Септемврийски бебета 2025 - тема 1

• 3 492
  • 98
  •   2
Отговори
# 75
Хаха, на Уа, определено иска да яде 😁 Даже тогава и викаме "малък Уа" , а не по име.
И аз се целя към режим подобен на този на Деси, ама не мога още да го остановя.

# 76
Момичета, имате ли в октомври плащане от НОИ?

# 77
Имах за 4 дни от септември. Сега във вторник мисля,че трябва са имам плащане за дните от октомври.

# 78
Аз имам от последния болничен от болницата и чакам тази седмица остатъка вече от последния ми болничен.

# 79
За първи път го чувам, но мисля да пробвам, че вече какво ли не дадох за коликите и успех никакъв, а явно в момента сме в пика им. Виждам, че се редуват пробиотиците и се дават 15-30 минути преди хранене, което ми се струва много неудобно, тъй като кърмя моето дете на поискване. Fossy, ти и през нощта ли даваш и за какъв период от време?

Аз давам пробиотик на Медбио и смея да твърдя, че вече коликите са в историята. А беше нещо страшно.
Бебето не се плези, но често е с отворена уста. Не се бях замисляла дали е тревожно Rolling Eyes

# 80
Деси, а нощем как я храни, буди ли се или ти на определен интервал я будиш?
Опитвам се да хапва по едно и също време на деня. Преди хапване сменям памперс, давам мляко и после или в леглото да спи или игра и като видя, че минава час и почва да премрънква, търка очички и слагам в леглото и давам бибка, пускам белия шум и завивам. Реално тя става в 7-8 часа, хапва и към 8:30 в връщам да си доспи до 10:30 макс 11:00 после я храня и слагам за игра на гимнастика или излизаме на разходка. После слагам да поспи, следващите два интервала будува повече и там е повече време на гимнастика, по корем и в люлката. Към 20:30-45 баня после мляко и за нощен сън след 21:00-22:00 часа. Обичайно след 8 почва да мрънка доста, защото и се спи и си иска млякото. Като цяло, не спазвам точен час за хранене, защото понякога дава плача за глад по-рано и само маневрирам с +-10 мл хапване дали яде "навреме", по-рано или по-късно.

Другото, което правя е че в отучих малко по малко да асоциира, будна съм значи ям веднага. Тоест не я храня веднага след ставане, а се опитвам да разсейвам с нещо. И другото е, че плача е различен спрямо глад, смени ми памперса или скучно ми е инсе ориентирам по него. Също на мен ми е полезно да си записвам, кога съм хранила, дала пробиотик и за колики и памперс, за да се ориентирам какво иска това дете сега 😂 Снощи забравихме капките за колики и се буди нощес доста 😵‍💫 и търсеше бубка за да заспи пак.

Lolia, описваш 1:1 моя младеж. От няколко дни е по абсолютно същия начин.
Деси, каква е рутината при вас и какви са признаците, които следиш?

# 81
За първи път го чувам, но мисля да пробвам, че вече какво ли не дадох за коликите и успех никакъв, а явно в момента сме в пика им. Виждам, че се редуват пробиотиците и се дават 15-30 минути преди хранене, което ми се струва много неудобно, тъй като кърмя моето дете на поискване. Fossy, ти и през нощта ли даваш и за какъв период от време?

Аз давам пробиотик на Медбио и смея да твърдя, че вече коликите са в историята. А беше нещо страшно.
Бебето не се плези, но често е с отворена уста. Не се бях замисляла дали е тревожно Rolling Eyes

Ради, първите два дни давах 30 мин преди всяко хранене. Получаваха се що-годе 5-6 приема в интервала 10-22/3 ч. Но след втория ден спрях да чакам 30те мин., защото е почти невъзможно да задържа младежа без да суче и изтормозвам себе си и него. Това, което започнах да правя е:
- или давам пробиотика като се събуди, сменям пампи и го мотая и разсейвам 7-8 мин
- или давам пробиотика просто по някое време независимо дали е на празно коремче или не.
Нощно време не давам, защото гледам във всяка спестена минута да поспя. В 2, в 5:30 и в 7:30-8 не давам пробиотик.
Но поне бебето го понася, много се радвам. Смърди кофти, сякаш на хлебна мая Stuck Out Tongue Winking Eye
Правилно си прочела - редуват се. Аз гледам да има 3 ч. интервал. Сега започнах втори цикъл, даже увеличих интервала на 4 ч. Демек давам х2 пъти от всеки флакон в рамките на деня. Доколкото разбрах от педиатърката - целта е живите бактерии от пробиотика да се заселят в коремчето и да трепят лошите гадории, затова се препоръчва прием на празен стомах.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 05:14 от Fossy

# 82
Много ти благодаря, Fossy! Поръчах и ще пробвам! Blush

# 83
Здравейте.
Тези мами с бебчета, които минаха преглед при ортопед, могат ли да споделят как протича. Главата на бебето гледат ли я?
На нас ни предстои след една седмица.

