Септемврийски бебета 2025 - тема 1

• 5 881
  • 167
  •   1
Отговори
# 150
Как ще ви пилят на главите? Това да не е осъзнато дете, което си пропуснал да го научиш на нещо. Това не е състезание. Поглеждам от време на време диапазоните, напр. може да се научи на еди си какво от този месец до онзи и това е. Моят господин се върти от корем по гръб, но от гръб по корем стига само до обръщане на една страна и не може да продължи. Има доста клипчета в интернет как с упражнения уж може да им се помогне в този процес, но засега мисля да не се меся. Отделно спя по-спокойно, като не се върти и си спи по гръб.

# 151
Привет момичета, как сте?

Как вървят нещата със съня, с яденето?
Новата ми драма на мен е че хич не проявява желания да се обръща, пък приятели с по големи бебета ми пилят как техните едва ли не като пумпаки се въртеливо на три месеца. Вашите как са?

Ако ще те успокоя и при нас е така, дори като го обърна по корем изобщо не му харесва и отказва да седи така. Вратът още не му е заякнал и мен това ме притеснява, но наистина всяко дете е различно. И при мен доста познати ми казват как техните правели различни неща, но вече не им обръщам внимание. По групите като чета някой майки с техните хваления чак се чудя защо още няма проходило или проговорило дете с тяхното темпо.. 😁

# 152
Да, не знам какво им става на хората. Деца са имат си собствено темпо иначе щяха да вървят с един наръчник и дистанционно.

Онзи ден сме излязли и бяха едни познати с детенце на 6 години и аз ги питам дали са си избрали училище за 1 клас (опитвам да задържа разговор, че аз с моите две под две деца нямам много теми  за "светски разговори"😁). И майката ми се сопва, как те били в предучилищна и тя вече била минала първи клас материала 😂 Та очаквам скоро да слушам как интеграли смятат докато нашите станат на 7 🤣

# 153
Честита нова година на всички септемврийски бебешоци и техните семейства 😊
Да бъде новата 2026 година за вас здрава и изпълнена с късмет! ✨🥂✨🥂✨

# 154
Привет, мамчета! Подарявам два ваучера за -20% отстъпка при поръчка от сайта на Бебо, валидни са до края на месеца. Ако на някоя ще ѝ свърши работа нека ми пише.

# 155
Здравейте и честита нова година! Как сте? Как вървят нещата при вас, момичета? Как прекарахте празниците?

Моето момче проявяваше желание да се обръща от корем по гръб в края на 2рия месец и това продължи около 10тина дена, а сега все едно тотално е затрил от главицата си това умение и дори изпитва затруднение да стои по коремче повече от 2-3 минути. Не знам какво се случи Grinning Не го насилвам, когато се случи - тогава.

Някоя от вас бори ли се още с колики? При нас все още не са минали, макар че май му се вижда края? Sweat

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 16:35 от Radi3

# 156
Здравейте и за много години!

При нас бебето още и хърка носа и прокашля 😵‍💫 Аз моите деца здрави едновременно не мога да ги видя. И при нас се обръща, когато иска сега е хит да дърпа играчките от активната гимнастика. По коремче стои, но се лигави доста.

# 157
Привет момичета, как сте?
Как вървят нещата?

Девойката все още няма желание да се обръща, засега ужесточено дърпа играчките по гимнастиката, ама по корем изкарва само 5-6 минутки и почва рев.
Някоя знае ли някакви какпи за успокоение на мами, коита да са Ок с кърменето. Аз съм в много тъпа ситуация. Бебка заспива, а аз хич не мога, с часове се въртя нощем 😢

# 158
Същото и при мен с обръщането. На 4 м. и малко е и аз вече почвам да гриза нокти "ама защо не го прави" докато днес (наистина днес) не осъзнах нещо - насилвам нещата. Толкова съм фокусирана да развие това умение, че непрекъснато му помагам и уж го уча (с видяно в интернет), че аз го правя по-скоро мързелив, отколкото желаещ да опитва и да изучава света. Щото той си знае - като ми писне по корем, като се уморя и забия глава, ще ревна и мама ще ме обърне. Не казвам, че трябва да го оставя да се дере истерично, когато не му е добре. Ама за себе си поне установих, че трябва по-малко да се намесвам в изучаването на собствените му способности.

