Азиатска козметика и грим - тема 32

• 19 248
  • 189
  •   2
Отговори
# 180
  • софия
Влизам с молба за мнения/личен опит или коментар по  състава на този продукт :

https://www.yesstyle.com/en/dr-melaxin-astaxanthin-brightening-a … ml/pid.1135167621

Ралица, не знам какво да кажа..
Предполагам, искаш да пребориш петна с него?
Аз го ползвах заедно с крема и не отчетох никакъв ефект. Но не искам  да те обезкуражавам, защото действието на всички "избелители"  е много  индивидуално.
При мен действат арбутин и коджикова киселина, донякъде ретинал.
И се присъединявам към препоръките за Missha Chogongjin.
Ползвам n-та опаковка, много го харесвам, а тонерът ми е абсолютен фаворит. Скоро намерих една празна опаковка от oil от тази серия, не знам има ли го още..

# 181
Нямам ботокс.
Споменах и него, за да се оплача, че на фона на днешното ниво на естетичната медицина днес, аз реално нищо не мога да правя, слагам и т.н., освен кремове, да ям здравословно и да тренирам. Нищо апаратно, нищо като терапия и инжектиране и т.н.
Просто съм супер био и натурална, нито мога филър, нито ботокс, нито импланти, нищо. Отделно, че и вече съвсем ме е страх да опитам каквото и да било. Но пък въобще не подозирах, че и от този уред ще ми стане нещо подобно.
Имате алтернативи, най-доброто - хирургичен лифтинг (ако имате нуждата и нагласата, разбира се). И без това с филъри нищо не може да се постигне, дългосрочният ефект е "питка". Този уред и без това нищо не прави, а щом имате и вреди от него - направо го засилвайте. Това, което може да пробвате, ако все пак държите да правите нещо по-осезаемо и е малко вероятно да не Ви понесе, е дермапен. С подходящите серуми даже може да е още по-добре. Самият д-р Карам го посочва, като един от наистина работещите уреди с реален ефект.

# 182

Ралица, не знам какво да кажа..
Предполагам, искаш да пребориш петна с него?
Аз го ползвах заедно с крема и не отчетох никакъв ефект. Но не искам  да те обезкуражавам, защото действието на всички "избелители"  е много  индивидуално.
При мен действат арбутин и коджикова киселина, донякъде ретинал.

Благодаря, Светулка, за споделеното от теб! Целя общо изсветляване/озаряване на кожата. Интерес предизвика у мен състава на продукта - ниацинамид, транексамова киселина и астаксантин. За астаксантина прочетох доста суперлативи, които, в крайна сметка, се оказва не са доказани с достатъчно изследвания. Не открих препоръки за несъвместимост с активи (киселини, ретиноиди, вит. С), които са ми задължителни в рутината. Та и това ми е чуденка как ще мога да го вмъкна.

Да не остана по-назад и аз, да се похваля - The Whoo Bichup Ultimate Recovery Youth Serum 90ml Special Edition пътува към мен. Ползвам си предишната версия и много си го харесвам концентрата, ще имам възможност да сравня двата продукта. Поръчах го от testerkorea.com, ще споделя как е минала доставката.

# 183
  • софия
Заради астаксантина го взех и аз. Транексамовата киселина по мнение на дерматолозите, е по-скоро за поддържане на  постигнат ефект. Аз съм ползвала доста такива  продукти, но няма чудеса.
За общо изсветляване  вит Ц. Blush

# 184
  • Prismatica Aerie
The History of Whoo - Bichup (비첩)

Емблематична серия за цялостна анти-ейдж грижа за всички възрастови групи, която действа превантивно и възстановяващо. Продуктите работят в хармония, за да подсилят естествената регенерация на кожата, да намалят признаците на стареене и да подобрят устойчивостта и жизнеността ѝ.
Препоръчва се при:
 - Фини линии и дълбоки бръчки.
 - Отпусната кожа и загуба на еластичност.
 - Повяхнала, уморена кожа.
 - Изтъняла кожа с намалена плътност.
 - Разширени пори.
 - Нарушена защитна бариера.

