Септемврийски бебета 2025 - тема 1

• 3 493
  • 98
  •   1
Отговори
# 60
Включвам се с въпрос, който може да ви се стори тъп или смешен (или и двете) 😅 -  бебето много се плези и на този етап (почти на 2 месеца) не говоря за плезене тип игра, ами изкарва и прибира езичето почти постоянно, когато е буден. Понякога съвсем леко изкарва само върха, друг път плези целия и прибира. Вече няколко пъти го "обсъждам" с chatgpt и ровя из произволни статии в гугъл. Намерих дори тук някаква тема от 2009-та дето една майка е питала същото и са й казали в общи линии, че няма страшно. Но нещо не ми дава мира. Не искам да се поддавам на хипохондрията си и ще изчакам до срещата с педиатъра в петък, но междувременно да питам при вас така ли е? Плезят ли се и вашите човечета?

# 61
Моето се плези, но бих казала рядко. Например, след хранене.

Аз пък имам въпрос относно това, че моето бебе спи с отворена уста. Не знам дали е чак такъв проблем. Интересното е, че четох някъде, че първоначално бебетата си дишат само през носа. Аз пък цял живот също съм си спяла с отворена уста. Просто съм с по-запушен нос. И се чудя дали пък не е нещо по наследство. Има ли и други майки с такива бебета и знаете ли дали е проблем това за тях?

# 62
Здравейте момичета, аз съм от Октомврийските майки, но чета и вашата тема, която ми е супер полезна, за да знам какво ме очаква Simple Smile
Вчера ни изписаха от болницата и бебчо е на 7 дни. Още сме на смесено хранене. Имам нужда от вашия опит и съвет какво да започна да му давам 1 път дневно -  Биогая или Омнибиотик панда? Какви са вашите наблюдения и имате ли препоръка кое от двете да избера?

# 63
Най добре педиатърът ти да каже. На моята даваха Биогая в родилното и докторът каз да продължим с нея засега

# 64
Здравей! Моя съвет е да не му даваш нищо Simple Smile Щом има и кърма, живот и здраве ще минете изцяло на кърма, надявам се, е безмислено да даваш каквото и да е, ако няма проблеми с корема. По-скоро ти можеш да пиеш пробиотик и през кърмата отива и при него необходимото /аз пия панда и кърмя, като започнах заради проблеми с изхождането на бебето/

И в родилното, и педиатърката не са ми казвали да давам пробиотик, а моя син беше на два антибиотика един след друг в родилното, така че това за мен е тотално излишно 😄

# 65
Ако си родила секцио, може да е добре да добавиш пробиотик (от лекарите ми го препоръчаха, че нали не минава по каналния ред и не е минало през всичко), ако е естествено и кърмиш и бебето е спокойно изчакай преди да вкараш допълнителни неща.

За мен пандата доведе до разхлабване на малката, за Био Гая поне с баткото го запичаше. Аз ползвам немски с витамин Д, но тя е изцяло на АМ и е родена секцио и за момента нямаме драма с коремчето.

[quote author=JS_B link=topic=1815557.msg50382810#msg50382810 date=1761558091]
Здравейте момичета, аз съм от Октомврийските майки, но чета и вашата тема, която ми е супер полезна, за да знам какво ме очаква Simple Smile
Вчера ни изписаха от болницата и бебчо е на 7 дни. Още сме на смесено хранене. Имам нужда от вашия опит и съвет какво да започна да му давам 1 път дневно -  Биогая или Омнибиотик панда? Какви са вашите наблюдения и имате ли препоръка кое от двете да избера?
[/quote]

# 66
След изписване от болницата давах Биогая в продължение на 3 седмици. Чух за него, че запичал, а и забелязах такава тенденция при детето ми, което започна да се изхожда по-рядко, пак в рамките на нормалното (1 път на 24 часа), но на границата да стане 1 път за 30 часа, което започна да ме притеснява, затова го смених с Омнибиотик панда. Лично аз предпочитам Омнибиотик панда, защото това притеснение ми отпадна.

