Мартчета 2026 (Тема 2)

• 23 010
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Бихте ли споделили , ако вече сте купили някои неща, какви са те? Аз само гледам и не смея да купя нищо😅 Мисля лека полека да взема някои дреболии, пък големите покупки по-нататък. Също и мамитата, на които не им е първо дете, имаше ли неща, които са ви били тотално излишни?

# 256
Съни, както вече са ти казали, матката расте и е нормално да усещаш движенията и по-нагоре, отделно че самото бебе постоянно се върти и се намества, толкова са малки сега, че може да е с главата надолу, нагоре, да се напречно... Изобщо не се притеснявай. Animal Hatching Chick По-нагоре се говореше за броене на движения в по-късен етап - това е малко нож с две остриета, защото можете да се вкарате във филми. С първата бременност просто наблюдавах по кое време на денонощието колко мърда, не съм записвала нищо. Една сутрин някъде около два часа не го усетих и бях на косъм да тичам до спешен кабинет, но взе, че се размърда и всичко беше наред.
Браво за хубавите новини, Черешке, не ги мисли толкова мерките на глава, бедро и т.н., АГ ще ти каже, ако има повод за притеснение. Two Hearts
И аз мога да се отчета с преглед, всичко е наред. Animal Hatching Chick
По темата за излишните покупки - доста е индивидуално, ние например не ползвахме кош за кола, гнездо или люлка. Вместо отделно легло next to me взехме кошара на две нива с падаща страница, спа в нея малко повече от година, след това го преместихме в легло на пода стил Монтесори, защото много се катереше. Grinning Със сигурност обаче не ви трябват много дрехи, защото бързо се израстват и ще си останат необлечени.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 16:40 от Seaglass

# 257
Мина прегледа днес. Потвърди се момиче, 170гр. Всичко е наред, отговаря си на седмиците. Предна плацента каза този път. Забравих обаче да питам дали да продължавам с фолиевата киселина или не.

# 258
Ние сме купили:
-кошница за кола Maxi-Cosi CabrioFix i-Size
-столче за кола Britax Römer MAX-SAFE PRO 2
-столче за хранене Prima Pappa Follow Me

Като цяло не искам да оставям проучване и купуване на всичко в последния момент и не съм суеверна, така че каквото си проуча и намеря на промоция - купувам от сега 🤷♀

Майка ми изяви желание да пазарува дрешките, което е супер, защото много не ми се занимава с това, но е като луд с картечница, та да видим 🤪😂

Аз се чудя за някакви хакове. Ако някой има такива, цялата съм в слух 🧐. Например бях чела, че понякога бебетата плачат, когато ги сложат в кошарата зимата, защото е студена, та загрявали малко матрака преди това със затопляща възглавница.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 17:13 от ~Mockingbird~

# 259
Бихте ли споделили , ако вече сте купили някои неща, какви са те? Аз само гледам и не смея да купя нищо😅 Мисля лека полека да взема някои дреболии, пък големите покупки по-нататък. Също и мамитата, на които не им е първо дете, имаше ли неща, които са ви били тотално излишни?
Аз си бях казала, че няма още да пазарувам, но намаленията за изкушаващи, не ми трябват като цяло много неща, защото имаме от каката 98%. Взехме кошница за кола, машина за миене и стерилизиране на шишета, нагревател. Общо взето нещата, които са ни счупени и не можем да използваме повторно. Честно казано не се сещам за нещо, което съм купила и е останало неизползваемо. При нас се използваха много и гнездо, и люлка и легло тип next to me. Но може би е много относително, не на всички бебенца им харесва например люлката да кажем.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 17:05 от yonsiii1917

# 260
О, аз шезлонг задължително искам 😁 много хубава работа ми свърши първия път. Една приятелка изяви желание да ми даде, та няма да откажа 😆 аз го ползвах до към края на 5-тия месец предния път, та няма смисъл да купувам, щом имаоткъде да взема 😃 аз като цяло си гледам всичко, ако има намаление, което да си заслужава, ще купя..бях казала за количката, че другия месец на черен петък от Рая тойс ще взема, кошница няма да взимам отново, защото същата приятелка ще ми даде и нея 🤣 понеже и тя има Балиос С..онзи ден пуснаха кафяв цвят в сайта, много ми харесва и мисля тия дни да отскоча до магазина, хем да видя и кошарките, въпреки че аз отново не искам огромна и трансформираща, нито ми харесват, нито имам място в спалнята 🤣 Гнездо междудругото за майките от Варна, няма как да не знаят Сладък сън магазина за спално бельо, мисля оттам да взема, както и комплектите за спане..от каката имам 2-3 комплекта оттам и не са мръднали, докато други заприличиха на нищо и ги хвърлих..имат и сайт, който му е любопитно, може да хвърли окоо 🤪😇 взела съм 5 бодита и 2 ромпъра 😂 и туй тооо

# 261
Днес в 17та седмица като гледахме бебето на прегледа, главата беше леко над пъпа. Върви със седмица напред.
Казаха да продължа фолиевата, стига да я няма и във витамините, че да се дублира.
Нищо няма да купя аз, всичко ми се подарява в огромни количества от приятелки и ще ползвам каквото има. Не виждам смисъл те да изхвърлят, а аз да купувам. Хем имаме апартамент и две вили, но сякаш всичко ще обзаведа с подаръци.

# 262
Здравейте, мами!:blush:
Надявам се да ме приемете във вашата група.
Да се представя, на 38 г.от Варна. Това ми е първа бременност след инвитро. Според пренаталния тест чакам момиченце. На първата ФМ лекарят не можа да потвърди, защото бебка не беше застанала в подходящата поза. Термина ми е за 19 март. Но предвид възрастта и това, че съм инвитро ще раждам секцио.