Основни активни съставки:
1.NAD Power 24™
NAD+ (Nicotinamide Adenine Dinucleotid) - коензим, ключов за клетъчната регенерация, енергийните процеси, възстановяването на ДНК и генната експресия.
С напредване на възрастта нивата на NAD+ спадат, водейки до признаци на стареене. NAD Power 24™ е усъвършенствана форма, разработена със специална технология, осигуряваща по-дълбоко проникване и ефективна вътреклетъчна доставка.
5 пъти по-стабилен и с >94% по-висока абсорбция в кожата, от обикновения NAD.
Научни изследвания показват, че повишаването на нивата на NAD+ чрез добавки или промени в начина на живот, може да помогне за забавяне на ефектите от стареенето и за поддържане на цялостното здраве и дълголетие. Поради това много учени разглеждат NAD+ като следващо поколение анти-ейдж средство.
Доскоро NAD+ не се използва широко в козметиката поради слабата му способност да прониква през кожата. След повече от 20 години изследвания върху естествената регенерация на кожата и 10 години проучвания на анти-ейдж ефектите на NAD+, Изследователският център по ориенталска дермокозметична наука на Whoo разработва иновативна трансферозомна технология, която подобрява проникването и стабилността на NAD+.
Скрит текст:

За да се максимизира ефективността на NAD Power 24™ и вътреклетъчния NAD+, формулата съчетава този актив с два класически елемента от традиционната корейска медицина - Licorice (източник на Enoxolone с антиоксидантно и противовъзпалително действие) и Yoonseolran (екстракт от Black Crowberry - Empetrum nigrum L., естествено богат на Quercetin, който стимулира апоптозата на остаряващите клетки и подпомага подмладяването на кожата). Тези две съставки притежават отлични антиоксидантни свойства и са комбинирани в оптимално съотношение, за да предотвратят разграждането на NAD+ в кожата.

2. Jahabichup Complex™
Патентован комплекс, резултат от 15 години научни изследвания, базирани на най-съвременни технологии за анализ и синтез на данни, който активира естествената регенерация на кожата.
  Компоненти:
   2.1 Chojahabidan - съставка, имитираща ефекта на човешката плацента (Jahageo, 자하거), като засилва естествената способност на кожата да разпознава и коригира собствените си слабости, подпомагайки самовъзстановяването и клетъчната регенерация. Съдържа:
 - HEPES (Hydroxyethylpiperazine Ethane Sulfonic Acid - буферен агент, използван за поддържане на стабилно pH и регенерация на кожата);
 - Sodium RNA (PDRN - Polydeoxyribonucleotide);
 - Аминокиселини (Arginine, Tryptophan, Threonine, Lysine, Valine, Leucine,  Phenylalanine, Histidine, Isoleucine, Tyrosine, Potassium Aspartate, Sodium Glutamate, Glutamine, Asparagine, Proline, Alanine, Glycine, Serine);
 - Пептиди и растежни фактори (Copper Tripeptide-1, Acetyl Hexapeptide-8, Oligopeptide-1, Oligopeptide-2, Oligopeptide-4, and Yeast Polypeptides);
 - Витамини (Folic Acid, Niacinamide, Pyridoxine HCI, Thiamine HCI, Calcium Pantothenate, Biotin, Riboflavin, Cyanocobalamin)

2.2 Royal Bowondan - комбинация от традиционни билкови рецепти за подхранване на Същността (Jing), Енергията (Qi) и Духа (Shen). Включва три иновативни формули:
   2.2.1 Gong Jin Solution™ - базира се на традиционния Gongjinbidan, подобрен чрез Active Tracking Technology - технология, която доставя активните съставки директно в кожните клетки и усилва стягащия и възстановяващ ефект.
Съдържа пет билкови екстракта: Asparagus Cochinchinensis, Angelica Gigas, Cornus Officinalis, Ganoderma Lucidum, Thymus Vulgaris. Стяга кожата, подобрява еластичността, възстановява блясъка и енергията ѝ.
   2.2.2 Gyeongokbidan - модерна интерпретация на Gyeongokgo, традиционно средство, често наричано „лекарството на благородниците“, тъй като в миналото е било предназначено изключително за аристокрацията и членовете на кралския двор. Подобрява баланса на белодробната Ци и Ин, хидратацията и текстурата на кожата, намалява видимостта на порите.
В състава е като: Panax Ginseng, Ophiopogon Japonicus, Rehmannia Chinensis, Poria Cocos.
   2.2.3 Cheongsimbidan - основава се на Cheongsimwon, класическа билкова рецепта за намаляване на излишната топлина в Сърцето и Черния дроб. Успокоява зачервявания и раздразнения, възстановява кожния баланс и сияния тен.
 В състава: Licorice, Paeonia Lactiflora, Atractylodes Japonica, Cinnamomum Cassia, Dioscorea Japonica, Saposhnikovia Divaricata, Ziziphus Jujuba.

