Клиники в Истанбул- тема 20

• 20 633
  • 487
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, дали някой от вас преминала през ЗЕТ на естествен цикъл, помни какви ви бяха стойностите на ЛХ и Естрадиол в денят на стопиращата инжекция, респективно и големината на доминантният фоликул.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 22:27 от jojko3

# 211
Момичета, с молба някоя от вас ако е имала ЗЕТ в Мемориал, с включен Естрофем при подготовката, при възможност да ми пише на лични съобщения как протича. Предполагам е обсъждано някъде назад в темата и не искам да разводнявам излишно. Отново комуникацията с координаторите е зле, поне в конкретния случай.
Благодаря предварително!

# 212
Днес неприятно изненадана останах,  3500 били 4500 Е за самата процедура, не била съм разбрала, почувствах се касичка. Чакам утре МЦ, и пускам всички след 19-тия дeн, тези за 3-тия ден + имунологични (с лекаря  се чудихме там или тук), Поне ендото и АГ-то пуснаха по здр.каса почти всичко друго. Стигам до 6,2 Кръвна захар и не мога под 5,8, хем и инсулина и Метформина са ми увеличени. Трябва нищо да не ям ,за да се случи Cry и вървеж по 6 -10 км...

Ние пътувахме с кучето ни. Винаги сме минавали през ветеринар преди това - ваксини, хапчета, регистрация на приложените медикаменти в паспорта. Не сме имали никакъв проблем при преминаването - вместо два, показвахме три паспорта 🙂
ще отложим пътуването с котката, искат й титър за извън ЕС (пращали се изследванията в Германия), а  няма как да стане веднага след ваксината за бяс, изчаквало се време за антитела и тнт., та по Коледа здраве и живот ще дойде с нас. Пак ще я гледа един познат две седмици, поне вкъщи на позната обстановка (отслабнала е 500 гр.от средата на август (дали  и от мъка дето беше седмица сама, сега пие имуностимулант след ваксината от бяс, няма причина от 6 да стане 5,5 кг.).

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 20:51 от izina

# 213
Ехаа ! 😳 За къде са тези цени?
Днес неприятно изненадана останах,  3500 били 4500 Е за самата процедура, не била съм разбрала, почувствах се касичка. Чакам утре МЦ, и пускам всички след 19-тия дeн, тези за 3-тия ден + имунологични (с лекаря  се чудихме там или тук), Поне ендото и АГ-то пуснаха по здр.каса почти всичко друго. Стигам до 6,2 Кръвна захар и не мога под 5,8, хем и инсулина и Метформина са ми увеличени. Трябва нищо да не ям ,за да се случи Cry и вървеж по 6 -10 км...

Ние пътувахме с кучето ни. Винаги сме минавали през ветеринар преди това - ваксини, хапчета, регистрация на приложените медикаменти в паспорта. Не сме имали никакъв проблем при преминаването - вместо два, показвахме три паспорта 🙂
ще отложим пътуването с котката, искат й титър за извън ЕС (пращали се изследванията в Германия), а  няма как да стане веднага след ваксината за бяс, изчаквало се време за антитела и тнт., та по Коледа здраве и живот ще дойде с нас. Пак ще я гледа един познат две седмици, поне вкъщи на позната обстановка (отслабнала е 500 гр.от средата на август (дали  и от мъка дето беше седмица сама, сега пие имуностимулант след ваксината от бяс, няма причина от 6 да стане 5,5 кг.).

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 15:53 от Honeymoon’s

# 214
д-р Мелих Айгюн. Координаторката ми е казала,прочетох ,че и на други толкоз е било,грешката я в моя телевизор. И цветната снимка 300 E беше. Сега се чудя с плащането. Искал кеш. Имам 1500 Е в брои. Координаторката искаше на нея да платя,аз казах в Турция,тя ме предепреди за таксите, реших,че вместо банка може и през револют му ги изпрате,сега съм в чуденка. Вчера видя 4 фоликула, притеснявах се как в МЦ във 2-ри ден, вмирисана, ще ме прегледа с ваг.ехограф.
 Две вечери сега ще бия Гонал-ф, после трения ден пункция под упойка в ADRESSE: Kaptan Paşa Mahallesi Piyale Paşa Bulvan (Neben Perpa) Okmeydanı-Şişli, Помощ -не знам къде е това? Днес, смятам да го търся.
Ехаа ! 😳 За къде са тези цени?

# 215
Нещо звучи странно цялата история. Каква е тази пункция на 5ти ден от цикъла? Този адрес е на немски, до Перпа, звучи като Мемориал, но може би ако по-ясно си зададете въпроса, може да ви помогнем. Къде са ви били прегледите досега, кой ви е координатор?

# 216
2.11.25г. пише Контрол. 2 дни след Гонал -Ф (315 ед).
Стимулация фоликули в Истамбул  Мемориял Шишли Хастанеси Тюп Бебек Меркези.
 За нея пише - не се пие в деня не се яде след 23 ч.вечерта. В  Отделение С, па 6 ет, трансфер на 2 ет.,блок С,първо на 1ет. в лаборатория ембриология. 4-6 часа след процедурата се изчаква под наблюдение.
Нещо звучи странно цялата история. Каква е тази пункция на 5ти ден от цикъла? Този адрес е на немски, до Перпа, звучи като Мемориал, но може би ако по-ясно си зададете въпроса, може да ви помогнем. Къде са ви били прегледите досега, кой ви е координатор?
Прегледите са в частен център в Шишли, близо до месото за цв.снимка, и близо до Аджибадем. Кординатарка е Анифе от Унимед. Пъчта всичко в Турция. Спермограма в Аджибадем, и цв.снимка в Ачйк емар. В Бг част хормони и имунология моя. Маи и за мъжо ще трябват още.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 10:13 от izina

# 217
Мястото е това: https://maps.app.goo.gl/1FZs7YXUerUqNEzY7?g_st=ipc

Като влезете в болницата през въртящата се врата, вдясно през стъклена врата има регистратура за чужденци. Регистрирате се там и ще ви упътят - през кафето с асансьорите на 1ви етаж е инвитрото.

