Клиники в Истанбул- тема 20

• 19 411
  • 462
  •   6
Отговори
# 450
Здравейте! След инвитро в Турция преди 2 години. Декември месец 2025 се наложи спешна операция за отстраняване на яйчник в София. Туморните маркери ми бяха високи.  Резултата рак на яйчниците. Минах второ мнение от патолог. Няколко консултации с АГ специалисти и онколози. Тук абсолютно всички лекари ме насочват за махане на другия яйчник,както и матката. След това химиотерапия. Всички ми казват, че трябва да не отлагам,защото съм млада (34год) и ако е имало нещо останало из организма да не започне да расте. Яйчника е бил с пробита капсула от рака. Това е притеснението. Цели се да съм здрава и жива. Имам час за операция тази сряда,искаше ми се да мина на преглед и в Турция,но могат да го организират чак в четвъртък. Отложа ли операцията-ми идва и съответно се бавя. Някой имал ли е такъв случай в който, Турция да кажат нещо съвсем различно, свързано с онколечение. Надеждата все пак умира последна.

# 451
ЕмаЕ, много съжалявам и Ви пожелавам успешно лечение и пълно възстановяване.

Диагнозата Ви е изключително сериозна и дори да има някой със сходен случай, който да ви пише, според мен недейте да отлагате. Доверете се на лекарите в България.

# 452
@ЕмаЕ - Пожелавам ви успешно и възможно най-леко преминаване по този път 🌸
Искам да споделя малко информация (имаме опит в семейството с подобна ситуация)  - намерете и прочетете повече информация за HIPEC ( ако все още не сте). Това е форма на локална химиотерапия, която при определени случаи, като при рак на яйчниците дава доста добри  резултати.
Ние живеем в София, но тук не се прави ( лекарите дори не го споменаха, те си вървят по техните протоколи) — има клиники в Пловдив и Стара Загора. Ние бяхме в Стара Загора при проф. Юлиянов и бих препоръчала поне консултация с него, преди да вземете окончателно решение къде и как да продължите с лечението. Успех!

# 453
Момичета, може ли някой да сподели какъв е реда за болничен след трансфер-какво дават от болницата(при нас Мемориал), кой ви съдейства в България за болничния(личен лекар или АГ) и за колко дни? Моля някой, който има инфо в групата да сподели опит 😊Благодаря предварително😋

# 454
Момичета, може ли някой да сподели какъв е реда за болничен след трансфер-какво дават от болницата(при нас Мемориал), кой ви съдейства в България за болничния(личен лекар или АГ) и за колко дни? Моля някой, който има инфо в групата да сподели опит 😊Благодаря предварително😋

Издават ви бележка от Мемориал от началото до края на процедурата и на база на нея в Б-я ви пускат болничен с ЛКК със задна дата. Тук във форума бях чела за д-р Кукуряшкова в ДКЦ-25 в Младост. Миналата седмица звънях на регистратурата в клиниката и ми дадоха този номер 029767538- това е кабинета на въпросната докторка.  Аз все още не съм звъняла, така че ако решите да се обадите и ви дадат по- подробна информация може да споделите и на мен ще ми е полезно.

# 455
  • Варна
Здравейте! След инвитро в Турция преди 2 години. Декември месец 2025 се наложи спешна операция за отстраняване на яйчник в София. Туморните маркери ми бяха високи.  Резултата рак на яйчниците. Минах второ мнение от патолог. Няколко консултации с АГ специалисти и онколози. Тук абсолютно всички лекари ме насочват за махане на другия яйчник,както и матката. След това химиотерапия. Всички ми казват, че трябва да не отлагам,защото съм млада (34год) и ако е имало нещо останало из организма да не започне да расте. Яйчника е бил с пробита капсула от рака. Това е притеснението. Цели се да съм здрава и жива. Имам час за операция тази сряда,искаше ми се да мина на преглед и в Турция,но могат да го организират чак в четвъртък. Отложа ли операцията-ми идва и съответно се бавя. Някой имал ли е такъв случай в който, Турция да кажат нещо съвсем различно, свързано с онколечение. Надеждата все пак умира последна.
А з се лекувам онкологично в Мемориал Шишли от 2022.
Сега В петък ми махнах в една операция яйчниците с робот през влагалището и бучката в гърдата.
Ако не е късно сега че пиша.
Не съм търсила второ мнение в БГ защото не знам къде да намеря хем добър гинеколог, хем хирург и да оперират заедно.
В Мемориал много бързо ми направих два ямр, пет скенер и дата за операция.
На 29 декември имах час за проследяване, идвам откакто се лекуваю от 2022 и казаха, че на яйчника не е киста, същия ден направиха ямр.
На 06 януари пет скенер, на другия ден ямр на гърдите, защото светна и гърдата.
Операция на 16 януари.

# 456
Благодаря Sunshine9292. Предполагам говориш за София😋Аз ще търся вариант за Варна, но въпросът ми е по-скоро принципен- след бележката от клиниката в Турция, коя е следващата стъпка в България?
Благодаря❤

Издават ви бележка от Мемориал от началото до края на процедурата и на база на нея в Б-я ви пускат болничен с ЛКК със задна дата. Тук във форума бях чела за д-р Кукуряшкова в ДКЦ-25 в Младост. Миналата седмица звънях на регистратурата в клиниката и ми дадоха този номер 029767538- това е кабинета на въпросната докторка.  Аз все още не съм звъняла, така че ако решите да се обадите и ви дадат по- подробна информация може да споделите и на мен ще ми е полезно.

