Клиники в Истанбул- тема 20

• 19 279
  • 458
  •   5
Отговори
# 450
Здравейте! След инвитро в Турция преди 2 години. Декември месец 2025 се наложи спешна операция за отстраняване на яйчник в София. Туморните маркери ми бяха високи.  Резултата рак на яйчниците. Минах второ мнение от патолог. Няколко консултации с АГ специалисти и онколози. Тук абсолютно всички лекари ме насочват за махане на другия яйчник,както и матката. След това химиотерапия. Всички ми казват, че трябва да не отлагам,защото съм млада (34год) и ако е имало нещо останало из организма да не започне да расте. Яйчника е бил с пробита капсула от рака. Това е притеснението. Цели се да съм здрава и жива. Имам час за операция тази сряда,искаше ми се да мина на преглед и в Турция,но могат да го организират чак в четвъртък. Отложа ли операцията-ми идва и съответно се бавя. Някой имал ли е такъв случай в който, Турция да кажат нещо съвсем различно, свързано с онколечение. Надеждата все пак умира последна.

# 451
ЕмаЕ, много съжалявам и Ви пожелавам успешно лечение и пълно възстановяване.

Диагнозата Ви е изключително сериозна и дори да има някой със сходен случай, който да ви пише, според мен недейте да отлагате. Доверете се на лекарите в България.

# 452
@ЕмаЕ - Пожелавам ви успешно и възможно най-леко преминаване по този път 🌸
Искам да споделя малко информация (имаме опит в семейството с подобна ситуация)  - намерете и прочетете повече информация за HIPEC ( ако все още не сте). Това е форма на локална химиотерапия, която при определени случаи, като при рак на яйчниците дава доста добри  резултати.
Ние живеем в София, но тук не се прави ( лекарите дори не го споменаха, те си вървят по техните протоколи) — има клиники в Пловдив и Стара Загора. Ние бяхме в Стара Загора при проф. Юлиянов и бих препоръчала поне консултация с него, преди да вземете окончателно решение къде и как да продължите с лечението. Успех!

# 453
Момичета, може ли някой да сподели какъв е реда за болничен след трансфер-какво дават от болницата(при нас Мемориал), кой ви съдейства в България за болничния(личен лекар или АГ) и за колко дни? Моля някой, който има инфо в групата да сподели опит 😊Благодаря предварително😋

# 454
Момичета, може ли някой да сподели какъв е реда за болничен след трансфер-какво дават от болницата(при нас Мемориал), кой ви съдейства в България за болничния(личен лекар или АГ) и за колко дни? Моля някой, който има инфо в групата да сподели опит 😊Благодаря предварително😋

Издават ви бележка от Мемориал от началото до края на процедурата и на база на нея в Б-я ви пускат болничен с ЛКК със задна дата. Тук във форума бях чела за д-р Кукуряшкова в ДКЦ-25 в Младост. Миналата седмица звънях на регистратурата в клиниката и ми дадоха този номер 029767538- това е кабинета на въпросната докторка.  Аз все още не съм звъняла, така че ако решите да се обадите и ви дадат по- подробна информация може да споделите и на мен ще ми е полезно.

# 455
  • Варна
Здравейте! След инвитро в Турция преди 2 години. Декември месец 2025 се наложи спешна операция за отстраняване на яйчник в София. Туморните маркери ми бяха високи.  Резултата рак на яйчниците. Минах второ мнение от патолог. Няколко консултации с АГ специалисти и онколози. Тук абсолютно всички лекари ме насочват за махане на другия яйчник,както и матката. След това химиотерапия. Всички ми казват, че трябва да не отлагам,защото съм млада (34год) и ако е имало нещо останало из организма да не започне да расте. Яйчника е бил с пробита капсула от рака. Това е притеснението. Цели се да съм здрава и жива. Имам час за операция тази сряда,искаше ми се да мина на преглед и в Турция,но могат да го организират чак в четвъртък. Отложа ли операцията-ми идва и съответно се бавя. Някой имал ли е такъв случай в който, Турция да кажат нещо съвсем различно, свързано с онколечение. Надеждата все пак умира последна.
А з се лекувам онкологично в Мемориал Шишли от 2022.
Сега В петък ми махнах в една операция яйчниците с робот през влагалището и бучката в гърдата.
Ако не е късно сега че пиша.
Не съм търсила второ мнение в БГ защото не знам къде да намеря хем добър гинеколог, хем хирург и да оперират заедно.
В Мемориал много бързо ми направих два ямр, пет скенер и дата за операция.
На 29 декември имах час за проследяване, идвам откакто се лекуваю от 2022 и казаха, че на яйчника не е киста, същия ден направиха ямр.
На 06 януари пет скенер, на другия ден ямр на гърдите, защото светна и гърдата.
Операция на 16 януари.

# 456
Благодаря Sunshine9292. Предполагам говориш за София😋Аз ще търся вариант за Варна, но въпросът ми е по-скоро принципен- след бележката от клиниката в Турция, коя е следващата стъпка в България?
Благодаря❤

Издават ви бележка от Мемориал от началото до края на процедурата и на база на нея в Б-я ви пускат болничен с ЛКК със задна дата. Тук във форума бях чела за д-р Кукуряшкова в ДКЦ-25 в Младост. Миналата седмица звънях на регистратурата в клиниката и ми дадоха този номер 029767538- това е кабинета на въпросната докторка.  Аз все още не съм звъняла, така че ако решите да се обадите и ви дадат по- подробна информация може да споделите и на мен ще ми е полезно.

# 457
Казаха ви коя е следващата стъпка - отивате с бележката от Турция при подходяща ЛКК за издаване на болничен със задна дата.

# 458
Едва ли, при моя превод към турска 3500 Е, към 85 лв.ми беше таксата на ОББ. (дадох налични 1500 Е в брои също. 
Здравейте, момичета!
Предстои ми операция в Мемориал Шишли.
Знаете ли дали болницата има сметка в евро, т. Е. Има ли начин да се избегне превалутирснето в турски лири?
До сега сме плащали с револют, естествено има превалутиране, но сега сумата е голяма и се чудим има ли начин да платим в евро.
Питах преведачката, но тя явно не ме разбира. Каза, че можело в евро, но аз мисля че не ме разбира какво я питам.

Общи условия

Активация на акаунт