# 263
Нещо налага ли го наистина? Аз съм в голяма чуденка. Уж искам естествено в Свети Лазар. Но съм на 35г., ще бъда на 36г. март месец, също инвитро (какво общо има реално?), с фактор за преклампсия, 155см. съм, мъжът ми е огромен, бебето е момче и отсега върви много напред.

# 264
Лекаря, при който се записах да ми следи бременността, още на предварителния разговор ми каза, че се водя рискова бременност. Точно поради възрастта и инвитрото. А аз му вярвам. Отделно, нали съм си паника и все се притеснявам дали бебка е добре, ходих и при още един АГ, жена с над 40 г.стаж. Тя също ми каза, ще задължително трябва да съм секцио. Но честно казано, за мен не е толкова важно как детето ми ще се появи на бял свят. Важното е да е жива и здрава. Другият вторник съм на консултация, а седмица по-късно и на втора фетална. Надявам се, че всичко ще е добре.Hands Pray

# 265
Aз също, не държа да е естествено, ако има реална предпоставка да не е. Но ми се струва, че това са от тези леко измислените причини - тесен ти бил тазът, на 38г. си - и какво ако си в добра форма. Инвитро си - и какво, ако е примерно мъжки фактор или който и да е от другите фактори, които нямат нищо общо с възможността на матката да износи бременност. Определено не споря, а търся обяснение и яснота какво може и какво не. Все си мисля, че по-натам, към 8ми месец може да има по-добра преценка как вървят нещата и какво е възможно. Аз се следя при Чучумишев, той не изражда, та не съм се срещала с който ще ме изражда, но мисля на Чучумишев най-много да се доверя за преценка и спрямо това да се насоча или към св. Лазар ако има шанс за естествено (пък дори и да не се получи) или към Майчин дом ако определено ще е секцио.

# 266
Според мен изключително много се спекулира с това секцио, но коя майка смее да каже на лекаря обратното.. Освен ако не държи наистина на естествено раждане и не потърси второ мнение. В чужбина например секцио правят мнооого рядко и със сигурност годините не са им фактор за това дали една жена може да роди нормално или не. В случай на инвитро знам,че го предпочитат именно защото се води по - рискова самата бременност и да предотвратят евентуални проблеми при естествено раждане. Но съм чела истории и на инвитро с естествени раждания, явно зависи и от лекар, и от ситуация.
Моят лекар и дума не е казвал за секцио предния път, въпреки че преносих седмица. Родих с предизвикване чрез хапчета+ система и не съжалявам. Факт, самите контракции са по-болезнени от естествено започналите такива, но аз лично ги предпочетох пред секцио. Живот и здраве ако всичко е наред сега също бих родила нормално и ако тръгне само би било супер. Изобщо не ми се пренася.🤣

# 267
Мен никой не ме нарича рискова, нищо че съм инвитро, на 35 и на инжекции заради тромбофилия. Simple Smile
Та се надявам ако не стане гигант това бебе да е естествено, но пък ако ще е гигант, няма да се мъча.
И да, по чужбина секциото е изключение. Иначе на докторите ясно, че им е в пъти по-лесно така и се презастраховат.

# 268
Според мен изключително много се спекулира с това секцио, но коя майка смее да каже на лекаря обратното.. Освен ако не държи наистина на естествено раждане и не потърси второ мнение. В чужбина например секцио правят мнооого рядко и със сигурност годините не са им фактор за това дали една жена може да роди нормално или не. В случай на инвитро знам,че го предпочитат именно защото се води по - рискова самата бременност и да предотвратят евентуални проблеми при естествено раждане. Но съм чела истории и на инвитро с естествени раждания, явно зависи и от лекар, и от ситуация.
Моят лекар и дума не е казвал за секцио предния път, въпреки че преносих седмица. Родих с предизвикване чрез хапчета+ система и не съжалявам. Факт, самите контракции са по-болезнени от естествено започналите такива, но аз лично ги предпочетох пред секцио. Живот и здраве ако всичко е наред сега също бих родила нормално и ако тръгне само би било супер. Изобщо не ми се пренася.🤣
Аз изпитвам някаква фобия от това да ме срежат, само при мисълта настръхвам направо, с първото дете не дадох и думичка да се каже за секцио и до последно не се наложи такова. Слава богу всичко си беше наред, нямаше предпоставки за секцио, бебето си беше с главата надолу, изтекоха си ми водите и така. Сега съм с нисичка плацента, не в близост до канала, но все пак по-нисичка, моля се в следващите седмици да се вдигне, защото не искам и да си помислям и за секцио. Знам, че е изключително предпочитано и от жени и от самите доктори, но аз съм с 2 ръце за естественото раждане, естествено, ако няма медицински причини за секцио, тогава не коментирам.

# 269
Аз си държах на нормалното раждане най-вече защото исках то да се случи в деня, в който "е трябвало", а не аз да си измислям дата или да я планирам спрямо нечии лични ангажименти, работен ден, удобен час и т.н. Реално нямам толкова против секциото, ако раждането си е започнало вече. Но пък съм раждала нормално и бих искала отново да е така. Няма да има други бременности, но все пак не ми се рискуват някакви сраствания, и без това имаше съмнения за еднометриоза преди време. На прегледа след първото раждане гинеколожката ми каза "ти си раждала нормално, можеш да правиш каквото си искаш с тялото си" по повод нова бременност, тренировки, натоварвания и подобни неща.

Общи условия

Активация на акаунт