Септемврийски бебета 2025 - тема 1

• 5 900
  • 167
  •   1
Отговори
# 105
При мен се получава ако не сменя подплънките навреме. Особено като беше още горещо и се изпотявах покрай раждането и изчистването на хормоните. Направо си мирише на бебешкото ако 😀

Скоковете минаха - първия неусетно, втория с около 10-14 дни рев (като по учебник). Ново - смее се, лапа ръчички, хваща играчки. Доста по-подвижна е, прави опити да се обръща.

Ваксините ги отложихме, защото баткото беше болен тази седмица. Надявам се сега в петък да ги сложим вече, че закъсняваме доста

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 20:07 от flow_rs

# 106
При нас скоковете минават за 4 дни, но гледам тогава да давам по 10 мл повече мляко и минават по-леко. Иначе усмихва се, следи с поглед, гука си, държи си главата, стои по коремче по-дълго. За обръщането от корем по гръб има наченки, но ако съдя по брат и сигурно ще почне 5-6 месец с пазенето.

Не си даваме зор 😂

# 107
Не консумирам суров лук…подплънките ги сменям на макс две кърмения. 😑
И за други момичета разбрах с този проблем, за жалост без решение…не е всеки ден, ама някои дни ми е нетърпимо, смятам че са хормони

# 108
Здравейте, мами, как вървят при вас нещата?

Аз все още се боря с коликите, но изглежда, че започват да отшумяват, надявам се до 1-2 седмици да приключат. Сънят на малкия често е много неспокоен, мъчат го газове. Следователно и на мен не ми се събират повече от 4 часа сън на нощ, като често се будим с ММ през час да го утешаваме и вече изнемогваме. Нямам търпение да отмине този период.

Вие какво мислите за забелването? Прочетох, че на запад това не се практикува. Все още не съм се посъветвала с педиатър, но ако мога, предпочитам да го избегна.

# 109
Здравейте, мами, как вървят при вас нещата?

Аз все още се боря с коликите, но изглежда, че започват да отшумяват, надявам се до 1-2 седмици да приключат. Сънят на малкия често е много неспокоен, мъчат го газове. Следователно и на мен не ми се събират повече от 4 часа сън на нощ, като често се будим с ММ през час да го утешаваме и вече изнемогваме. Нямам търпение да отмине този период.

Вие какво мислите за забелването? Прочетох, че на запад това не се практикува. Все още не съм се посъветвала с педиатър, но ако мога, предпочитам да го избегна.

И при нас коликите намалят вече, но все още си имаме лоши дни 😂.
По повод забелването, ние го правим. Имам 2 познати с по-големи момченца, които не са ги бутали, но в последствие имаха много драми и ходенки по лекари. Отделно мъжа ми, като е бил малък също не са го бутали и той до ден днешен е травмиран и помни момента, та поради негово настояване помагаме на детето 😂.

# 110
Четох по въпроса в книгата на един американски автор и общо взето във всички статии на английски пише да не се пипа пишлето. Лекарят ни каза да го забелваме, като не съм го обсъждала с него, защото тогава не бях и много информирана. На следващото посещение дръпна супер много кожата, дори дали не беше до долу, като каза че е добре....    та никой не ми даде право на избор.

# 111
Моето момче колики няма вече. Относно бубката - забелваме я. Педи каза по малко, отделно и мъжа ми има лош спомен на голям, както и други наши близки и смятам, че е по-добре така. Мъжа ми каза представи си на голям на има ерекция и конци - УЖАС.

# 112
Аз сина ми го забелвахме, и при нас познатите, които не ги пипваха после по лекари с децата и по-голям стрес.

# 113
Малко доза смях, момичета:

“Жив е той, жив е! Там под юргана,
потънал в мляко, лежи и пъшка.
Юнак, току-що сукал от мама,
... юнак с едномесечна сила мъжка.

На една страна захвърлил памперс,
на друга - помпа на две строшена;
очи прежумват, глава се люшка,
уста ще лапнат цяла вселена!

Лежи юнакът, а във шкембето
сякаш е скрито ръмжащо мече;
майка повдига пак деколтето,
и кърмата още по-силно тече!

