Септемврийски бебета 2025 - тема 1

• 5 917
  • 167
  •   1
Отговори
# 135
За толкова малки бебета, който каквото и да говори 99% режима е постигнат от желанието на бебето и 1% от мама, която се стреми да дава млякото по сходно време и е нацелила средата. Всичко останало за режими е като са по-големи и можеш да ги занимаваш с нещо. Така, че нищо грешно не правиш, гледай детето от какво има нужда и ще се напаснат нещата след регресията 4 месец. После има зъбки, които разбира се избират да никнат посред нощ 😵💫

Боже, като ви чета и завиждам 😀 какви са тези бебета на по 3 месеца, дето лягат в 22 и стават чак в 7 🥹 да не ви е уроки.
Моя откъртва в 20 някъде и в началото аз го будех към 23 да яде, с надеждата, че после ще спи до 6-7, но не би. Буди се в 3, в 4. Всеки път различно, но успявам да задържа до към 5 за първото хранене. Веднъж реших да не го будя в 23ч. да видим дали няма да си се събуди чак в 3-4 и греда... с рев си търси млякото в полунощ, после в 4, после в 7 и направо ми се отели вола.
Та сега понеже и разредих малко яденията за сметка на количеството, правим една бяна към 19, хапване, пак будене в 22-23 за вечеря и после в 5.
Малко съм отчаяна, че бъркам някъде и всъщност му скапвам възможностите за качествен режим, но по всички тези статии, таблици и видеа се чудя как, за Бога, контролираш съня на толкова малко човече, което непрекъснато се развива и всичко се изменя в минути. Как да го накарам да спи дълго нощем, как да го накарам едната му дневна дрямка да е 45 мин, пък другата час и половина... 🤷♀

Абсолютно вярно!

# 136
ЛЛ иска да отидем за вземане на кръв за ПКК, а бебчо още няма 2 месеца и ми е притеснено. Има ли вече такива, на които са взимали кръв, как мина при вас?

# 137
Не е точно опит , но преди 15 дни банката имаше вирус и ни назначиха изследвания.
Исках и на нея да пускам ПКК, вит.Д и кръвна група.
Казаха ми че трябва цяла епруветка. При нас това от пръста беше невъзможно и не успяхме.
Даже лаборантката се отказа.
Просто пръстчетата им са малки и при нас не пускаше много кръв.
Овикаха ме, че детето не било оводнено. Все едно мога да и дам една чаша да изпие ..

# 138
ЛЛ иска да отидем за вземане на кръв за ПКК, а бебчо още няма 2 месеца и ми е притеснено. Има ли вече такива, на които са взимали кръв, как мина при вас?

При нас на 2м и половина се разболя и съответно му вземаха кръв за изследване. За мое учудване, малкия абсолютно нищо не разбра и не гъкна. Малко беше сложно за лаборантката събирането на кръв, понеже наистина са им малки пръстчетата, но се справи и не сме пуснали и 1 сълза.

# 139
Скрит текст:
След като докторът дръпна супер много надолу, според мъжа ми, който беше по-близко, цялото пишле, това значи ли, че този слой, заради който се прави тази процедура, вече го няма? Съжалявам за глупавия въпрос, но хич не ми е ясно. При нас доктора каза да забелваме, аз не го правех и въпреки това се забели при проверката от него. Мен ме е страх да бутам толкова много надолу както направи доктора, макар че явно пишлето позволява. Относто хигиената, пак ще задам глупав въпрос, но това включва забелване и миене (ако слоя го няма) или просто миене на пишлето отвън с вода.

Баткото не го забелих, вече е на 5г и си е свършил сам работата. Това предпазва от инфекции докато са с памперси. Тези от вас, които са забелили да знаят, че трябва много сериозна хигиена, защото може да се стигне до повторна фимоза.
Аз лично предпочитам ако се наложи ДС посетим лекар, вече има кремчета, които се изписват, а не да се дърпа насила.

Честно казано нямам никаква идея. За това не пипах. Сега като е в банята сина ми дръпва кожичката хубаво и мием. Понякога се събират боклучета от дрехите.

