Клиники в Истанбул- тема 20

• 19 365
  • 461
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, според мен тези генетични изследвания са много специфични и цената наистина може да варира при положение, че проблемът не е ясен... изследването на даден ген може да е по-сложно от друг ген и т.н. Не се настройвайте, наистина сумата е голяма, но вярвайте че ще свършат работа.

# 421
Преди да се правят генетични изследвания, или каквито и да било всъщност, би следвало да се определи точно какво ще се изследва. Решението все пак се взима на база случилото се до момента, индивидуални обстоятелства, резултати, хипотези на лекарите… Как така пита пациентката три пъти и всеки път различен отговор, уж не знаели кои гени щели да изследват? Ами да решат и да кажат една цена и толкова. Точно пък такова нещо говори за всичко останало, но не и за професионализъм, че да им се вярва как ще си свършат работата.

# 422
Да това е неприятно с тези цени като до последно няма нищо сигурно. Не искам да прозвучи като заяждане, но проверявали ли сте цената на въпросното изследване в България? Всеки има избор да направи дадено изследване там или тук. При нас само че за кариотип правихме в Бахчеджи на мъжът ми (беше около 250-300 лв), след това на мен в Мемориал ми искаха към 700€, което е абсурд и си го направих в България. Не забравяйте, че и те гледат как да спечелят от нас, а и като страна извън ЕС цените са солени за всякакви медицински услуги.

# 423
Момичета, бихте ли споделили как протича първичния преглед в Мемориал? Разбрах, че бил доста дълго време. В България винаги е минавало за 5 минути и не знам какво да очаквам.

# 424
Първо нещо като стажант ти взима историята, изследванията, само това е примерно 40 минути. После идва и докторът, по някое време и професорката, говорите много. Гледат те на ехограф всички заедно. Цялото нещо поне 1,5ч.

# 425
На някой случвало ли му се е да има болка в мускулите на корема от едната страна след поставяне на центротайд инжекция. Като я поставих имаше малко кръв, но вече седмица имам като натъртване от тази страна, но не точно където съм боцкала, а по-горе. Понеже аз боцкам в мекото на корема, не в мускула.

Иначе за WES тук в България за двама платихме 4400лв.

# 426
Момичета, бихте ли споделили как протича първичния преглед в Мемориал? Разбрах, че бил доста дълго време. В България винаги е минавало за 5 минути и не знам какво да очаквам.
@katy632, за да не губите излишно време, подгответе изследванията и хронология на случея ви. Ако имате предишни IVF опити, знам че искат и точно кога, колко фоликула, как и т.н.
Най- важното за нас беше, че през цялото това дълго време на прегледа всичко е спонойно, приятно и предразполагащо. Аз излезнах изключително спокойна от там!, за разлика от единствената БГ консултация, която съм имала Wink

# 427
Интересуват се и с какви дози сте стимулирани при предишни опити, брой оплодени и тн. Ако не го пише в ембриорепорти, си го запишете някъде.

# 428
Honeymoon’s, първия ми въпрос към тях,когато ми предложиха теста, беше дали мога да го направя в България. Казаха,че искат да е при тях,защото можело в България да се изпусне някой ген,който да се изследва,а да е важен за тях. Може би си беше и моя грешка, че не бях по-настоятелна в разговорите си с тях относно ценообразуването и това да го направя в Бг. Макар че сега като му погледнах цената в Геника ..и там е станало “уоу”. Октомври като я гледах със сигурност беше доста по-ниска.

Lalalady, ами при мен точно такова усещане не се е получавало,но според мен е нормално при толкова инжекции. А и ако нещо сте го боцнали по-накриво мястото. При една от първите ми инжекции,която ми би мъжът ми,уж следваше всички заръки, и докато ми я забиваше, се образува 2-3 сантиметра нагоре подутина колкото 50ст, направо си изкарах акъла 😅

# 429
  • София
На някой случвало ли му се е да има болка в мускулите на корема от едната страна след поставяне на центротайд инжекция. Като я поставих имаше малко кръв, но вече седмица имам като натъртване от тази страна, но не точно където съм боцкала, а по-горе. Понеже аз боцкам в мекото на корема, не в мускула.

И при мен се е случвало, споко.

# 430
Здравейте момичета, кажете ми на кого мога да поръчам лекарства от Турция, ако сте ползвали такива услуги. Искам един вит. Д и един лецитин.

# 431
  • Варна
Здравейте, момичета!
Предстои ми операция в Мемориал Шишли.
Знаете ли дали болницата има сметка в евро, т. Е. Има ли начин да се избегне превалутирснето в турски лири?
До сега сме плащали с револют, естествено има превалутиране, но сега сумата е голяма и се чудим има ли начин да платим в евро.
Питах преведачката, но тя явно не ме разбира. Каза, че можело в евро, но аз мисля че не ме разбира какво я питам.

# 432
Мисля, че имат. Като съм правила банков превод ми бяха дали опции лири, евро, долари.

# 433
  • Варна
Мисля, че имат. Като съм правила банков превод ми бяха дали опции лири, евро, долари.
Много благодаря! Точно това ми трябваше.

# 434
missNoir, ето от онзи ден информация - сметки в долари и евро:

Платих с банков превод през ДСК приложението - 6 евро “разноски” и 20 евро такса изходящ превод.

Общи условия

Активация на акаунт