3. Yoonseolran - извлечена от Black Crowberry (Empetrum nigrum L.), богата на кверцетин.
Стимулира апоптозата на остарелите клетки и оптимизира ефекта на NAD Power 24™.
 4. Cordycepin - основно биоактивно съединение в Cordyceps Militaris, рядка и ценна гъба с широк спектър от фармакологични ефекти, включително антитуморни, имуномодулиращи, противовъзпалителни и възстановяващи свойства. Подобно на дивия женшен, тя е естествено рядка съставка, което допринася за статута ѝ на най-скъпата гъба в света - с цени, достигащи до 140 000$ за килограм.

Продукти в линията:
🔸Bichup Ultimate Recovery Youth Serum Mask (Bichup Moisture Anti-Aging Mask, 2020)
🔸Bichup Treatment Essence (предишни версии: Bichup First Moisture Anti-Aging Essence, 2020; Bichup First Moisture Anti-Aging Essence, 2012)
🔸Bichup Ultimate Recovery NAD Power Ampoule
🔸Bichup Ultimate Recovery Youth Serum (предишни версии: Bichup Self-Generating Anti-Aging Concentrate 2021; Bichup Self-Generating Anti-Aging Essence 2016; Bichup Ja Saeng Essence, 2009)👇🏼

🔸Bichup Anti-Aging Repair Cream (Bichup Ja Yoon Cream, 2015)

🖇️Odile Monod

🎏 Наред с обновената линия Bichup, обогатена с NAD Power 24™, на пазара продължават да се предлагат и по-ранни нейни издания.

🔗 Bichup Ultimate Recovery Youth Serum
🔗 Bichup Ultimate Recovery NAD Power Ampoule

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
YS

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 13:31 от Catalano

# 185
Скрит текст:
Нямам ботокс.
Споменах и него, за да се оплача, че на фона на днешното ниво на естетичната медицина днес, аз реално нищо не мога да правя, слагам и т.н., освен кремове, да ям здравословно и да тренирам. Нищо апаратно, нищо като терапия и инжектиране и т.н.
Просто съм супер био и натурална, нито мога филър, нито ботокс, нито импланти, нищо. Отделно, че и вече съвсем ме е страх да опитам каквото и да било. Но пък въобще не подозирах, че и от този уред ще ми стане нещо подобно.
Имате алтернативи, най-доброто - хирургичен лифтинг (ако имате нуждата и нагласата, разбира се). И без това с филъри нищо не може да се постигне, дългосрочният ефект е "питка". Този уред и без това нищо не прави, а щом имате и вреди от него - направо го засилвайте. Това, което може да пробвате, ако все пак държите да правите нещо по-осезаемо и е малко вероятно да не Ви понесе, е дермапен. С подходящите серуми даже може да е още по-добре. Самият д-р Карам го посочва, като един от наистина работещите уреди с реален ефект.
Още ми е рано за оперативен лифтинг. Grinning
Но като всяка жена в 40-те си години, зная колко е трудно и бавно, ако се разчита само на храна, спорт и кремове. А, и не винаги се получава, за разлика от организма през 20-те и 30-те години.
По-скоро ми се искаше дребни освежителни процедури, но няма да ги бъде явно.

Само да допълня, че сутринта след първия опит с пристигането на уреда, кожата ми беше буквално бебешка - сочна, хидратирана, подхранена. Досега чак толкова плъмпната (не мога да се сетя друга подходяща дума) не съм я усещала само с кремове.

# 186
Здравейте, заслужават ли си продукти, които съдържат PDRN в комбинация с витамин. С и ретинол?

# 187
  • Prismatica Aerie
Здравейте, заслужават ли си продукти, които съдържат PDRN в комбинация с витамин. С и ретинол?
Зависи от формулировката на продуктите.

# 188
От кой измивен гел за лице сте доволни. Кожата ми все остава суха и опъва след абсолютно всеки измиван продукт, а пък ако мия с олио си я чувствам не толкова добре измита

# 189
Здравейте,
Този състав работещ ли е, с цел озарявяне на кожата и минимизиране на финни линии, че почти всички продукти обещават това:  PDRN, азиатка центела, вит.С, хиалуронова киселина, пантенол, сквалан, оризов екстракт, бета глюкан ?
Зависи от формулировката на продуктите.

Общи условия

Активация на акаунт