# 84
Не са гледали главата. На ехограф гледаха тазобедрените стави, погледна крачетата, каза че са леко криви, но се оправят при прохождане и горе долу е това. Даде ни 1-2 упражнения, които да правим вкъщи

# 85
Не са гледали главата. На ехограф гледаха тазобедрените стави, погледна крачетата, каза че са леко криви, но се оправят при прохождане и горе долу е това. Даде ни 1-2 упражнения, които да правим вкъщи

И при нас така мина ортопеда. Бях се притеснила, че са ни претупали Grinning . Казаха също ако искаме след 6-тия месец да отидем пак.
Вие минахте ли вече ваксина и как се отрази на бебенцата ви. На нас ни дадоха схема за шуслерови соли преди ваксината и се чудя някой дали има опит с това?

# 86
Аз не будя бебето през ноща, а и през деня избягвам ама днес я събудих през деня веднъж, че нямаше как да събера 5 хранения за деня. Гледам да не яде под 3-4 часа през деня, не за друго но ще повръща, а и тя не дава зор да яде.

За ортопед, бяхме тази седмица освен ехография на тазобедрените стави, огледа главичката, пръстите на ръце и крака да няма заключени пръсти или изкривявания. Пита ни дали имаме въпроси, но на нас ни е второ за няма две години, та са ни още пресни гимнастиката и какво да следим. Каза да си бебеносим без проблем 😀  За профилактика, според мен няма смисъл на 6 месеца, освен ако няма проблем с нещо, ако проходи и има нещо ок ама иначе не виждам смисъл.

Деси, а нощем как я храни, буди ли се или ти на определен интервал я будиш?
Опитвам се да хапва по едно и също време на деня. Преди хапване сменям памперс, давам мляко и после или в леглото да спи или игра и като видя, че минава час и почва да премрънква, търка очички и слагам в леглото и давам бибка, пускам белия шум и завивам. Реално тя става в 7-8 часа, хапва и към 8:30 в връщам да си доспи до 10:30 макс 11:00 после я храня и слагам за игра на гимнастика или излизаме на разходка. После слагам да поспи, следващите два интервала будува повече и там е повече време на гимнастика, по корем и в люлката. Към 20:30-45 баня после мляко и за нощен сън след 21:00-22:00 часа. Обичайно след 8 почва да мрънка доста, защото и се спи и си иска млякото. Като цяло, не спазвам точен час за хранене, защото понякога дава плача за глад по-рано и само маневрирам с +-10 мл хапване дали яде "навреме", по-рано или по-късно.

Другото, което правя е че в отучих малко по малко да асоциира, будна съм значи ям веднага. Тоест не я храня веднага след ставане, а се опитвам да разсейвам с нещо. И другото е, че плача е различен спрямо глад, смени ми памперса или скучно ми е инсе ориентирам по него. Също на мен ми е полезно да си записвам, кога съм хранила, дала пробиотик и за колики и памперс, за да се ориентирам какво иска това дете сега 😂 Снощи забравихме капките за колики и се буди нощес доста 😵‍💫 и търсеше бубка за да заспи пак.

Lolia, описваш 1:1 моя младеж. От няколко дни е по абсолютно същия начин.
Деси, каква е рутината при вас и какви са признаците, които следиш?

# 87
При нас обърна внимание дали може да си върти главата и на двете посоки.

# 88
Ортопед: бяхме с бебето и ние. Мина точно както е описано по-горе. Желателна възраст за профилактичен преглед е 6 мес., 4 год. и 7 год.
Ваксина: предстои на 12.11, казаха че трябва да са минали 6 седмици от раждането. От две години сме с нов педиатър и не ни е изписана схема със ШС, но с второто ми дете педиатърката изписа схема с  #2, #3 и #4. Нямаше проблеми с детето и ползвах схемата при всяко ваксиниране на бебето. Твоята схема каква е, Банан?

# 89
Аз никак не съм доволна от педиатъра, но няма друг в града, който поема деца.
Ощу не сме били на ортопед. Коликите ни "морят" яко.
Опитвам се да правя режим, но е е изключително трудно.

Общи условия

Активация на акаунт