Гледам коментирали сте съня… ох много мога да пиша по темата… много страдах с баткото. Той никак не спеше, приспивах го с часове и рев..
Сега когато видях, че с малката тръгват на там нещата започнах работа с консултант и вече 1м имаме бетон режим. Общо взето дневен сън са дремките след 6ч, а нощен може да започне след 18:30ч. Зависи бебето колко е будувало през деня. Имаме си ритуали преди всеки сън, като нощният е 20 мин, а преди дневните е 5. Заспива вечер 20-20:30ч сутрин я вдигам рано рано в 7ч, ако много ми се спи в 7:30, когато става батко й. Нощният сън е прекъснат само за хранене, като бебето след това трябва да заспи пак. Моята я кърмя, като последно яде преди банята около 19-20ч (зависи кога се падне), после прави една дълга пауза от 6ч след което се буди още веднъж през нощта. Обикновено около 4-5ч. През деня яде на около 4ч, зависи колко спи, вчера например направи 2 часа сън след обяд и яде чак на 5 часа.
Който мисли, че е до бебе, че не може да се направи режим на толкова малко бебе - греши (аз също бях от тях). Но моето още на 2,5м мина на 3 спанета, с бетон режим. Непрекъснат нощен сън (освен за хранене). А преди това е имала и 1-2 часа будуване през нощта, 7-8 събуждания, не всички за ядене.

# 140
Скрит текст:
След като докторът дръпна супер много надолу, според мъжа ми, който беше по-близко, цялото пишле, това значи ли, че този слой, заради който се прави тази процедура, вече го няма? Съжалявам за глупавия въпрос, но хич не ми е ясно. При нас доктора каза да забелваме, аз не го правех и въпреки това се забели при проверката от него. Мен ме е страх да бутам толкова много надолу както направи доктора, макар че явно пишлето позволява. Относто хигиената, пак ще задам глупав въпрос, но това включва забелване и миене (ако слоя го няма) или просто миене на пишлето отвън с вода.

Баткото не го забелих, вече е на 5г и си е свършил сам работата. Това предпазва от инфекции докато са с памперси. Тези от вас, които са забелили да знаят, че трябва много сериозна хигиена, защото може да се стигне до повторна фимоза.
Аз лично предпочитам ако се наложи ДС посетим лекар, вече има кремчета, които се изписват, а не да се дърпа насила.

Честно казано нямам никаква идея. За това не пипах. Сега като е в банята сина ми дръпва кожичката хубаво и мием. Понякога се събират боклучета от дрехите.

Гледам коментирали сте съня… ох много мога да пиша по темата… много страдах с баткото. Той никак не спеше, приспивах го с часове и рев..
Сега когато видях, че с малката тръгват на там нещата започнах работа с консултант и вече 1м имаме бетон режим. Общо взето дневен сън са дремките след 6ч, а нощен може да започне след 18:30ч. Зависи бебето колко е будувало през деня. Имаме си ритуали преди всеки сън, като нощният е 20 мин, а преди дневните е 5. Заспива вечер 20-20:30ч сутрин я вдигам рано рано в 7ч, ако много ми се спи в 7:30, когато става батко й. Нощният сън е прекъснат само за хранене, като бебето след това трябва да заспи пак. Моята я кърмя, като последно яде преди банята около 19-20ч (зависи кога се падне), после прави една дълга пауза от 6ч след което се буди още веднъж през нощта. Обикновено около 4-5ч. През деня яде на около 4ч, зависи колко спи, вчера например направи 2 часа сън след обяд и яде чак на 5 часа.
Който мисли, че е до бебе, че не може да се направи режим на толкова малко бебе - греши (аз също бях от тях). Но моето още на 2,5м мина на 3 спанета, с бетон режим. Непрекъснат нощен сън (освен за хранене). А преди това е имала и 1-2 часа будуване през нощта, 7-8 събуждания, не всички за ядене.

Сподели кой е консултантът и как се проведе консултацията - онлайн, по телефон или на живо? За цена - ако е удобно и правилата на групата позволяват - също е добре да разберем, моля. Аз бих се възползвала, защото се затруднявам с приспиването вечер. Преди 23 не заспива бебето.

# 141
Не знам дали е ок да споделям - Мамо спи ми се. В сайта си записвате час за БЕЗПЛАТНА консултация и там вече ще ви кажат какво е положението и ще ви обяснят за какво става въпрос при вас. За цена не мога да кажа, аз имах отстъпка понеже съм ползвала и преди техни услуги, както и намаление покрай черен петък. Имам и абонамент към тях с още от баткото. Предполагам всеки консултант би ви помогнал стига да сте ок с това.
При мен проблема беше малък и лесно се коригира (пак казвам имам лош опит с баткото), но всяко дете е различно. Зависи дали имате асоциации за заспиване и т.н. Просто аз не исках да изпускам нещата пак, със сина ми почти не спях, ставаше рано, лягаше късно. И до сега имаме проблеми със него. А с наближаващата регресия в 4м съвсем не ми се рискуваше.

