Като за първа бременност (в момента съм в 18-та г.с.) съм малко притеснена относно някои резултати от изследванията. Хемоглобинът ми е 98, витамин B12 също е под нормата, но желязото е в граници. Предполагам, че имам анемия, но не желязодефицитна, а свързана с недостиг на B12. Малко се притеснявам, защото знам колко важен е този витамин, особено по време на бременност.
Писах на АГ-то си – той ми препоръча Тотема 2 пъти дневно и метилкобаламин (витамин B12). Преди това личната ми лекарка се беше консултирала с хематолог и те ми предлагаха Сорбифер и Беттер Ю за B12. Отново се обърнах към АГ-то, но той не промени терапията, затова реших да се доверя на него, въпреки че личната лекарка не е напълно съгласна, защото смята че ТОТЕМА е слаб за под 100 Хемоглобин
В момента пия:
Актив Мама – 1 табл. дневно
Биозин Мама – 1 табл. дневно
Магнерот 500 – 3×1
Фолиева киселина – 1 дневно
И сега ще добавя Тотема и B12
В аптеката и от някои лекари ми казват: „Всичко това са добавки, може да ги пиеш заедно.“ Но аз имам усещането, че все пак е добре да има някаква подредба, за да се усвояват правилно... Може би издребнявам, не знам. 🙈
Нямам конкретен въпрос, просто исках да споделя. ❤
Ако някоя от вас е имала дефицит на B12 по време на бременност, ще се радвам да сподели дали е толкова притеснително, колкото изглежда по информацията в интернет. И какво мислите – по-добре ли е да се слуша основно АГ-то, или е разумно да се консултирам и с хематолог?
Толкова много мнения и информация има, че човек лесно се обърква… Благодаря, че изчетохте! 🤍