# 457
Казаха ви коя е следващата стъпка - отивате с бележката от Турция при подходяща ЛКК за издаване на болничен със задна дата.

# 458
Едва ли, при моя превод към турска 3 хил. Е, към 85 лв.ми беше таксата на ОББ. (дадох налични 1500 Е в брои също.  
Здравейте, момичета!
Предстои ми операция в Мемориал Шишли.
Знаете ли дали болницата има сметка в евро, т. Е. Има ли начин да се избегне превалутирснето в турски лири?
До сега сме плащали с револют, естествено има превалутиране, но сега сумата е голяма и се чудим има ли начин да платим в евро.
Питах преведачката, но тя явно не ме разбира. Каза, че можело в евро, но аз мисля че не ме разбира какво я питам.

# 459
Момичета, 2 мес.след трансфер, ми откриха голям полип и 1см.миома  при д-р Калчев. Възможно ли е появата да е след хормоналната терапия за инвитрото?
Плюс, вече трябва да помисля за донорска яйцеклетка в Кипър.
Незнам какво да мисля, търсих причината за неуспешната имплантация, три лекаря са ме гледали от октомври до средата на ноември като 1 АГ в Бг и двама в Турция-как никой не водя тоя полип в матката? Вярно ли е ,че при Калчев е по-добра апаратурата и диагностицирането. Къде оперират такива работи?
Тресе ме и друго (имам онкологична наследственост). Февруари ще ходя на вторичен за проследяване. През август махах полип (доброкачествена хистология) на дебело черво.

# 460
Момичета, 2 мес.след трансфер, ми откриха голям полип и 1см.миома  при д-р Калчев. Възможно ли е появата да е след хормоналната терапия за инвитрото?
Незнам какво да мисля, търсих причината за неуспешната имплантация, три лекаря са ме гледали от октомври до средата на ноември като 1 АГ в Бг и двама в Турция-как никой не водя тоя полип в матката? Вярно ли е ,че при Калчев е по-добра апаратурата и диагностицирането. Къде оперират такива работи?
Тресе ме и друго (имам онкологична наследственост). Февруари ще ходя на вторичен за проследяване. През август махах полип (доброкачествена хистология) на дебело черво.

2020 бях с махната киста от едния яйчник. Резултата  borderline (нито злогачествено,нито добро качествено) от тогава следя туморни маркери на всеки 6 месеца. 2023 родих след Инвитро в Турция. Преди месец ми махнаха въпросния яйчник,защото пак се виждаше киста на ехограф. Туморните маркери ми бяха завишени (за първи път от години) резултат-това,от което всички ни е страх. Нямам обремененост в рода си. Според лекарите стимулацията покрай инвитрото е причината за това. Нямам представа дали е вярно. Казвам опита си,защото в момента изключително много се ядосва  на себе си,че съм се доверила на грешните лекари. По време на секциото бях готова да ми махнат въпросния яйчник. Доверих,че няма нужда от това. Сега ще трябва да ми махнат и другия яйчник и матката. А мислих за 2ро дете.

# 461
Имате 1 дете поне. На свекърва ми д-р Танчев в Токуда махна всичко (по нейно желание), въпреки, че не беше онкологично, но полип образуващ се всяка година.
Покрай онкологичните и наученото през годините при борбата с рака на майка ми - лечението е едно -  операция и премахване. В първи фази е лечимо, без да са се появили разсейки. После операцията дали ще е ХТ,ЛТ или алтернативно с или без тях е Ваше решение. Колко по-бързо се оперира от добър специалист, толкова по-голям е шанс за живот. Трябва да сте здрава за детенцето Ви.
Дадохте ми идея да пусна ТМ - Са145 и СЕА и Са 19-9

2020 бях с махната киста от едния яйчник. Резултата  borderline (нито злогачествено,нито добро качествено) от тогава следя туморни маркери на всеки 6 месеца. 2023 родих след Инвитро в Турция. Преди месец ми махнаха въпросния яйчник,защото пак се виждаше киста на ехограф. Туморните маркери ми бяха завишени (за първи път от години) резултат-това,от което всички ни е страх. Нямам обремененост в рода си. Според лекарите стимулацията покрай инвитрото е причината за това. Нямам представа дали е вярно. Казвам опита си,защото в момента изключително много се ядосва  на себе си,че съм се доверила на грешните лекари. По време на секциото бях готова да ми махнат въпросния яйчник. Доверих,че няма нужда от това. Сега ще трябва да ми махнат и другия яйчник и матката. А мислих за 2ро дете.

# 462
Благодаря Sunshine9292. Предполагам говориш за София😋Аз ще търся вариант за Варна, но въпросът ми е по-скоро принципен- след бележката от клиниката в Турция, коя е следващата стъпка в България?
Благодаря❤

При личната, ако може тя да ти издаде с ЛКК, ако не с направление при акушер-гинеколог.

Общи условия

Активация на акаунт