на намален резерв не блестят особено. До тук съм чула няколко случаи като вашият да стимулират с ФСХ препарати и да пържат така или иначе ниския ви резерв. Обясниха ли, защо не искат на естествен цикъл да работят? НЯР е много специфично и ви трябва такъв специалист, по-добре потърсете другаде. Има и друга група във форума, която е за НЯР/ИЯР, там има жени с много опит, може да потърсите съвет. Ако сте ок с ДЯ и това е опция разбира се.

Следвам и тази група. Уж има такива с успех в Мемориал...Другата седмица имам онлайн среща с доктора.
Проклета да е болница Надежда и злобната Персенска- не мога да си простя , че загубих толкова време там, а резервът ми беше супер като отидох. НЕКАДЪРНИЦИ И АЛЧНИ БЕЗДУШЕВНИЦИ.

# 173

Следвам и тази група. Уж има такива с успех в Мемориал...Другата седмица имам онлайн среща с доктора.
Проклета да е болница Надежда и злобната Персенска- не мога да си простя , че загубих толкова време там, а резервът ми беше супер като отидох. НЕКАДЪРНИЦИ И АЛЧНИ БЕЗДУШЕВНИЦИ.
Здравей, защо не пробваш при д- р Бетюл Калай?
Тя има успехи при пациентки в по- висока възраст и ияр.. Просто една среща с нея, за да видиш какво ще ти предложи, и какви Са причините за неуспех при теб. Ако я усетиш - пробвай, яко не- нищо, поне ще си пробвала.

# 174
Да дам информация какво още свършихме.
Половинката ми пусна спермограма в петък в Джинамед (360 евро). Днес имаме резултати на всичко, само днк фрагментацията ще излезе след 20 дни.
Аз днес направих цветна снимка в Fulya Açık Emar (350 евро). Координаторът се кълнеше, че няма да усетя нищо и прав се оказа Simple Smile А явно едната тръба беше леко запушена и пропусна под налягане. Видя се леко срастване в матката, заради което преди трансфер ще е нужно да направим и хистероскопия. Бихте ли ме ориентирали за цена? Сякаш бях чела тук, че в Турция е доста скъпа процедура.
А пункцията как преминава? Трябва ли да ме притеснява езиковата бариера ако координаторът не присъства (защото е мъж, досега на прегледа и снимката нямах проблеми да съм сама)?

Аз съм по малко по-различна схема, координаторът ми е препоръчан от много близки хора, на които е помогнал по различен проблем, но основно се занимава с инвитро. И той не работи с конкретна болница, а спрямо проблема работи със съответните специалисти. Каза, че хистероскопията ми ще е в Аджибадем, а пункциите в Джинамед. Хистероскопията ще е при следящия ме професор. Мисля, че не е споменаван тук Numan Bayazit. Засега съм с отлични впечатления и ми вдъхва доверие. На прегледи ходя в частния му кабинет (за първичен преглед и консултация след снимката - 150 евро).
Всички изследвания при посещението ни направихме за 860 евро.

Това е в общи линии, приключихме с изследванията и утре пътуваме към България. Живот и здраве ще се върнем след около 20 дни за стимулация Simple Smile Не ми искат нищо предварително от България (нито хормони, нито преглед), казаха, че всичко нужно ще направим като дойда отново.

# 175
Относно хистероскопията, безбожно скъпа е в Турция, сякаш навсякъде. Питайте където ще правите процедурата, но дори и самите те си признават, че не си струва да се прави там. Масово насочват към Калчев в България. Просто цената е примерно по 7-8 в Турция, а Калчев е с много опит. Ако решите да обмислите този вариант, можете да запишете отсега час при него, защото се чака, при мен се падна така, че с чакането точно преди трансфера ме взе и направихме хистероскопията. Ако кажете, че работите с Турция и се знае, че сте за хистероскопия, може да ви преместят по-напред в списъка. И докато направите стимулация и изчакате резултати от ПИД, може да се класирате тъкмо за хистеро при него. В комбинация с това, той се грижи и за микробиома в матката, доста успокояващо е да знаеш, че си елиминирал бактерии от нея (аз имах 3 вида бактерии и един вирус в матката, както и никакви лактобацили, а те са важни).

Пункцията поне в Мемориал не беше нищо особено като процедура. Казват ви да седнете на магарето/масата, слагат ви абоката на нея и ви приспиват. За 3-4 минути от влизането в залата сте аут и определено не ви трябва координатор. След това ще са ви сложили в самостоятелна стая за възстановяване и вероятно там ще се появи докторът и съответно координаторът да преведе. Това че е мъж не би трябвало да е пречка да е вътре за процедурите, що мъж ме е гледал гола през цялото инвитро, не би трябвало да е проблем.

# 176
Много благодаря за информацията, Semirra ❤️
Пропуснах да го попитам за цената, но имах толкова много други въпроси. Ще го попитам и дали са съгласни на такъв вариант с Калчев, определено и за нас ще е по-удобно логистично.

А аз също нямам притеснения след толкова години прегледи Simple Smile Просто, нали знаеш, че има една такава невидима бариера тук за мъже и жени. Аз не знаех как точно ще протекат нещата, но дойде ли време за преглед/снимка, ми пожелава успех и излиза 🤣
Но както казваш, при пункция няма какво толкова да си говорим, ако е като в България - лягаш и те приспиват - няма много общуване Simple Smile

# 177
За Калчев според мен ако си чела добрите мнения и ти звучи добре, направо записвай час отсега и преди да питаш за цена, защото ще ти трябва някой да следи нещата преди трансфер, подготовката си се прави от Бг, а на него може да се има доверие дали изглеждат нещата добре за трансфер. Та дори да не правите хистерото при него, ще има с какво да помогне и по-добре по-отрано да си им в списъка. Като звъннеш и кажат час, им кажи да те имат предвид за по-ранен по възможност и ако се освободи, ще те преместят.

# 178
Чета цени и ми се струва ,че на всеки вземат според различно. Преди мен жената 280 Е,аз 300Е,тук 350 Е ( в един и същи център). Спермограма как 360 Евро?? Самото инвитро ми казаха 3500 Евро, Вие как сте с цените? Явно скъпите изследвания добавят към цената.

# 179
Хистероскопиите в Истанбул не са чак много скъпи, 2022г ми взеха 1600 евро в Мемориал. Не бих правила хистероскопия в България било то и при Калчев, изобщо не е сигурно как ще я направи. Има едно момиче правило хистероссопия при Калчев и след това прави повторна в Турция, защото Калчев си беше оставил ръцете. Тя вече обаче не пише тук, и няма как Да ви разкаже историята , защото роди вече 2 деца от инвитро в Мемориал.
Аз също имам две хистеро преди всяко забременяване, правени в Турция и имам две бременности и две деца.
Така че агитацията за хистеро при Калчев, може да ви излезе солено, помислете много добре и направете информирано решение.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 20:35 от mileneira

Общи условия

Активация на акаунт