Щом заспива след 23ч значи ставя късно и не будува достатъчно през деня. Моето момиче сега прави сумарно 8-9ч будуване за деня.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 20:43 от flow_rs

# 142
Аз мисля,че бебе на 2.5 м не е същото като бебе на 2 седмици обаче. Дъщеря ми спи по цяла нощ горе долу от 3тата вечер след изписването,но за мен това си е чист късмет, а не толкова режим. Сега вече, като е на 2.5 м успявам да наглася няяяякакъв режим като пак не мога да го нарека бетон, но личното ми усещане е,че не е и нужно. Чела съм, че до 4ти месец така или иначе не правят асоциации, та се възползвам да си я гушкам и да се водя максимално по нея. Инак на нас в 20:30 ни почва тоалета - къпане,гимнастика, ядене,приспиване. Ако имаме късмет, до 22 е заспала. Снощи я боля коремчето,примерно, и заспа към 23. Не се е будила цяла нощ и към момента още спи. Вчера обаче се събуди към 7, тъй като предната вечер беше заспала в 22. През деня най-често прави 4 дремки,но невинаги - някога не успявам да я приспя и остава на 3. Благодаря за споделената препоръка - и аз съм чувала добри отзиви да Йоана и екипа й. Дано не се налага, но е хубаво човек да знае,че при нужда,може да потърси и получи помощ.

# 143
Аз мисля,че бебе на 2.5 м не е същото като бебе на 2 седмици обаче. Дъщеря ми спи по цяла нощ горе долу от 3тата вечер след изписването,но за мен това си е чист късмет, а не толкова режим. Сега вече, като е на 2.5 м успявам да наглася няяяякакъв режим като пак не мога да го нарека бетон, но личното ми усещане е,че не е и нужно. Чела съм, че до 4ти месец така или иначе не правят асоциации, та се възползвам да си я гушкам и да се водя максимално по нея. Инак на нас в 20:30 ни почва тоалета - къпане,гимнастика, ядене,приспиване. Ако имаме късмет, до 22 е заспала. Снощи я боля коремчето,примерно, и заспа към 23. Не се е будила цяла нощ и към момента още спи. Вчера обаче се събуди към 7, тъй като предната вечер беше заспала в 22. През деня най-често прави 4 дремки,но невинаги - някога не успявам да я приспя и остава на 3. Благодаря за споделената препоръка - и аз съм чувала добри отзиви да Йоана и екипа й. Дано не се налага, но е хубаво човек да знае,че при нужда,може да потърси и получи помощ.

Чета и си мисля “Кога съм го написала това?”, а се оказва, че друг е описал моята ситуация Blush

# 144
Точно това мислех и аз преди 5г 🙂

# 145
Как сте, мамчета? Покрай предстоящите празниците и въпросите от близките какво да купим на бебето се замислих следното: има ли универсални зимни чувалчета, които да стават както за сегашната част на количката, така и за следващата, в която седят? Първо дете ми е и постоянно си мисля, че му е студено, а като паднат още надолу градусите направо не знам... Ако някоя има наблюдения за въпросните чувалчета ще се радвам на препоръка или съвет. 😊

# 146
Аз имам едно на cangaroo и става и за коша да го сложиш и за лятната количка отново. Аз ако са -5 ще го сложа него, ако не в един космонавт и одеялце ако е около 0-та. Те в зимния кош са доста затворени и понякога може да ги претоплим. При това има ватени дрешки, които също им топлят. Simple Smile

# 147
Привет момичета, как сте?

Как вървят нещата със съня, с яденето?
Новата ми драма на мен е че хич не проявява желания да се обръща, пък приятели с по големи бебета ми пилят как техните едва ли не като пумпаки се въртеливо на три месеца. Вашите как са?

# 148
Моето прекара грипа, съответно от днес има наченки на апетит 😁 Съня през деня е добре, поспива си 4 дремки от 45 минути до два часа една дълга следобеда. Нощем спи, но се буди често и подавам бипка. 😵‍💫 И така от 21:00 до 08:30 сутринта.

За обръщането, направи го няколко пъти и после реши, че няма да се върти. Сина ми беше същия, чак 7 месец реши, че ще е пумпал и че има желание да лази.

Общо взето, всяко дете си се развива с неговата си скорост. Моя син проходи на 10 месеца стабилно, някои негови наборчетата, които се въртяха от 2 месец проходиха над годинка и половина. Така че, хич не се притеснявай.

# 149
Дъщеря ми навършва 3 месеца сега, опитва да се завърта,но не успява изцяло все още. Смятам,че й е рано още за такива активности и ако имам приятели, които само ми "пилят" на главата,подобно на приятелите на Lolia135, бих си ограничила контакта с тях.

Общи условия

Активация на акаунт