Септемврийски бебета 2025 - тема 1

• 3 493
  • 98
  •   1
Отговори
# 90
Някой може ли да сподели как минават скоковете в растежа при вас? При нас мисля, че първият си премина. Доколкото разбрах се изчислява с термина на раждане, а не с датата на раждане. Аз родих на 22 септември, но термина ми бе за 23-ти. Та първият си мина неусетно. Тоест, нито имаше рев, нито пък голям глад. Доколкото разбрах след първият трябва да започне да се усмихва и да започне да вижда малко по-надалеч и да се заглежда. Нашето бебе се усмихва още от родилният дом, но определено започна повече да се заглежда. Сега обаче се чудя за втория скок в растежа. Тъй като в момента преминаваме в някакъв такъв период с повече глад и повече рев. Тя нашата по принцип не си реве изобщо. Та сега започва да проплаква. Особено във вечерните часове и да ме търси малко повече за успокоение. Или коликите са проблема. Още не мога да установя. Та ще се радвам, ако някой е минал през втория скок, да сподели малко повече..

# 91
Някой може ли да сподели как минават скоковете в растежа при вас? При нас мисля, че първият си премина. Доколкото разбрах се изчислява с термина на раждане, а не с датата на раждане. Аз родих на 22 септември, но термина ми бе за 23-ти. Та първият си мина неусетно. Тоест, нито имаше рев, нито пък голям глад. Доколкото разбрах след първият трябва да започне да се усмихва и да започне да вижда малко по-надалеч и да се заглежда. Нашето бебе се усмихва още от родилният дом, но определено започна повече да се заглежда. Сега обаче се чудя за втория скок в растежа. Тъй като в момента преминаваме в някакъв такъв период с повече глад и повече рев. Тя нашата по принцип не си реве изобщо. Та сега започва да проплаква. Особено във вечерните часове и да ме търси малко повече за успокоение. Или коликите са проблема. Още не мога да установя. Та ще се радвам, ако някой е минал през втория скок, да сподели малко повече..
Според мен това е първия скок. Моят юнак е роден на 24.9, с термин 26.9 - от снощи е само на гърдите ми + колики. Преди при колики не търсеше толкова да суче и да се гушка. По календар скокът трябваше да е на 31.10, но това е като терминa - ориентировъчна дата. Гушкане и търпение ❤

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 21:58 от Fossy

# 92
Ортопед: бяхме с бебето и ние. Мина точно както е описано по-горе. Желателна възраст за профилактичен преглед е 6 мес., 4 год. и 7 год.
Ваксина: предстои на 12.11, казаха че трябва да са минали 6 седмици от раждането. От две години сме с нов педиатър и не ни е изписана схема със ШС, но с второто ми дете педиатърката изписа схема с  #2, #3 и #4. Нямаше проблеми с детето и ползвах схемата при всяко ваксиниране на бебето. Твоята схема каква е, Банан?

Fossy това ни е схемата.

Относно скоковете в растежа може ли да просветите невежа като мен как се “изчислява” кога са. Моят господин си е ревльо от ден 1 и едва ли ще мога да ги разгранича, но все пак.. Вече много се обърквам от какво е това постоянно реване, аз ли нещо съм бъгната.. едната причина със сигурност също са коликите, там вече какво ли не изпробвах и вече съм се предала и чакам сами да си отминат.
Вашите бебенца по колко АМ изяждат? Моето ми се струва много лакомо и от днес сме на 180мл понеже последните хранения със 150 завършваха с рев, което отдавам че не му е било достстъчно.

# 93
Banan-че, много ти благодаря. Същото листче имах за малката ми дъщеря. Май ще ползвам и сега тази схема, дали от нея или не, но се отразяваха добре ваксините при нея. За скоковете - по-назад в темата една Мама сподели този линк, който от тогава ми е отворен в браузъра и си го препрочитам периодично:

https://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/8magicleaps/

Коликите са различими от друг вид плач по напъването на бебето да пръдне, по постоянното свиване и опъване на крачета (сякаш се превива от болка) и по жабешкия хор в корема. А, и по това, че реве на пориви. Реве, реве, спре и след малко пак. Поне при моето бебе това са показателите, че е с колики. А сега хващам, че е и в растеж, защото преди се успокояваше с гушкане и шъткане, а сега не се успокоява с това, а само на гърда и спи само там. Понеча ли да мръдна - рев…

# 94
Завики от броя храненшя. Но за тази възраст 180 е много.
Аз кърля, но ако е на шише моята мома пие 60 70
Яде 8 пътш за 24ч
За сравнение синът ми коъто беше лакум, вървеше 120 мл на ядене на тази възраст и имаше 7 ака не се лъжа.

# 95
Завики от броя храненшя. Но за тази възраст 180 е много.
Аз кърля, но ако е на шише моята мома пие 60 70
Яде 8 пътш за 24ч
За сравнение синът ми коъто беше лакум, вървеше 120 мл на ядене на тази възраст и имаше 7 ака не се лъжа.

Моят е роден в края на август и вече е на 2м и  половина и реално спрямо опаковката на АМ почнах да даван дози на база килограми, а не месеци. В момента има и по 6 хранения на ден.

Fossy благодаря много за линка ❤ . Коликите уж и аз по това ги познавам, като пръцне най вече и почва да плаче.. Но понякога както казваш ти нито гушкане го успокоява, нито нищо, чак като се измори и заспива, та може би и скока в растежа си оказва влияние.

# 96
Имате ли косопад, при мен е нещо страшно 😩

# 97
При мен косопад все още няма, но го очаквам в даден момент.

Момичета, които кърмите, използвате ли помпа? Аз вече използвам само вечер, защото тогава имам повече кърма и бебчо суче само от едната гърда, но вече нямам търпение кърмата ми да се регулира и помпата да отпадне напълно.

# 98
При мен косопад все още няма, но го очаквам в даден момент.

Момичета, които кърмите, използвате ли помпа? Аз вече използвам само вечер, защото тогава имам повече кърма и бебчо суче само от едната гърда, но вече нямам търпение кърмата ми да се регулира и помпата да отпадне напълно.

Моят син сега става на 2 месеца, нямам нужда от помпа още след първия. Тогава наистина имах много кърма. Сега дори и едната гърда да остане пълна не изцеждам. На следящото хранене успява да изяде достатъчно и от двете.
Аз винаги предлагам и двете гърди засичам си горе долу по 5-6 мин на гърда и му стига и пуска сам. Според мен пробвай да намалим цеденето или да не изцедиш някоя вечер и тя би трябвало да се регулира след 3-4 дни сама

Общи условия

Активация на акаунт