Едва ли ви викат за пункция, сигурно е преглед, говорете си с координатора. Питайте колко са големи фоликулите.

# 218
Мерси. Само да споделя, турците са останали с лятното часово време, и вчера не знаех, и закъснях. Отнесе го мъжо, разбира се. Виновен е за всичко. 

Като влезете в болницата през въртящата се врата, вдясно през стъклена врата има регистратура за чужденци. Регистрирате се там и ще ви упътят - през кафето с асансьорите на 1ви етаж е инвитрото.

Едва ли ви викат за пункция, сигурно е преглед, говорете си с координатора. Питайте колко са големи фоликулите.

# 219
Мерси. Само да споделя, турците са останали с лятното часово време, и вчера не знаех, и закъснях. Отнесе го мъжо, разбира се. Виновен е за всичко. 

В Турция не се сменя часа и са на лятно часово време.

# 220
Хистероскопиите в Истанбул не са чак много скъпи, 2022г ми взеха 1600 евро в Мемориал. Не бих правила хистероскопия в България било то и при Калчев, изобщо не е сигурно как ще я направи. Има едно момиче правило хистероссопия при Калчев и след това прави повторна в Турция, защото Калчев си беше оставил ръцете. Тя вече обаче не пише тук, и няма как Да ви разкаже историята , защото роди вече 2 деца от инвитро в Мемориал.
Аз също имам две хистеро преди всяко забременяване, правени в Турция и имам две бременности и две деца.
Така че агитацията за хистеро при Калчев, може да ви излезе солено, помислете много добре и направете информирано решение.

Здравейте,
На мен на първоначалния преглед в Мемориал ми казаха, че се налага оперативна хистероскопия заради формата на матката.
Др Калчев го потвърди.
 Въпроса ми е, на който се е случвало вече, колко време след тази процедура правихте самия ЗЕТ. Аз обмислях да я направя също в Мемориал, просто исках всички процедури да стават тук, но ако се налага да се чака 1-2 месеца след хистерото, т.е трябва още едно ходене след това за трансфера. Малко прекалено скъпо и разточително ще е :/

# 221
Дори след диагностично хистеро трансферът е след месец. За оперативно не знам, но със сигурност не става без да се върнете до Бг.

# 222
Здравейте момичета. Оказа се че едната ми тръба е запушена и трябва да се премахне, а на другата най- вероятно ще трябва да се сложи клипс ( или нещо подобно). Ако някой е правил лапароскопия в Мемориал Шишли, може ли да сподели. Чудя се дали да я направя там или при д-р. Калчев. В Мемориал ми е успешния опит 2022 г., имаме замразени ембриони, така че ще продължаваме с опитите за второ детенце там. Д-р. Калчев ми прави лапароскопия 2024 за премахване на цервикална бременност и сраствания. Сега прегледите в Мемориал са при д-р. Ипек, но тя каза че няма значение къде ще я направя, стига да има видео и да се вземат под внимание нейните препоръки.

# 223
Ами да разходка си е, но ако сте твърдо решени да правите всичко в Мемориал се преживява. Април беше стимулациата+пункция. Почивах 1 цикъл. Юни отидохме за 3 дни за хистероскопия, август имаше 1-2 ходения преди трансфера едно от които беше само за ден и на 24 август отидохме за самия трансфер. Сама си вземете решението дали ви се правят тези разходки и дали има на кого да се доверите в България за вашите неща.
Хистероскопиите в Истанбул не са чак много скъпи, 2022г ми взеха 1600 евро в Мемориал. Не бих правила хистероскопия в България било то и при Калчев, изобщо не е сигурно как ще я направи. Има едно момиче правило хистероссопия при Калчев и след това прави повторна в Турция, защото Калчев си беше оставил ръцете. Тя вече обаче не пише тук, и няма как Да ви разкаже историята , защото роди вече 2 деца от инвитро в Мемориал.
Аз също имам две хистеро преди всяко забременяване, правени в Турция и имам две бременности и две деца.
Така че агитацията за хистеро при Калчев, може да ви излезе солено, помислете много добре и направете информирано решение.

Здравейте,
На мен на първоначалния преглед в Мемориал ми казаха, че се налага оперативна хистероскопия заради формата на матката.
Др Калчев го потвърди.
 Въпроса ми е, на който се е случвало вече, колко време след тази процедура правихте самия ЗЕТ. Аз обмислях да я направя също в Мемориал, просто исках всички процедури да стават тук, но ако се налага да се чака 1-2 месеца след хистерото, т.е трябва още едно ходене след това за трансфера. Малко прекалено скъпо и разточително ще е :/

# 224
Може ли подготовката (прегледите) за Зет да се правят в Мемориал и по-скъпо ли е?

Общи условия

Активация на акаунт