# 159
Същото и при мен с обръщането. На 4 м. и малко е и аз вече почвам да гриза нокти "ама защо не го прави" докато днес (наистина днес) не осъзнах нещо - насилвам нещата. Толкова съм фокусирана да развие това умение, че непрекъснато му помагам и уж го уча (с видяно в интернет), че аз го правя по-скоро мързелив, отколкото желаещ да опитва и да изучава света. Щото той си знае - като ми писне по корем, като се уморя и забия глава, ще ревна и мама ще ме обърне. Не казвам, че трябва да го оставя да се дере истерично, когато не му е добре. Ама за себе си поне установих, че трябва по-малко да се намесвам в изучаването на собствените му способности.

Привет, а какво правиш като се пльосне и почне да реве. Аз моята като я оставя да се мъчи по корем имам чувството че изтезаван малко кученце. Колко време издържа преди да го обърнеш?

# 160
Той по принцип доста толерира стоенето по корем, особено откакто се научи да се върти около оста си. Но като се измори и пльосне и почне да мрънка, първо се намесвам с някоя играчка да видя дали няма да се разсее и изправи пак на лакти, ако ли не, събирам му ръчичките пред гърдите и както съм гледала по клипчета - завъртам го. Или пък го вдигам и гушкам. Честно казано, има повече опити и то успешни да се завърти от гръб по корем, отколкото обратното. Не знам защо 🤷‍♀️

# 161
Според мен им е по-лесно да се завъртат от гръб по корем. Клипчета не съм гледала и се водя само по препоръките на педиатър/ортопед. Аз не оставям дъщеря ми много време по корем, защото дори и 2.5 часа да са минали от последното хранене, все успява нещо да върне. Държи главата стабилно изправена, обаче, педиатърът знае, че не я държа пирмерно 20 минути по корем и казва, че е ок. Иначе прави опити да се обръща ,но все още не може. Аз не й помагам постоянно, в деня може би по веднъж, ако се сетя. Сега ще видя такива клипчета, че ми стана интересно, мерси за споделения опит. Blush

# 162
Аз я слагам по корем по 3/4 пъти дневно, преди ядене и ако се е събудил на кеф. Но тя издържа по 5 мин макс. Седи на баща си на корема по малко и в поза тигър на клон, та оттам й се събират общо време. Ама хич не се обръща. От гръб на корем виждам в едната посока някакви опити и това е засега.
Проблемите са повече в главата ми, защото я сравнявам с бебето приятелката ми, 40 дена по-голямо, а вече седи, яде каши пюрета и т.н Искам да се наслаждавам на времето когато е мъничка, ама пустият перфекционизъм ме тресе яко.

# 163
Нашето юначе се обръщаше само на едната страна, когато го подкарвах да се обърне на другата само ми сме смееше. Педиатърката каза да имаме търпение, че е нормално и буквално след консултацията с нея... хоппп вече и на другата страна се обръща. Така че не се притеснявайте ..сама се убедих, че понякога е въпрос дори не на дни а на часове Simple Smile
А да попитам как сте с наддаването в третия месец? Ние втория доста бяхме наддали и на килограми и на сантиметри. Сега обаче за 3 седмици е качил само 400 гр, което според педиатъра е перфектно, но на мен хич не ми звучи така. Факт е, че имахме ваксина+ подути венци и може би една седмица му беше трудно храненето, но мен все пак ми се струват малко тези 400 гр.

# 164
Здравейте! На 3 м беше 6,200 кг, на 4 м го теглиха 6,550 кг. Никакви опити за обръщане няма 😀 иначе и аз мисля, че вече “изостава”, но перфекционизъм. Ръцете са в устата нон стоп и само лиги…Дано отмине бързо това с чесането

Общи условия

Активация на акаунт