Магазини Pepco 16

• 23 911
  • 251
  •   4
Отговори
# 240
  • София
Днес щях да купя мъжки ръкавици. Цената обаче беше 7 лв или...4,50 евро. Е, нямах левове, не ги купих. Цената в евро определено е завишена.

# 241
И на мен от клиповете ми направиха впечатление точно свещите, че са ги увеличили и вече са почти 10 лв. И още няколко неща. Има едни съвсем обикновени солнички 2 броя - не съм сигурна за точната цена, но бяха или 2лева или 2.50 лв. Като ги гледах на клиповете са станали и те почти 3 лв. Имаше много евтини джунджурийки при домашните потреби по лев, два, сега май най-евтините са 2 евро. Някои неща и от предстоящата им нова колекция ми се виждат с високи цени. Едно зелено шалте ми харесва за 23 евро са го пуснали, но 40 лв за покривало от Пепко нещо ми се виждат като - не . Имаше и едни пердета и едни стойки за саксии и там ми се стори, че са със завишени цени.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 23:26 от Morkovelka99

# 242
Да си ги държат тези артикули със завишени цени!😀 Не е нужно цената за всяка държава да е еднаква с тези за другите. Но от Пепко явно твърде буквално прилагат "превалутирането".

# 243
Е как ще да е буквално, Долче..
7лв. Не са 5 евро 😉
Явно калкулатора им е за смяна ...

# 244
Пак не разбрахте схемата им. До този месец превалутираха от лев към евро (което за нас беше по-изгодно), а от тук насетне новите им етикети са превалутирани Евро към лев.

# 245
Да, точно за това превалутиране говоря и аз. Не виждам какво пречи в България дадена стока да струва 2,50 евро (ако досега е била примерно около 5 лв - закръглям за примера), а в друга държава да струва 3,50 евро примерно. Зависи и от стандарта на държавата, транспортни, рекламни разходи и други. Досега също не бяха винаги еднакви цените за всяка една държава. Изведнъж станахме европейци с по-високата цена...Само заради еднаквата валута не значи, че стандартът на живот и покупателната възможност са равни с тези в други държави. Да превалутират така и заплатите - тогава ще съм ок и с превалутирането в Пепко. От мен имат бойкот, ако има сериозна разлика в посока нагоре на даден артикул (само заради превалутирането). Да не говорим че не е рядкост някоя стока да струва повече от цената, обозначена на етикета (случвало ми се е неведнъж) и преди въвеждане на еврото и на касата ми казват, че цената в системата е валидната.

# 246
Пак не разбрахте схемата им. До този месец превалутираха от лев към евро (което за нас беше по-изгодно), а от тук насетне новите им етикети са превалутирани Евро към лев.
Е това е видно, кога сме имали цени от рода на  10.76 лв, 7.76 лв, 8.41лв и ей такива фантасмагории дето ги има по етикетите в момента. Не че съм ходила в магазин тези дни, но от видеата.
Тези свещи 5 евро ли си бяха по оригинален етикет декември месец?

# 247
Доста от стоките ги коментирахме още лятото, че в евро след време ще ни идват по-скъпо. Специално ходих да видя моите свещи, цената им е 5 евро и отдолу е 8лв българската цена.

# 248
Да, и аз така я помня цената - 8 лева.

# 249
Да така е, но според тяхната заявка от лятото трябваше да плащаме цена в евро 4,09 ( т. е за нас нямаше да важи цената от 5 евро) и с такива етикетчета бяха налепени и сметнати, а сега ни преметнаха и ще си я платим на редовната цена за европейци от 5 евро.

# 250
Доста от чашите ми харесаха, но вече нямам място в шкафа. Ако стигна до Пепко, бих си купила бабешката чаша, ще си я държа на плота ей така, за настроение.
Като златните възглавници имам от Юск, в нормални цветове, харесвам си ги.

# 251
Днес голямо намаление в нашия Пепко

Общи условия

Активация на акаунт