Изпотяване при дете

• 254
  • 6
  •   1
Отговори
Мами детето ми е на 5г. И ужасно се поти ама постоянно ви казвам!! Като пие вода,като направи лека физическа активност,като спи.
Като излизаме навън с мен си нося по 7 фланелки да го сменявам,иначе се разболява веднага ! Аз и съпруга ми нямаме почивка и вечер !! Така в от 5г. вече.
Ако се разболее веднага ни хваща гърлото.
Изледвания му да правени ДЖИПИ-то каза,че всичко е наред и че всичко е наследство.
Моля Ви даиде съвет

# 1
Консултирайте се с ендокринолог и кардиолог. Е моят син се поти много, винаги е много леко облечен, и аз преобличах ноември по пейките. Вече е на 11, чакам да видя дали пубертетът ще намести нещата или цял живот ще е така.
Облечайте леко, децата са с по-гореща кръв от нас и доста по-активни.

# 2
Консултирайте се с ендокринолог и кардиолог. Е моят син се поти много, винаги е много леко облечен, и аз преобличах ноември по пейките. Вече е на 11, чакам да видя дали пубертетът ще намести нещата или цял живот ще е така.
Облечайте леко, децата са с по-гореща кръв от нас и доста по-активни.

Точно това е ,че ако го облеча по леко веднага се разболява !!!! Нямам изходен път просто.
Отчаяна съм много.
А защо ендокринолог и кардиолог?

# 3
За да всеки случай. Понякога силното изпотяване може да е симптом на нещо.

# 4
Дайте пример какво означава за вас през лятото "ако го облеча по леко", и с какво обличате детето през деня към момента. Вечер завивате ли го? Какви изследвания са правени при педиатър? Не съм доктор, но ето какво ми каза chat gpt като насока:
Ето какви изследвания обикновено се назначават при дете, което се изпотява повече от обичайното:

🧪 Лабораторни изследвания

Пълна кръвна картина – за откриване на анемия, инфекции, възпаление.
Желязо, феритин, витамин B12, фолиева киселина – за оценка на дефицити.
Глюкоза в кръвта – за изключване на проблеми с кръвната захар.
Електролити (Na, K, Ca, Mg) – важни за сърдечна и мускулна функция.
TSH, FT4 (щитовидна жлеза) – за проверка на хормонален дисбаланс.
CRP или СУЕ – маркери за възпаление.

# 5
Като човек с Хашимото - при мен единствено антителата не са в норма, хормоните винаги са в допустимите референтни стойности.

# 6
  • Банско
Ако таткото е така нормално и е наследствено. При нас има потене на краката. Дядото е така, мъжът ми и сега големия син, така че си е наследствено. Аз вечно съм в търсене пък на хубави обувки.

Общи условия

Активация на акаунт