# 67
Моето момче също се плези често, но не мисля, че е нещо притеснително.

Относно пробиотика - Биогая не му се отрази добре, беше му твърдо коремченто. Минахме на Линекс по препоръка на фармацевт и сме доволни, макар и да е крайно непопулярен.

# 68
Аз не давам пробиотик.  Само кАпки за колики и вигантол.
Моето се плези, когата има колики. Винаги.

# 69
Аз давам пробиотик на Медбио и смея да твърдя, че вече коликите са в историята. А беше нещо страшно.
Бебето не се плези, но често е с отворена уста. Не се бях замисляла дали е тревожно Rolling Eyes

# 70
Привет момичета, надявам се всичко върви добре доколкото е възможно.

Аз съм с нов проблем. Беба не иска да спи през деня. Прави едни кратки дремки по около 30-40 минути и никак не мога да я при спя обратно преди да с минали поне два часа. Понеже явно не си доспива непрекъснато е кисела и като се опитам да я занимая с нещо почва да реве.
През цялото време а понякога и насън непрестанно мърда с ръце и крака.
Странна история. Някой да се е сблъсква с подобен проблем?

# 71
И аз го имах това, като ако няма нещо което да я боли, обичайно значи че е преуморена. Общо взето, рутината при моята работи най-добре. И гледам, да слагам да спи при първи признаци на умора в леглото (другаде не го признава за дълго спане) и така спи по-дълго, иначе като при теб кратки дремки.

Привет момичета, надявам се всичко върви добре доколкото е възможно.

Аз съм с нов проблем. Беба не иска да спи през деня. Прави едни кратки дремки по около 30-40 минути и никак не мога да я при спя обратно преди да с минали поне два часа. Понеже явно не си доспива непрекъснато е кисела и като се опитам да я занимая с нещо почва да реве.
През цялото време а понякога и насън непрестанно мърда с ръце и крака.
Странна история. Някой да се е сблъсква с подобен проблем?

# 72
Lolia, описваш 1:1 моя младеж. От няколко дни е по абсолютно същия начин.
Деси, каква е рутината при вас и какви са признаците, които следиш?

# 73
Опитвам се да хапва по едно и също време на деня. Преди хапване сменям памперс, давам мляко и после или в леглото да спи или игра и като видя, че минава час и почва да премрънква, търка очички и слагам в леглото и давам бибка, пускам белия шум и завивам. Реално тя става в 7-8 часа, хапва и към 8:30 в връщам да си доспи до 10:30 макс 11:00 после я храня и слагам за игра на гимнастика или излизаме на разходка. После слагам да поспи, следващите два интервала будува повече и там е повече време на гимнастика, по корем и в люлката. Към 20:30-45 баня после мляко и за нощен сън след 21:00-22:00 часа. Обичайно след 8 почва да мрънка доста, защото и се спи и си иска млякото. Като цяло, не спазвам точен час за хранене, защото понякога дава плача за глад по-рано и само маневрирам с +-10 мл хапване дали яде "навреме", по-рано или по-късно.

Другото, което правя е че в отучих малко по малко да асоциира, будна съм значи ям веднага. Тоест не я храня веднага след ставане, а се опитвам да разсейвам с нещо. И другото е, че плача е различен спрямо глад, смени ми памперса или скучно ми е инсе ориентирам по него. Също на мен ми е полезно да си записвам, кога съм хранила, дала пробиотик и за колики и памперс, за да се ориентирам какво иска това дете сега 😂 Снощи забравихме капките за колики и се буди нощес доста 😵‍💫 и търсеше бубка за да заспи пак.

Lolia, описваш 1:1 моя младеж. От няколко дни е по абсолютно същия начин.
Деси, каква е рутината при вас и какви са признаците, които следиш?

# 74
Леле, Деси, ти си машина! Евала! ❤
Как успяваш на това постоянство?
Аз още се опитвам да разгранича видовете рев ама не успявам да уловя тоналност. Сякаш на “уа уа” иска да яде, ама другия рев не ми е понятен, нито различим.

Общи условия

Активация на акаунт