Вечер е сега... Пей, мила мамо,
тез детски песни! Приспивай дете.
На ръце. Нощна смяна. Ще пропуснеш
и тоя сън... Но млъкни, сърце!

Тази, която се с колики бори,
тя не умира: ала нея жалеят
мъж и комшии, а свекървата спори,
че нейните песни по-грижовно се леят.

Сутрин майка преварява водица
и почва да чисти, да готви, пере;
телефонът звъни - съвети по жица
свекърва-експерт цял куп ще даде!

Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят свода небесен;
майката броди, детето зее.
Бащата хърка на дивана тесен!

И сестрички, и братче събудени идат
и се чудят на пищялката дребна,
по едно чувалче играчици мъкнат
и при юнака дойдат, та седнат.

Една му гривна на китката върже,
друга му тика биберона студена,
бати го дръпне за чорапа бърже -
а той ги гледа - тайфа смутена!

"Кажи ми, сестро, де е бащата?
кога ще ме друска като пружина?
Кажи ми пак да лапам гърдата, -
аз искам, сестро, да суча за трима!"

И баща, и майка сина си прегърнат,
и спомени трупат нови с децата,
той люлее, тя кърми, дорде осъмнат,
и ожидат на старини тишината ...

Но съмна вече! В зори задрямал,
лежи юнакът, кърмата тече...
днес, във форума на мама
ще се говори за това дете."

- неизвестен автор

😂🤣😂😂😂

# 114
Баткото не го забелих, вече е на 5г и си е свършил сам работата. Това предпазва от инфекции докато са с памперси. Тези от вас, които са забелили да знаят, че трябва много сериозна хигиена, защото може да се стигне до повторна фимоза.
Аз лично предпочитам ако се наложи ДС посетим лекар, вече има кремчета, които се изписват, а не да се дърпа насила.

# 115
След като докторът дръпна супер много надолу, според мъжа ми, който беше по-близко, цялото пишле, това значи ли, че този слой, заради който се прави тази процедура, вече го няма? Съжалявам за глупавия въпрос, но хич не ми е ясно. При нас доктора каза да забелваме, аз не го правех и въпреки това се забели при проверката от него. Мен ме е страх да бутам толкова много надолу както направи доктора, макар че явно пишлето позволява. Относто хигиената, пак ще задам глупав въпрос, но това включва забелване и миене (ако слоя го няма) или просто миене на пишлето отвън с вода.

Баткото не го забелих, вече е на 5г и си е свършил сам работата. Това предпазва от инфекции докато са с памперси. Тези от вас, които са забелили да знаят, че трябва много сериозна хигиена, защото може да се стигне до повторна фимоза.
Аз лично предпочитам ако се наложи ДС посетим лекар, вече има кремчета, които се изписват, а не да се дърпа насила.

# 116
Ние го придърпваме и измиваме всяка вечер (тоест да излезе цялата главичка, на мен ми изглеждше много страшно това). Това ни показа уролога за сина ми. Като цяло личната хигиена за децата е изключително важна при всяко положение Simple Smile

# 117
Ние го придърпваме и измиваме всяка вечер (тоест да излезе цялата главичка, на мен ми изглеждше много страшно това). Това ни показа уролога за сина ми. Като цяло личната хигиена за децата е изключително важна при всяко положение Simple Smile
+1 ние също така процедираме

# 118
Привет момичета, как сте?

Чета аз за съня и навсякъде говорят за дневен и нощен сън, но никъде не намирам за какви часови диапазони се отнася. Вие от колко часа нататък го броните за нощен? И докога?

Правите ли нещо различно като предстои дневен иле нощен сън?

# 119
Всяка вечер къпем дъщеря ни към 20:30, след това я храня и заспива - обикновено към 22:00-22:30. Събужда се около 06:00-07:00. Чела съм,че до 6 сутринта се води нощен сън, но не знам кога му се брои началото.
За дневния сън - като се събуди от дрямка, сменям памперса. После гледам да я занимавам с различни активности - или е малко в люлката,или по корем/в активната гимнастика. Следва хранене и гушкане, после я слагам в антистрес пелена в кошарката и я люшкам,докато заспи. В общия случай действа, но не и днес. Болеше я коремчето и почти не е спала през деня. Sad

Общи условия

Активация на акаунт